В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 48 152
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Ние със сигурност ще пропуснем морето тази година. Просто не искам да мъча 2-3 месечно бебе по жегите, пък и не мисля че и ние ще се справим. И пътя ни е много до нашето море. Ние по принцип ходим на Гърция, че ни е 2 пъти по-близо, но с тези ПСР и щуротии.. догодина ако се ваксинираме. Тази ще ходим на село на прохлада на двора и някоя друга кратка разходка на планина може би.

# 196
Първото дете на море не съм водила преди годинката, макар да сме от Варна. Като беше на 4м, ходихме на планина. Тя си беше на прохлада, ние се редувахме за басейна. Виждала съм и аз много малки бебета на плаж, за мен риска е прекалено голям. Който не е имал малко дете с червен вирус, той не знае за какъв ужас иде реч. Затова тази година съм пълен пас, мъжа ми и детето няма да ги спирам, могат да ходят без мен и бебето.

# 197
И ние тази година ще пропуснем морето Cry
Със сина ми ходихме когато беше на 5м. и беше супер и от тогава сме всяка година,но бебе на 2-3м. ми се струва прекалено малко,още повече,че имаме самолет после кола до морето + с тези карантини и тестове,просто смятам да пропусна цялото това главоболие.

Браво на мамите с готовите неща за болницата и в къщи,мен чак ме е срам да кажа,че въпреки че,следващата седмица ще се срещнем с малкото човече все още с нищо не съм готова Flushed

# 198
  • София
Каката ми е родена края на юни, на море бяхме средата на септември, за да е по-хладно, много хубаво си изкарахме. Сутрин като станеше да яде я слагах в раницата и отивах на крайбрежната алея да се разхождам, докато цока + да снимам изгрева, а оставях така и таткото да поспи. На плажа беше в количка и отивахме за 2 часа, после си се разхождахме из града и се прибирахме за сън. Аз не обичам толкова много морето, но каката не я водихме миналата година, че беше в период на постоянно тръшкане и реване и буквално никъде не можехме да мръднем и с мм отидохме сами за 3 дни, Та мисля да й се реванширам тази година или ще пратя мм само с нея. Брат му живее в Поморие, така че могат да спят там и да има някаква помощ. Живот и здраве, ще го мислим Simple Smile

А за бебето - на мен една приятелка с дъщеричка родена края на юли месец ми даде толкова много дрехи, че имам поне до 7/8 месец, с къс/дълга ръкав, блузки, рокли и прочие, така че ще я обличам, както дойде, каката ми беше редовно с къс ръкав и тънка пелена отгоре.

Замириса на бебе!! ❤

Днес на няколко пъти имам усещане все едно ще ми идва цикъла, но излязохме да се почерпим с кумовете и ми мина. Чак ми стана смешно, защото с каката веднага знаех, че имам контракции и ще раждан, а ми беше първо бебе, сега имам чувството, че няма да разбера кога раждам 😁

# 199
Ние сме от Бургас и със сигурност поне ще срещнем малкия с морето.
В края на август-септември смятаме да пътуваме към Плевен (моят е от там),за да запознаем бебока с неговата част от родата,а и там успяваме да му ударим релакс.
За обличането-ще внимавам да не го претоплям и навличам прекалено -боди с къс или без ръкав+пелена в количката смятам,че е напълно достатъчно за дневните разходки.
И у дома мирише на бебе от спалното бельо в кошарата.Баща му не спира да ходи да души чаршафите 🤣😂.
Аз днес излизах малко с майка ми и определено стигнах до извода,че приключих с този вид забавления,особено сама.Отдавам се на лежане вкъщи,щом държа на датата.
Сега съм с няколкочасова болка много ниско в слабините,много активно бебе и терзания,дали ще изкарам вечерта.
За разкош -и разтройство.
Само за протокола-багажа ми още не е стегнат и накрая ще си отида само с дрехите на гърба 😬😬

# 200
И ние сме от Варна и мисля към края на август да почнем да правим по някое плажче рано сутрин. Сега всичко ми изглежда идеално и планирам, но ще видим човечето на какво мнение ще е.
Иначе ние сме планинари и през октомври-ноември мислим да направим почивка в Родопите. Ще заменим хижите, палатките и преходите с хотели и кратки разходки, но с бебето вече е време да забравим за дивотиите.
Аз съм в последната седмица на 8 месец, имам болки и всякакви неразположения. Броя още няколко дни и вече от 9 месец ще съм благодарна на всеки допълнителен ден. Даже мечтая смело да изкарам поне още 2 седмици.

# 201
Честит празник!
Баткото водихме на море за първи път на 5 месеца, беше края на юли/началото на август. Изкарахме си супер. Спеше си сутрин в количката на плажа, после следобеден сън и разходки привечер. Той принципно си беше супер спокойно бебе и сега е такъв, но с това бебе ще видим. Обикновено са коренно различни, та съм се подготвила за лудница 😁
В събота бях на АГ и тонове, имам зелена светлина от док да раждам... бебо е около 3000 гр, каза разходки, секс и каквото се сетя 😛
Та вчера хубаво се разходихме, хапнах си ананас и цяла вечер бях с контракции на 3-6 мин... мм се чудеше дали да тръгваме към болницата. Размина ми се, но и днес съм със стягания, така че ще видим до кога ще изкарам, защото таткото се надява да дойде юни... ама когато тогава 🙃
Нещо напоследък се усещам изнервена и почти всичко ме дразни. Още работя, защото съм работохолик и честно казано нямам представа какво да правя без работа, като мм е на работа през целия ден, а баткото на детска, обаче обмислям тази седмица да ми е последно, но ще видим... нямам заместник и ще съчетавам работата с отглеждането, което ще си е приключение с две деца. Дано се справя.
Оплаках се, но какво да се прави 🙂
Нямам търпение да се срещнем с малкото човече вече 🤗

# 202
И двете по-големи деца водихме на море на тази възраст и беше супер за всички. Ходим септември в Гърция, не е толкова горещо и естествено не стоим цял ден на плажа. За толкова години никой не се е разболял, нито от чревни вируси, нито от никакви, надявам се все така да е Blush Вече имаме резервация за 10 нощувки от първи септември, надявам се всичко да е по план. Sunglasses

Аз сигурно съм единствената в 37+ седмица, която я гони супер спокойствие и няма дори приготвен багаж Grinning

Почнах едни дълги разходки всеки ден, чувствам се добре и имам чувството, че е много далече големия ден. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 203

Прикачвам ви снимчица от вечерната ни разходка, направо този корем как го нося вече сама се чудя на себе си😂 много се клатя и нямам баланс,вие така ли сте момичета

# 204
Виким, в твоя отбор съм, че все си мисля как няма да разбера кога започва раждането. Второ ми е и на мен, с първото обаче ми беше различно и пак докато се усетя, че тия консултации са наистина... (щото цялата бременност имах много).
Сега вече няколко пъти ми се случва да имам контракции на 10тина минути за по 2 часа, но после отшумяват. А са си болезнени.
Днес излезнахме за малко, разходка, хапване на бързо, после и в нас малко да оправим... И така оправих, че изпуснах ваната на бебето и я счупих. Много съм непохватна по принцип, а сега съвсем.

# 205
Ние сме от Бургас и със сигурност поне ще срещнем малкия с морето.
В края на август-септември смятаме да пътуваме към Плевен (моят е от там),за да запознаем бебока с неговата част от родата,а и там успяваме да му ударим релакс.
За обличането-ще внимавам да не го претоплям и навличам прекалено -боди с къс или без ръкав+пелена в количката смятам,че е напълно достатъчно за дневните разходки.
И у дома мирише на бебе от спалното бельо в кошарата.Баща му не спира да ходи да души чаршафите 🤣😂.
Аз днес излизах малко с майка ми и определено стигнах до извода,че приключих с този вид забавления,особено сама.Отдавам се на лежане вкъщи,щом държа на датата.
Сега съм с няколкочасова болка много ниско в слабините,много активно бебе и терзания,дали ще изкарам вечерта.
За разкош -и разтройство.
Само за протокола-багажа ми още не е стегнат и накрая ще си отида само с дрехите на гърба 😬😬
и аз тези дни се чувствам като теб и имам чувството, че ще родя всеки момент, но сака ми не е готов 😃 моя мъж се прибира вечер много късно и няма как да ми помогне да напазарувам всичко и да се приготвя не само за болницата, а и след това 😃 очаквам да е голямо шоу накрая 😃

# 206
Момичета, как сте със сядането? Когато седна независимо дали по- изправена или полегнала бебето започва едно бунтуване - коремът се мести, а мен ме заболява силно долу и под ребрата. 38г.с. + 4д. съм и моят багаж не е подреден, закупени са нещата, но не съм го оправила. Дрешки също не съм прала, в събота получихме новата пералня и я разучавам.

# 207
Аз съм същата (35+1г.с.) Особено ако съм седнала и съм се облегнала, бебето полудява просто - рита, бута, намества се. Кожата ми се опъва и ме боли.
Но пък предпочитам така, че като е
по-спокоен, се паникьосвам.

Момичета, как сте със сядането? Когато седна независимо дали по- изправена или полегнала бебето започва едно бунтуване - коремът се мести, а мен ме заболява силно долу и под ребрата. 38г.с. + 4д. съм и моят багаж не е подреден, закупени са нещата, но не съм го оправила. Дрешки също не съм прала, в събота получихме новата пералня и я разучавам.

# 208
Моята шефка отдавна не дава да седя, не ѝ е удобно и преди се опитваше да ми счупи ребрата, сега натиска надолу. Много трудно седя, винаги трябва да съм по-по легнала, че д аима място.

# 209
Аз съм същата (35+1г.с.) Особено ако съм седнала и съм се облегнала, бебето полудява просто - рита, бута, намества се. Кожата ми се опъва и ме боли.
Но пък предпочитам така, че като е
по-спокоен, се паникьосвам.

Аз съм 35 седмица и 5ти ден, общо взето ако не съм легнала през повечето време е голямо общуваме, ако реша нещо съвсем леко да направя вкъщи или да тръгна на кратка разходка в квартала корема ми започва да се втвърдява и веднага се прибирам да полегна. Но когато има затишие започвам да се паникьосвам, че нещо не е наред и само чакам да започне да бушува пак, за да се успокоя. Тези дни, може би от жегата ходя като ударена с мокър парцал и ми е доста лошо.

Общи условия

Активация на акаунт