Мнения за гимназии в Пловдив

• 46 031
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
От първи вече няма. Има една паралелка в "Кочо Честеменски", която започна с немски, сега ще са пети клас, но в следващия випуск намалиха паралелките.
А, благодаря!
То малко като испанския в ЧХ от 5 клас . 😀 Племенницата учи там 5-7 клас и азбуката даже не знае на испански. Имаха 1 или 2 пъти седмично, не е много, но все пак...

# 481
С малко закъснение за протокола момче с бал 453 приет по 1 желание  на опашката  Simple Smile МГ системно програмиране. Като второ и трето желание отново бяха МГ с АЕ и МГ с НЕ съответно .

# 482
  • Пловдив
От първи вече няма. Има една паралелка в "Кочо Честеменски", която започна с немски, сега ще са пети клас, но в следващия випуск намалиха паралелките.
Паралелката с немски в "Кочо Честеменски", която започна от първи клас сега ще бъдат седми клас. За следващия випуск не знам какво се случи.

# 483
  • Пловдив
Ходих до Английската гимназия. Подадох заявление за второ класиране.

# 484
  • Майничка
Ханна, моя грешка, 7 клас са. Познато хлапе от випуска започна на 6г., затова се подведох.

# 485
  • Пловдив
Да, това е нашия набор, съседната паралелка, затова го помня.

иланг-иланг, стискам палци!

В професионалните паралелки СП и Графика в МГ избира ли се нещо след 10 клас, както профилираните? И като цяло кое е минуса на тези паралелки?

# 486
  • Пловдив
Да, това е нашия набор, съседната паралелка, затова го помня.

иланг-иланг, стискам палци!

В професионалните паралелки СП и Графика в МГ избира ли се нещо след 10 клас, както профилираните? И като цяло кое е минуса на тези паралелки?

Не се избира, в 11 и 12 клас са повечето специални предмети по професията. Изборът е направен още с приема в професионална паралелка.
Като цяло за деца с такава насоченост минуси не виждам. Но все още не се знае как ще реагират университетите на новите дипломи за първи и втори етап на гимназиално образование, особено тези в чужбина. То това е валидно за всички профили де, не само за професионалните паралелки. Първият випуск по новите програми завършва през 2022.

# 487
Това, което съм срещала като мнения е, че някои университети в чужбина имат изискване за дипломна academic stream, което ще рече, че деца завършили професионалени паралелки няма да имат достъп дори да кандидатстват за въпросните университети. Това за Холандия и Германия, но на нас ни е далечно още и не съм се задълбочавала.

# 488
  • Пловдив
Познавам достатъчно деца от тези паралелки, които са продължили да учат в Нидерландия. На един е отказан прием поради грешка на фирмата-консултант в БГ, която не е уточнила  да се гледат и часовете по МАТ от тогавашните ЗИП и СИП. Във втория университет приеха момчето, но предварително им написаха да гледат и тези часове.
Познавам и три момичета от графиката, които са в UK.
Но всичко зависи от специалността и университета, в който се кандидатства.
Определено в Германия може и да не те приемат медицина с диплома от професионална гимназия. Но пък можеш да си я учиш в България.

И все пак да уточним, че разлика в наименованието на дипломите от профилирани и професионални гимназии няма. Всички получават Диплома за завършено средно образование. Разликата е в изучаваните предмети и брой на часовете. На завършилите професионални паралелки се издава и удостоверение за професионална квалификация.

# 489
Аз само се чудя кой ще ги дърпа напред нашите момчета(МГ програмиране) , като всички споделяме че са енергоспестяващи и като няма момичета? Laughing

# 490
Аз само се чудя кой ще ги дърпа напред нашите момчета(МГ програмиране) , като всички споделяме че са енергоспестяващи и като няма момичета? Laughing
Ще ви крепи мисълта, че момчетата към 10-11 клас уж много дръпвали и изпреварвали момичетата. Joy
И мен таз надежда ме крепи.

# 491
  • Майничка
Ще разчитате на мотивиращи учители.🤣

Истината е, че има невероятни хлапета, които си гонят целите и преценят къде да спестят енергия и къде (и кога) да я вложат на макс, такива, за които успех под 5.50 е обида към "честта на пагона" и трети, за които важното е "да сме живи и здрави".😃

Galina-malina, чак да изпреварват не, ама обикновено им идва акъл и си сядат на трибуквието, за да покажат най-доброто от себе си в желаната област.

# 492
  • Пловдив
Моята девойка 5 години драпаше да догонва младежи. Та колко да си енергосоестяващ сред деца, влезли с такива резултати.

# 493
  • Пловдив
Към тези, които вече са се записали - смени ли се статуса ви на "записал се" в сайта?

# 494
  • Пловдив
Към тези, които вече са се записали - смени ли се статуса ви на "записал се" в сайта?
Дай шанс на училищата да подадат информация към РУО. Ще се смени статусът, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт