В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 48 092
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Честито на всички мами и техните първоюнски подаръцииии Heart Бързо възстановяване и не спирайте да се гушкате с малките човечета Hug

Бяхте обсъждали темата Хемоглобин, моя излезе 117 и днес Аг-то ми изписа Малтофер Фол х1 табл/ден. Аз гледах в този сайт https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Hemoglobin.htm и реф. ст-ти при 3ти триместър са по-различни от тези за небременни.Чудя му се, честно казано, нали казват, че тормози стомаха и не ми се иска да си го разбутвам.. Вие на какво мнение сте по този въпрос?

# 481
  • София
Честито на всички мами и техните първоюнски подаръцииии Heart Бързо възстановяване и не спирайте да се гушкате с малките човечета Hug

Бяхте обсъждали темата Хемоглобин, моя излезе 117 и днес Аг-то ми изписа Малтофер Фол х1 табл/ден. Аз гледах в този сайт https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Hemoglobin.htm и реф. ст-ти при 3ти триместър са по-различни от тези за небременни.Чудя му се, честно казано, нали казват, че тормози стомаха и не ми се иска да си го разбутвам.. Вие на какво мнение сте по този въпрос?
117 е перфектен за мен хемоглобин и то на бременна в 9 месец! Не виждам причина да се приемат таблетки 🤷🏻♀ Референтните стойности за него са над 120. Моят последно беше 102, но аз съм си с таласемия, така че си бях на системи. Иначе аз съм приемала желязо много пъти и не ми оказва влияние на стомаха по никакъв начин. Ти прецени, разбира се, дали да послушаш лекаря си или не.

За болничния - моят е от 24.04 до 07.06. За април си получих парите, днес видях в сайта на НОИ, че ми обработват и тези за май. После с раждането и новия болничен пак ще има някакво забавяне, ама какво да се прави 🤷🏻♀Мисля, че сега се води болничен и се плащат 80%, а после след този от педиатъра е вече майчинство на 90%, ама не съм сигурна.

Теди, кажи после какво е казал лекаря за резултата от микробиологията. Аз нямам идея какво се прави. Моята АГ ме иска чак на термин и нямам нито прегледи за доплер, нито кръвни съм давала, нито знам колко тежи бебка 🤷🏻♀

# 482

117 е перфектен за мен хемоглобин и то на бременна в 9 месец! Не виждам причина да се приемат таблетки 🤷🏻♀ Референтните стойности за него са над 120. Моят последно беше 102, но аз съм си с таласемия, така че си бях на системи. Иначе аз съм приемала желязо много пъти и не ми оказва влияние на стомаха по никакъв начин. Ти прецени, разбира се, дали да послушаш лекаря си или не.

За болничния - моят е от 24.04 до 07.06. За април си получих парите, днес видях в сайта на НОИ, че ми обработват и тези за май. После с раждането и новия болничен пак ще има някакво забавяне, ама какво да се прави 🤷🏻♀Мисля, че сега се води болничен и се плащат 80%, а после след този от педиатъра е вече майчинство на 90%, ама не съм сигурна.

Теди, кажи после какво е казал лекаря за резултата от микробиологията. Аз нямам идея какво се прави. Моята АГ ме иска чак на термин и нямам нито прегледи за доплер, нито кръвни съм давала, нито знам колко тежи бебка 🤷🏻♀

От 45 дневния, вече са на 90%

# 483
  • България, Русе
45 дневния са 90%, но колко време назад гледат? 1г. или 2г.?
За изплащане и обработване на болничен гледам в този сайт с пик от НОИ https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
Моя 45 дневен е от 26 април до 9юни. Априлските ги взех на 19.05.21г - 4 раб. дни, и видях че вече ги смятат по 650лв като минималната. За целия май от днес пише 650 ( в процес на обработка),  значи до броени дни ще ги получа, а за юни през юни ще стане Wink

# 484
Изписаха ми за стрептококите антибиотик амоксиклав 1000 за 3 дни през 8 часа, после за 7 дни през 12 часа. Заедно с пробиотик и Гиназол вагинално. Дано не тръгне раждане, имам 11 дни до термин. А после се чудя на раждането ще имам ли вливане..абе бая се панирах, петък съм на преглед чак

# 485
emilia_st, поздравления за Кристиян, да е здрав, щастлив и игрив, а на теб бързо възстановяване!

# 486
Момичета,сега ми казаха че ще ми слагат 4 инжекции Фраксипарин.
Това е за разреждане на кръвта,нали така?
Болезнени ли са инжекциите да питам аз,макар че малко нелепо звучи на фона на коремна операция 😁😁
Да ви се похваля-станах вече два пъти,като вторият успях да направя и няколко крачки.
От неонатологията ми казаха точно две думи "Кристиян е добре,всичко е наред" и малко се ...шокирах от кратката информация,но пък акушерката е права,че това е достатъчно и ако трябва да ми се дават подробности за нещо,значи има проблем.Права е женичката,нали🤔

# 487
Мамчета колко тежат вашите бебчета в 36г.с.?
моя бебок в 36та е 3 килограма и 85 грама

# 488
Emilia фраксипарина не боли,аз съм си слагала в ръката.Слага се подкожно. Много хубаво,че ще ти слагат,той е за превенция след секцио. И аз много се надявам да ми слагат след секциото защото много ме е страх от усложнения

# 489
Еми, и на мен ми слагат фрексипарин. Не мисля, че е болезнено. За мен по-болезнени са тези за свиване на матката.
Ще се изкажа като лигла, но раздвижването ми разказа играта. Определено се имах за кораво к*пеле, ама ми е тегаво.
Моята беба ми я донесоха на два пъти за няколко минутки. Влюбена съм безвъзвратно. Надявам се да бъда добраи достойна нейна майка.

# 490
  • София
Не знаех, че се слагат и за свиване на матката..
Candy, а болкоуспокояващи не слагат ли?

# 491
Сложиха ми снощи след като ме пусна спиналната и днес следобяд. След това не са, може за днес толкова.

# 492
На мен на обяд ми сложиха една за матката и явно още бях под влияние на упойката и не ме боля.
Тази,обаче сега-леле!Примрънквам като коте на моменти.
Биха ми и Фраксипарина,доволно е.
Усещането ми е предимно тъпо, нямам така остри болки
Сякаш имам доста силно изявена мускулна треска,само на моменти прерязва.
Милият татко още не може да се отпусне и да се зарадва истински,едва го успокоявам,но напълно го разбирам.
Искрено се надявам на спокойна нощ,но като знам след лежането какво ще е ставането,от сега положението е "Ох!"

# 493
Честити бебчета, момичета, официално открихте сезона на юнчетата! ❤
Пожелавам ви много здраве, бързо възстановяване и скорошно прибиране у дома! ❤

# 494
Здравейте момичета, аз ви чета редовно, но досега не съм писала. Реших да пиша и да питам, тъй като днес бях на преглед, аз съм в 36+5 г.с, всичко е наред бебка е в правилна позиция за нормално раждане, плацента е добре и няма никакви проблеми, но докторката каза че околоплодните води са леко намалени каза че не е притеснително и ми каза да пия повече течности и че на другия преглед ще ги видим пак след седмица и половина - 2. Термина ми е за 24.06. Знам че ако имаше нещо притеснително тя щеше да каже, но все пак исках да питам дали знаете нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт