Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 969
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Моята дъщеря не е ходила на никакви уроци /с изключение на 4 часа по математика в 7 клас последния месец преди НВО/. По-скоро за проверка и мое успокоение, за да съм сигурна, че всичко е наред с подготовката в училище. Просто беше бетон.
Синът ми ходеше само на уроци по математика в 7 клас.
Специално моето мнение за уроците и школите е, че нуждата от такива се определя от много фактори: както от самото дете, така и от учителите в училище. Практиката ми показа, че и за двете ми деца не съм сбъркала в преценката си. Водих се от впечатленията си от 5 и 6 клас.

# 121
  • Пловдив
В ЕГ Иван Вазов  английски език  с кое ниво го завършват?

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 01:02 от budiko

# 122
  • Майничка
Всички гимназии с ИИЧЕ по програма завършват с В2.

# 123
  • Пловдив
Благодаря за отговора.
В сайта им видях информация  за немските сертификати, за които се държат изпити.
А по английски  в ЕГ Пловдив и в ЕГ Иван Вазов държат ли се изпити за  сертификат по английски?

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 07:40 от budiko

# 124
Голямата преди 3 г (от ЕГ Пловдив) си ги държа извън училището, мисля и в ЕГ Ив. Вазов е така.

# 125
Да попитам в ЕГ имат ли някакви клубове по интереси, школи, спорт?

# 126
  • Пловдив
Това важи ли и за МГ като и там засилено се учи английския или не?

# 127
  • Майничка
Всъщност, като общообразователна подготовка, РИЧЕ и ИИЧЕ завършват с В2.1. Нататък профилираната подготовка надгражда до В2. Не зная дали в МГ езикът е профилиращ предмет.

# 128
  • Пловдив
Явно всички сте в общата тема за 7 клас
за тези, които искат да видят работите на децата си
Кратък текст на новината:
Скрит текст:
Ред за запознаване с проверените и оценени изпитни работи по български език и литература, математика и чужд език от национално външно оценяване в VІІ клас за учебната 2020/2021 г.

Съдържание на новината:
Уважаеми седмокасници,

Уважаеми родители,

Съгласно заповед на началника на Регионално управление на образованието - Пловдив, учениците в присъствието на родител или настойник, могат да се запознаят с проверената си изпитна работа от национално външно оценяване в края на 7. клас в присъствието на член на регионалната комисия за проверка и оценка на изпитните работи в периода от 30.06.2021 г. до 02.07.2021 г. включително от 08.30 часа до 18.30 часа:

по български език и литература: в Спортно училище "Васил Левски", гр. Пловдив, бул. "Шести септември" №1
по математика: в ПГ по електротехника и електроника , гр. Пловдив, бул. „Пещерско шосе“ №26
по чужд език: в ЕГ „Иван Вазов“, гр. Пловдив, бул. „България“ №121
Ученикът и неговият родител/настойник се запознават със сканираната и оценена изпитна работа с присъдени точки за всеки отговор чрез влизане в системата. Не се разрешава копиране, преснимане, отпечатване или преписване на сканираното изображение. Не се допуска разглеждане на изпитни работи на други ученици.  

Спазват се действащите противоепидемични мерки!

РУО Пловдив извадиха и статистика, но иска малко обработка, че в този пи ди еф и без натрупване не дава нужната информация
някоя мама ще се заиграе ли с конвертиране на файла в ексел?

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 13:57 от dundi73

# 129
  • Пловдив
В статистиката на РУО Пловдив нали са всички деца от област Пловдив или не?

# 130
  • Пловдив
Да, за цялата област са. И справките за минимален и максимален бал при класиранията са за цялата област.
позабавлявах се малко със статистиките и за ЕГ НЕ/АЕ, както и за МГ НЕ/АЕ за момчета и ми се  струва, че баловете ще скочат с по 10 до 15-16 точки спрямо тези от миналата година.

за момичета не съм гледала

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 15:52 от dundi73

# 131
Да, за цялата област са. И справките за минимален и максимален бал при класиранията са за цялата област.
позабавлявах се малко със статистиките и за ЕГ НЕ/АЕ, както и за МГ НЕ/АЕ за момчета и ми се  струва, че баловете ще скочат с по 10 до 15-16 точки спрямо тези от миналата година.

а за МГ програмиране и графика как мислиш?
като гледам момичетата са с доста по-високи резултати, дори и по математика

# 132
  • Пловдив

И аз такива очаквания имам за всички езици в ЕГ"Пловдив" и ЕГ"Иван Вазов".

# 133
Дали бал от 410 е достатъчен за специалностите в строителния тази година? Конкретно архитектура и геодезия се чудя.
Надявам се поне втората да е приет. Тя беше и първо желание до сега, но си разсъждаваме ако размисли после няма да може да мине напред в класирането, а традиционно архитектура е с по-висок бал.
Човека рисува от малък, говори ми, че иска да учи архитектура в София, но до сега държеше първо желание геодезия. Уж да имал и тази специалност после.
Някой знае ли ако избере архитектура с АЕ е по-добре от немски май?

# 134
  • Пловдив
Дали бал от 410 е достатъчен за специалностите в строителния тази година? Конкретно архитектура и геодезия се чудя.
Надявам се поне втората да е приет. Тя беше и първо желание до сега, но си разсъждаваме ако размисли после няма да може да мине напред в класирането, а традиционно архитектура е с по-висок бал.
Човека рисува от малък, говори ми, че иска да учи архитектура в София, но до сега държеше първо желание геодезия. Уж да имал и тази специалност после.
Някой знае ли ако избере архитектура с АЕ е по-добре от немски май?
Със сигурност ще му стигне. Миналата година минималният бал с английски е бил 343, а с немски  309,75

Общи условия

Активация на акаунт