Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 958
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Пътуването не е проблем, ще обсъдим с дъщерята какво да правим.

# 616
  • Пловдив
И догодина ще е същото. Особено ако пак ги оставят вкъщи. Ясно беше, че баловете ще са високи и с много малки амплитуди, което прави класирането много оспорвано. Но при тази пародия на матура друго нямаше как да се случи.

# 617
  • Plovdiv, Bulgaria
Някой по-горе попита за записването. До  четвъртък е.

# 618
  • Пловдив
Според календара - Обявяване на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране   29 юли 2021 г.
Поправям се,
Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране   23 юли 2021 г., т.е още в петък ще се видят свободните места.

# 619
Пътуването не е проблем, ще обсъдим с дъщерята какво да правим.

Имате ли информация за училището в Асеновград, защото ако учителите си гледат работата, аз лично бих се въздържала от ФГ за моето дете...

# 620
Френската наистина има лоша слава, но дали все пак не е по-добре от Асеновград?

Весела, вие с френски ли искате във Френската?  Преди 2 години мисля, че имаше 7 свободни места след второ класиране.

# 621
  • Пловдив
Това със славата е толкова относително. Гимназията изобщо не гарантира нито научаването на езика, нито блестящо бъдеще след това.

# 622

Весела, вие с френски ли искате във Френската?  Преди 2 години мисля, че имаше 7 свободни места след второ класиране.

Да с френски, миналата година е имало 1 свободно място след трето класиране.  Вероятно ще се запишем и ако има свободни места може да се преместим.

# 623
  • Пловдив

Да с френски, миналата година е имало 1 свободно място след трето класиране.  Вероятно ще се запишем и ако има свободни места може да се преместим.
С преместване няма да стане. Трябва да си изтеглите документите и да кандидатствате за свободните места, които са обявени.

# 624
  • Пловдив
От гарата мисля, че 12 ходи, за около не повече от 20 минути. Ако влака ти пристига около и преди 7, няма проблем да си навреме.
Между другото, например в Карлово средното училище е с доста добри отзиви, а е в Карлово, не в Пловдив. Не е задължително като е Асеновград да е непременно лошо. Това пред скоби.
Детето ще си реши самО, все ще е на късмет.

# 625
  • Anywhere
За съжаление много родители и деца имат нереалистични желания спрямо бала, който имат. Познато дете с бал 348 имаше амбиции за езиковите гимназии или поне за хуманитарна гимназия....Е да ама, как да стане като преди нея има 880 момичета с по-висок бал. Та какво като ги е писала на челни места, като просто балът не ѝ стига? Разочарована е, естествено, приета е в Лиляната на първо класиране.
Днес на второ класиране няма движение напред, не е доволна, но ще се запише, няма шанс за езиковите Sad

# 626
  • Пловдив
Прити, през последните 2 или 3 години Хуманитарната гимназия се изравни с двете езикови. И по мое време (приеха ме през 1994) в паралелките с АЕ се влизаше с добри оценки, макар и само от изпита по БЕЛ.

# 627
  • Anywhere
Да, права сте, но много родители и деца изобщо не са проверявали баловете от предишни години, за да си преценят реално "силите". Затова после се разочароват....
Аз изчетох нета, коефициенти изчислявах, боб хвърлях 🤪, за да съм сигурна,че бала ще стигне на щерката ... А майката на горкото момиче я остави да се оправя сама с НВО, кандидатстване и класиране. Учителките в училище казали да пише всички високобалови паралелки, където иска да влезе, а после "Ама те не я приеха никъде освен в Лиляната".
Ама аз пък смятам,че Лиляната е добро училище и това му е късмета на момичето! Добре, че поне я беше сложила в списъка със желанията!

# 628
  • Майничка
Логично е да нареди първо високобаловите паралелки, нищо не губи. Въпросът е след тях да има достатъчно по-нискобалови, така че да има къде да се класира, ако не успее нагоре.
Познато дете беше с приличен бал, бяха писали само Английската и Руската с АЕ, това са само 7 паралелки с квоти. Балът му стигаше за Хуманитарната, МГ, ФЕГ с АЕ, но на трето класиране вече нямаше свободни места. Отиде в частно училище, да не се срамувал.

# 629
Лиляната е добро училище, на хубаво място. Имам близко дете, което завърши сега 8 клас с природни науки. Доволни са и то, и майката.

Общи условия

Активация на акаунт