В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 47 932
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
И от мен честито на всички маминки! ❤
Addams , не си сама 😄 Там, където ходех на консултации по ЗК и също на ФМ на всеки преглед термина ми се местеше с 2-3 дни по-напред. Така от 18.06 по ПРМ стана 30.06. И както преди 2 седмици си мислех, че съм в 34 г.с. , така се оказа , че съм в 36 г.с.. Бях на преглед при доктор Ковачев и той каза, че бебчето си отговаря точно. Онзи ден и в Майчин дом ми казаха, че такова нещо да се мести термина няма 😄 , та сега и 45 дневния болничен ми е с някаква невярна дата и всичко е каша. Днес съм на последен преглед при доктор Сигридов, да видим той какво ще каже.

# 541
Честито на всички мами и бебоци 💐🤗♥️
Може ли съвет относно електрически помпи за кърма?
За момент съм с ръчна на авент, ама много тегаво с нея. Малката се изморява бързо и дере с рев отделението.
Та каква да закупя, от кои сте доволни като качество и функция?

# 542
  • София
Честито на всички мами и бебоци 💐🤗♥
Може ли съвет относно електрически помпи за кърма?
За момент съм с ръчна на авент, ама много тегаво с нея. Малката се изморява бързо и дере с рев отделението.
Та каква да закупя, от кои сте доволни като качество и функция?
За мен по-добра от електрическата на Медела, няма Simple Smile)) на мен много ми помогна с първото раждане. Сега една приятелка ми даде нейната - Спектра, изглежда доста по-трудна и голяма, ама да видим.

# 543
честито на новото мамче и бебче , бъдете здрави Purple Heart
Аз също нямам никакви контракции и болки ( имам, но доста рядко и за много кратко). Мислех, че ще родя по рано , но ето ме на още съм в невидение Smiley  останаха ми 10 дни, та все ми е чудно кога ще е и пиша на приятелки да заложат на дата Satisfied

# 544
elfinaa,
И аз така си мислех, но ето ме на с 5 дена до термин и няма бебче. Явно ѝ харесва вътре на бебка и не бърза за никъде. 🌸

# 545
Честито на всички вече родили Мами! Да са ви живи и здрави бебчетата! 🌻
В 36+1г.с. Бебо е 2220, това според вас малко ли е? АГ каза че си било нормално, но на мен ми се струва малко? И се притеснявам, а ще бъдем с планово секцио след 15дни....

# 546
В 36+1г.с. Бебо е 2220, това според вас малко ли е? АГ каза че си било нормално, но на мен ми се струва малко? И се притеснявам, а ще бъдем с планово секцио след 15дни....

Моите бебки се родиха в 36+0 с тегло 1970гр и  2110гр.  Всичко им беше наред. 2200 си е супер! В 9 месец вече бебетата растат с различно темпо и не трябва да се сравняваме много.

Честито на мама Фоли!!!!! Heart

# 547
Честито на новопоявилите се бебчета, вече не мога да им хвана края Simple Smile
Контракциите не винаги са знак за предстоящо раждане, аз съм с такива от месеци, последниците 2 седмици стаха болезнени и ужасно неприятни, при все че са на фона на 2х400 мг.диаспорал и не спират, особено следобяд, но нито имам разкритие, нито скъсена шийка, нито корема ми се е смъкнал, та Божа работа кой бебок кога ще реши да излиза Simple Smile

# 548
Честити бебоци и бързо възстановяване на майчетата😘😘😘 аз днес си взех и последния изпит 🥳 вече чакам бебето да излиза! 😂

# 549
Моя бебок миналата седмица в 36та седмица и 4ти ден беше 3 кг и 85 грама , но доктора казва, че върви доста голямо бебе.

# 550
Честито на всички мамчета! Да са живи и здрави бебоците! Бързо възстановяване и само позитивни емоции с малките съкровища💗🙏💗
Кураж на всички чакащи като мен 💗
Аз с 36+1 съм толкова назад и се моля бебка да си седи до плановото секцио, ходим 2 пъти седмично на тонове, мисля, че имам контракции, но не съм сигурна, с предишните две не съм имала, така че изобщо не знам какво е усещането. Просто понякога ме прерязва силно коремът от шийката на матката нагоре и сякаш се втвърдява, после преминава.
Все пак мисля от уикенда да поизпера дрешки, защото патоложката ми каза, че матката е много изтъняла на цикатриксите и ще издържи най-много до 10.6, аз обаче отказвам да вярвам и си чакам секциото, което си още 10 дни след това.
Пък да видим малката какво ще реши 🙈

# 551
Момичета, дайте рецепта за скорошно раждане. Аз имам три дни до термин и бебка се не обажда. Само 2 см разкритие, всеки ден по 10000 крачки, поне 20 етажа качени на стълби, чистене и  домакинстване и не и не. Вътре и се стои. Почва леко да ми играе психиката.
Честито на всички мами!

# 552
Момичета, дайте рецепта за скорошно раждане. Аз имам три дни до термин и бебка се не обажда. Само 2 см разкритие, всеки ден по 10000 крачки, поне 20 етажа качени на стълби, чистене и  домакинстване и не и не. Вътре и се стои. Почва леко да ми играе психиката.
Честито на всички мами!

Не искам да звуча обезкуражаващо, така бях с дъщеря ми…
Стълби, разходки, плюс секс всеки ден, прегледи до прокървяне за разкритие, всеки ден на тонове, преносих 18 дни…
Накрая я извадиха секцио. Но дано пък при теб си тръгне самичко, по пронцип до 2 седмици след термин го дават в рамките на нормалното, а няколко мои приятелки родиха точно на термин тази година, така че, стискаме палци скоро да се похвалиш със здраво и пухкаво бебче 💗
Иначе знам ананас и фурми! Така че да ти е сладко!

# 553
Първото ми раждане тръгна в деня на термина, но реално се роди следващата сутрин. Няма страшно, ще излезе.
Секс, пикантна храна съм чувала аз.

# 554
  • София
Момичета, дайте рецепта за скорошно раждане. Аз имам три дни до термин и бебка се не обажда. Само 2 см разкритие, всеки ден по 10000 крачки, поне 20 етажа качени на стълби, чистене и  домакинстване и не и не. Вътре и се стои. Почва леко да ми играе психиката.
Честито на всички мами!
Не е ли решило бебето да тръгне, не знам какво може да помогне освен лекар. Моят термин е след 5 дена, изобщо не искам като с каката да ми предизвикат раждането - искам си естествено и да тръгне вкъщи, че да си изкарам тук контракциите, ама божа работа. Утре отивам за ананас, разбрах се с АГ да ме види извънредно, че последно бях на преглед на 18 май и не знам как са водите и плацентата на калпазанката, а акушерката ме иска на термин за тонове. Мм днес е нощна, нашите са още на село с каката и се надявам да не реши да излиза точно днес и да се чудя как да стигна до болницата 🤣 мм е сънувал, че раждам на 4 юни, да видим. Искам вече да гушкам бебка, че ми идва в повече притесненията и всеки дне някои ми пише да ме пита как съм, раждам ли 😳

Общи условия

Активация на акаунт