В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 47 898
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Аз не знам контракции ли имам или бебето се натиска надолу и имам чувството за натиск ниско долу и отделно кръста ме боли и ми се втърдява корема, но не e на интервали и не e нещо, което бих определила като болезнено.Днес съм на тонове и ще попитам акушерката. Така ми се иска бебка вече да идва, но ако не е готова няма да ѝ давам зор.Аз вчера сънувах,че ми пада тапата и ми изтичат водите и си вика, че момента е дошъл,но не. 🤷♀
Честито на всички мами! 🍼

# 571
Аз не знам контракции ли имам или бебето се натиска надолу и имам чувството за натиск ниско долу и отделно кръста ме боли и ми се втърдява корема, но не e на интервали и не e нещо, което бих определила като болезнено.Днес съм на тонове и ще попитам акушерката. Така ми се иска бебка вече да идва, но ако не е готова няма да ѝ давам зор.Аз вчера сънувах,че ми пада тапата и ми изтичат водите и си вика, че момента е дошъл,но не. 🤷♀
Честито на всички мами! 🍼

абсолютно същото чувствам и се ослушвам за тия интервали дето всички казват, ами няма ги Smiley или ще ме боли 20 минути с гадни болки и ще спре или изобщо няма да имам болки, това е положението при мен

# 572
Благодаря ви момичета пожеланията!Ние с бебето сме добре и вчера ни изписаха,сега ми е малко странно и мисля,че много бързо ме хвана след родилната депресия,та доста си поревах вчера,чувствайки се несправяща.

От опит знам колко е неприятно да преносваш когато всички около теб раждат,аз лично пробвах абсолютно всичко което намерих като съвет за да тръгне раждането,но нищо не помогна.И все пак нищо не знае,всеки организъм е различен.

На последно място искам да попитам мамите раждали секцио и ползващи Цикатридина,кога започнахте да я ползвате и как по точно става.

# 573
Честити нови бебчета и рожденнички 🥂 бъдете здрави 🍀🌞🙏

Аз минавам да се оплача 😥 бебе още си е високо,  /два дни след термин съм вече/ все още нямам разкритие или пък контракции 😳 в неделя съм отново на тонове и преглед и ако и тогава положението си е същото ще ме приемат за функционален окситоцинов тест...
Може ли ако някоя от вас го е преживяла да разкаже по подробно 🥺

# 574
  • София
Честито на новите майки и на Шеф мама! Бъдете здрави вие и бебета ви, да се гледате с любов и мир Simple Smile

Ренче, точно мислех да те питам как са нещата при теб. Да даваш по-често инфо Simple Smile Какъв е този тест? Имир какво каза, до колко дни можеш да преносиш?

Аз се връщам от преглед и нещата са на кантар...малката вече я мерят 3.600, има много сладки бузки, ОБАЧЕ плацентата ми е 3-Та степен, с калцификации, а имам 4 дена до термин. Каза, че това е от тромбофилията. Прегледа ме в ехограф(и не само), шийката не ми в мръднала, 3 см е 🤷🏻♀ Няма никакви изгледи за раждане, а с тази плацента бебка ще се мъчи скоро. Според някакво изследване дава, че скоро трябва да родя, ама...разбрахме се на датата на термин да отида за тонове в Шейново и ще накарам да ме прегледат и те с ехограф и ако не съм родила тогава може да се навия да ми предизвикат раждането, най-важно е бебка да е добре. Купих си днес една консерва с ананас, ходих половин час, силно се надявам да се смили над мен това дете и да тръгне сама. С кака й имам подобна история с неизгладена шийка и неготово бебе да излиза и нещата бяха твърде болезнени за мен....даже секс обмислям вече, а не знам какво е положението с гъбичките🤦🏻♀

# 575
Честито на новите майки и на Шеф мама! Бъдете здрави вие и бебета ви, да се гледате с любов и мир Simple Smile

Ренче, точно мислех да те питам как са нещата при теб. Да даваш по-често инфо Simple Smile Какъв е този тест? Имир какво каза, до колко дни можеш да преносиш?

Аз се връщам от преглед и нещата са на кантар...малката вече я мерят 3.600, има много сладки бузки, ОБАЧЕ плацентата ми е 3-Та степен, с калцификации, а имам 4 дена до термин. Каза, че това е от тромбофилията. Прегледа ме в ехограф(и не само), шийката не ми в мръднала, 3 см е 🤷🏻♀ Няма никакви изгледи за раждане, а с тази плацента бебка ще се мъчи скоро. Според някакво изследване дава, че скоро трябва да родя, ама...разбрахме се на датата на термин да отида за тонове в Шейново и ще накарам да ме прегледат и те с ехограф и ако не съм родила тогава може да се навия да ми предизвикат раждането, най-важно е бебка да е добре. Купих си днес една консерва с ананас, ходих половин час, силно се надявам да се смили над мен това дете и да тръгне сама. С кака й имам подобна история с неизгладена шийка и неготово бебе да излиза и нещата бяха твърде болезнени за мен....даже секс обмислям вече, а не знам какво е положението с гъбичките🤦🏻♀
Вики, това е което открих в нета
Функционалният окситоцинов тест е изследване, чрез което се добива представа за компенсаторните възможности на плода в условията на стрес – каквито са маточните контракции. Техниката на изследването изисква изкуствено създаване на маточна активност чрез интравенозна инфузия с окситоцин.

Функционалният окситоцинов тест започва със запис на детските сърдечни тонове в условия на покой за майката в продължение на 30 минути. След това се включва окситоциновата инфузия – 5 UI в 500 мл разтвор. При липса на инфузомат дозирането на разтвора е следното: 6-8 капки в минута, което постепенно се увеличава – с 2 капки на 15 минути. Целта е да се индуцират 3-4 маточни контракции с времетраене от 40-60 секунди за период от 10 минути. В хода на теста периодично се проследява кръвното налягане и пулса на бременната жена.

През времето на цялото изследване кардиотокографът регистрира сърдечната честота на плода и маточната активност. Внимателно се следи записът за поява на децелерации, които са израз на утeрo-плацентарна недостатъчност.

Припокрива се с това което ми разказа и акушерката, но ми се искаше ако има мама която е минала през това да разкаже от първа ръка дет се вика.
А за ананаса.... От 4 дни ям всеки ден по един... И още нищо 🥺 Но четох някъде, че трябва да е пресен плод, а не от консерва 🤔 дали е вярно- не знам...

# 576
Честито на всички за бебечетата и на всички рожденнички. ❤

# 577

Аз минавам да се оплача 😥 бебе още си е високо,  /два дни след термин съм вече/ все още нямам разкритие или пък контракции 😳 в неделя съм отново на тонове и преглед и ако и тогава положението си е същото ще ме приемат за функционален окситоцинов тест...

Не знам какво представлява този тест, но аз родих с окситоцин. Водите ми изтекоха и нямах никакво разкритие часове наред и накрая се реши, че ще предизвикаме раждането с окситоцин. В началото контракциите бяха поносими, но изведнъж нещата доста загрубяха. Болките ставаха все по-силни и по-начесто. Няма да лъжа - болеше ме много. С ужас разбрах, че имам само 3 см разкритие. Тогава лекарката ми каза, че ще сложим епидуралната упойка. Бяхме се разбрали за този вариант предварително. Получих моментално облекчение. Успях да подремна малко. След точно час и половина болките отново се върнаха, но вече усещах напъни и бебето беше много ниско долу. Лекарката каза, че би трябвало поне още 30 мин да ме държи упойката, но ме прегледа и се оказа, че съм с пълно разкритие. Оттам започна напъването и след двайсетина минути се роди дъщеря ми. Оказа се, че съм доста тясна и въпреки малкото бебе се наложи да ме резнат. От самата упойка ми беше изтръпнало дупето и честно казано нищо не усетих. Шиенето в последствие също не болеше, усещах го като боцкане, но болка нямаше. Може би се дължи на упойката.
Сега имам неразположения заради шевовете, не е хич приятно, но с обезболяващи свещички се чувствам добре.
Колкото и банално да звучи, наистина е вярно - боли много, но се забравя. Точно когато си мислиш, че вече не можеш, и бебчето се появява. Аз бях решила да развявам бялото знаме, щях да се отказвам след последния напън и взех, че родих Grinning.
Сега съм готова за второ! Всичко ще е наред! Няма такова щастие след това! ❤❤❤

# 578
  • София
Функционалният окситоцинов тест е изследване, чрез което се добива представа за компенсаторните възможности на плода в условията на стрес – каквито са маточните контракции.
А с каква цел искат да ти го направят? Да предизвикат раждане след това или да видят дали бебето ще издържи нормално раждане?

# 579
Функционалният окситоцинов тест е изследване, чрез което се добива представа за компенсаторните възможности на плода в условията на стрес – каквито са маточните контракции.
А с каква цел искат да ти го направят? Да предизвикат раждане след това или да видят дали бебето ще издържи нормално раждане?
Да, за да предизвикат раждането да започне само... Снощи след прегледа каза, че сякаш има несъвместимост между таза ми и главата на бебето... Не знам какво трябва да означава това 🤔
Но каза също, че доста големи бебета са се раждали нормално, което не знам дали не означава, че моят е пораснал бая 😳 ще ме гледат и на ехограф в неделя...
Абе нещо много се паникьосах 🥺

# 580

Аз минавам да се оплача 😥 бебе още си е високо,  /два дни след термин съм вече/ все още нямам разкритие или пък контракции 😳 в неделя съм отново на тонове и преглед и ако и тогава положението си е същото ще ме приемат за функционален окситоцинов тест...
Преносих второто си дете с 12 дни и през 2-3 дни ми правеха функционален окситоцинов тест. Включва се система с ниска доза окситоцин, който предизвиква леки контракции и се следят тоновете на плода в продължение на час. Идеята е да се види как реагира бебето на контракциите и дали е в стрес. Възможно е след изтичането на системата контракциите да продължат и да тръгне раждане, но при мен това стана на третия тест.

# 581
Аз с първата бременност имам три теста с окситоцин. Пускат ти банката на бавна капка и чакаш. На половината някъде я спират, тоновете ги следят непрекъснато, т.е. лежиш през цялото време.

# 582
Връщам се от прегледа, 36г.с + 5 дни, бебето е около 3, 200кг. Имам вече документи за болницата. Плацентата и водите са ок, позицията е добра. Чакаме вече, ако не тръгне, на 11-ти пак съм на консултация.
Мисля да взема да сложа багажа в куфара, че сега само е отделен в гардероба. Общо взето ми каза да не се мотам, като усетя болки да тръгвам към болницата, та ще видим.

# 583
Момичета, някоя, която ще ражда или е раждала в Токуда? Може ли да се откаже окситоцина при прием? Днес приеха една приятелка  направо са и включили системата, пък аз твърдо не искам такова предизвикване,  когато не преносвам и не е нужно.

# 584
Честито на donitoneva и JD_ за Борислав и Калоян - да са здрави малките юнаци и да растат много щастливи!

Chef-mama, честит рожден ден! Здраве, късмет и леко раждане на здраво бебче ти желая Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт