В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 48 006
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета, аз ви чета редовно, но досега не съм писала. Реших да пиша и да питам, тъй като днес бях на преглед, аз съм в 36+5 г.с, всичко е наред бебка е в правилна позиция за нормално раждане, плацента е добре и няма никакви проблеми, но докторката каза че околоплодните води са леко намалени каза че не е притеснително и ми каза да пия повече течности и че на другия преглед ще ги видим пак след седмица и половина - 2. Термина ми е за 24.06. Знам че ако имаше нещо притеснително тя щеше да каже, но все пак исках да питам дали знаете нещо Simple Smile
Аз също съм за 24.06, и ходя всяка седмица на тонове, от 34та седмица. Седмица и 1/2 - 2 не е ли много време?! Знам ли 🤨 Водите на една позната бяха драстично намалели в тези седмици и предизвикаха раждането, не е имало драми и проблеми.

# 496
Здравейте, момичета! Не съм писала много отдавна, но ви чета редовно. С огромно щастие ви споделям, че на 01.06.21 в 23:08 се роди третото ми детенце - Радина. Беше нормално раждане и доста по-бързо от предишните две. Желая здраве на всички мами и бебчовци и леко раждане на всички, които останаха!

# 497
Добро утро! Честито на всички родили мами! Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват! Аз също съм за 24.06 и миналата седмица беше 2.400. Надявам се до следващата да наближава 3 кг., защото за тогава ми е насрочено секциоти. Изпитвам вълнение и притеснение и ми е напрегнато. Що се отнася до околоплодните води, щом док е казал, че са леко намалели не е проблем. С повече вода ще се оправят. Ако имаше проблем щяха да кажат. Не се притеснявай излишно. Хубав ден на всички!

# 498
Момичета, на някоя вливан ли е антибиотик преди раждането, заради стрептококи. Ще е естествено. Знаете ли колко време г.д. е вливането, може ли да не се лежи,  а да се ходи ( премирно с банката ) . Петък на прегледа ще питам, просто се чудя, ако трябва да лежа постоянно с контракциите ще е тегаво..

# 499
Теди, зависи си от доктора според мен. Аз се разхождах с банката окситоцин напред назад, нямаше проблем.

# 500
  • Германия
Здравейте, момичета! Не съм писала много отдавна, но ви чета редовно. С огромно щастие ви споделям, че на 01.06.21 в 23:08 се роди третото ми детенце - Радина. Беше нормално раждане и доста по-бързо от предишните две. Желая здраве на всички мами и бебчовци и леко раждане на всички, които останаха!
Честито, да е жива и здрава и много да ви радва! Аз те помня с двете момчета 🤗

Момичета, на някоя вливан ли е антибиотик преди раждането, заради стрептококи. Ще е естествено. Знаете ли колко време г.д. е вливането, може ли да не се лежи,  а да се ходи ( премирно с банката ) . Петък на прегледа ще питам, просто се чудя, ако трябва да лежа постоянно с контракциите ще е тегаво..
Аз съм също със стрептококи, тук(Германия) ще ни сложат Аб след раждането. Няма да лекувам предварително нищо, просто си го отбелязяха в паспорта ми и са подготвени. Ще раждам естествено.

Ох, при мен нищо ново, продължава да пада тапа ли е кво е, на моменти с кръв, на моменти не, но нямам болки, води ни текат.  Онзи ден 10 000 крачки правих и няма, разкритие 3-4 см уж, много ми се иска да раждам вече 😄🙈

# 501
Момичета, на някоя вливан ли е антибиотик преди раждането, заради стрептококи. Ще е естествено. Знаете ли колко време г.д. е вливането, може ли да не се лежи,  а да се ходи ( премирно с банката ) . Петък на прегледа ще питам, просто се чудя, ако трябва да лежа постоянно с контракциите ще е тегаво..
Не мисля, че като започне родовия процес, ще ти включат АБ. Най-малко, за да подейства трябва време. Или предварително или след.
Иначе зависи от дозата, обикновено инжектира директно в абоката, отнема много кратко време. Ако е само АБ, а не да ти включат цяла банка, в която има и други медикаменти.

# 502
Не мисля, че като започне родовия процес, ще ти включат АБ. Най-малко, за да подейства трябва време. Или предварително или след.
Иначе зависи от дозата, обикновено инжектира директно в абоката, отнема много кратко време. Ако е само АБ, а не да ти включат цяла банка, в която има и други медикаменти.
Ами точно като тръгне раждането ще е.  Сега съм 10 дни на антибиотик пиени, и после като тръгне и раждането, за да не се предаде към бебето. Четох, че и в чужбина е такава практиката.

# 503
  • София
ПФ, много неприятно с тези бактерии, гъбички и чудесии. Аз ще предупредя, че съм имала до скоро, ако трябва след раждането да направят изследвания и ако се налага малката да е на АБ.

Вчера половината нощ я изкарах с леки болки и чувството, че ще ми идва цикълът. Доста време продължи, но не се засили и съответно още сме си 2 в 1 Simple Smile мисля да почна и аз с крачки, ананас и т.н , че
Много го мисля това раждане и май е по-добре да минава и да гушкам бебка, че за нея най-много се притеснявам.

Честито на Миленчица, здраво и спокойно бебче и бързо възстановяване!

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 11:08 от vikim23

# 504
milen4ica, поздравления за малката принцеса! Да ви е здрава, щаслива и с много късмет Flowers Four Leaf Clover

# 505
Ами точно като тръгне раждането ще е.  Сега съм 10 дни на антибиотик пиени, и после като тръгне и раждането, за да не се предаде към бебето. Четох, че и в чужбина е такава практиката.
Най-добре питай директно как процедират да си знаеш. Предния път като раждах едно момиче беше така, тя е приемала само през устата, после директно включиха АБ на бебето. Караха се с лекарите, защото не пускат изследване, а директно включват АБ за всеки случай. Но както знаеш, всяка болница си е със своя си практика, няма общо. Така че най-добре директно с болницата да се коментира. Решенията за бебетата ги взимат неонатолозите.

# 506
  • варна
Не вярвах , че и аз ще го напиша , но факт днес в 8:40 се роди втората нз деьшеря - 2740 кг ,48 см !!! Не мога да опиша емоцията си .

# 507
Честито на всички нови мамчета! 💜 ехаа, колко е хубаво всеки ден да се появяват малки пухчета 🤗🧸💕💕💕💕💕

# 508
  • Германия
Честито mimi_82, да е жива и здрава, много да ви радва! 🌸

# 509
Добре дошли на новите бебчета и честито  на мамите ❤️ Бъдете здрави и щастливи 🌞🍀

Общи условия

Активация на акаунт