Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 967
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Гаргамела, мисля, че беше преди 2 години, когато бях консултант на ДЗИ в ЕГ "Пловдив". Бяха ни събрали в кабинета по музика и колегата от гимназията каза, че този по музика изобщо не сяда и че е работел по кораби, преди да иде в гимназията.

# 601
  • Пловдив
По принцип за ФЕГ с френски се случва да обявяват места за трето класиране.
Къде е приета сега? Може да я запишете и да изчакате, за да видите какви места ще има.
Тази година балът падна много малко наистина.

# 602
  • Пловдив
Докато не мине записването след второ класиране, няма как да се знае дали има места.
1 т. разлика от последния на второ класиране изобщо не означава, че балът ще е достатъчен за прием на трето класиране и то, ако има свободно място. Може дете с по-висок бал също да се пробва за това място, ако не си е наредило желанията правилно в началото.
Аз лично не бих рискувала. Евентуално може да се гледа в посока преместване по някое време, ако се появи място в МГ. Дори и в края на 8 клас. Най-много да се държи някой приравнителен по МАТ.

Да се допълня. Познато дете беше с бал, достатъчен за ФЕГ с френски, но не са подредили правилно желанията. Със сигурнос отива на трето класиране. Дано този път наредят желанията по-добре.
Така се получава, като няма кой да обясни на хората как да действат, как да гледат статистики. Късно питаха.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 15:53 от dundi73

# 603
  • Пловдив
Записването след второ класиране до петък включително ли е? Евентуално в понеделник в сайта на РУО може да са качени свободните места за трето класиране.

Иначе ми е интересно детето на Веси в кое училище е прието.

# 604
  • Пловдив
Според календара - Обявяване на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране   29 юли 2021 г.

# 605
Можете да се запишете на второ класиране. И след като видите свободните места, да решите. Просто ще трябва да теглите документите и дипломата, това е. Но задължително се запишете на второ, иначе е наистина голям риск.

За френската обикновено се появяват места за трето класиране.

# 606
  • Anywhere
Иланг-Иланг, а няма ли вариант да го запишете в ЕГ Пловдив и после ако се освободи място да се премести в МГ?

# 607
  • Пловдив
Можете да се запишете на второ класиране. И след като видите свободните места, да решите. Просто ще трябва да теглите документите и дипломата, това е. Но задължително се запишете на второ, иначе е наистина голям риск.
Не знаех, че може така - но ако може - е най-добрият възможен вариант за тези, дето второто класиране не ги удовлетворява.

# 608
  • Майничка
Приравнителен не се държи, ако преместването е в рамките на активната учебна година. Ако е лятото обаче, в МГ държат изпит и то не проформа.

Весела_вели, на Ваше място бих се записала и бих изчакала дори не трето, а евентуални свободни места след него.

# 609
Не знаех, че може така - но ако може - е най-добрият възможен вариант за тези, дето второто класиране не ги удовлетворява.
Ами риск си е. Това означава да го от пишете и да загубите евентуално мястото си от второ класиране, защото то не ви се пази.

# 610
Приета е в Асеновград, природни науки. Когато гледах статистиките от миналата година бала за ФЕГ е паднал доста на второ класиране, нещо което не се случи тази година.

# 611
  • Пловдив
Ако ФЕГ е мечта на детето, пробвайте на трето класиране. Макар че аз лично не бих си причинила това пътуване точно заради ФЕГ.

# 612
  • Пловдив
Асеновград - Пловдив влака пристига за 22 минути, за какво пътуване изпбшо говорим. Моите деца, ако не ги караме с колата, трябва да хващат рейс в 6.15,за да са на училище в 7. 30, а сме уж по-близо. Та, пътуването не е проблем, въпроса е какво му се учи на детето. Тази година виждам много разочаровани деца в Пловдив, почти не видях някой да се е предвижил напред, какво ли е станало... Даже и познато дете не е класирано нито на 1,нито на 2,много неприятно 😥...

# 613
  • Майничка
Влакът пристига, но следва пътуване с ГТ.

# 614
  • Пловдив
Люба, миналата година също имаше прекалено малко движение нагоре в Пловдив. Дори си мисля, че в НТГ, където е племенничката ми, май на второ класиране имаше приети деца на пръстите на едната ми ръка.

За ФЕГ какъв транспорт има от гарата?

Общи условия

Активация на акаунт