Керем Бюрсин в "Почукай на вратата ми" (тема 89)

• 37 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Не знам защо, но сега Бро ме замисли. Ясно ни е, че ще се скарат и няма да се разделят с добри чувства. Еда ще е набрала на Серкан, ще му е ядосана, вероятно и той ще изпитва такива неща. Това ме води на мисълта, че Еда ще използва неговата алергия към ягодите и ще й даде име, което е свързано с тях. Знае ли човек, може и самата алергия да отшуми, когато разбере, че собствената му дъщеря е една Ягодка 🤨
Признавам, че нямам идея каква може да е връзката на плода с такова име, но съм чувала за име "Ябълка", така че и в турските традиции няма да се изненадам Simple Smile

Марги, казва ли се Кираз - за мен остава Черешка 😆

# 541
  • София
Керем в първия си турски сериал се казва Керем, така де героят му е със същото име. Така че кой знае?! Simple Smile Значението на самото име (Мая) е много хубаво иначе, но дали в Турция влагат същия смисъл. Thinking Вероятно да. Не е турско име, латинско е по произход, води се интернационално, така че значението му трябва да е еднакво за нас и за турците. Слагам го в скрит текст. Wink

Скрит текст:
Значение на името Мая

В буквален превод от латински език означава “велика”. В гръцката митология Мая е най-голямата от Плеядите (седемте дъщери на титана Атлас). Тяхната красота покорила ловеца Орион и той започнал да ги преследва, докато над тях не се смилил Зевс и не ги превърнал в звезди. Самият Орион също се преобразил и всяка нощ продължава преследването си. Същата тази Мая е майката на бога-вестител Хермес. В римската митология това е името на богинята на земята, на която е кръстен месец май. В будистките летописи Мая е името на индийска царица, която сънувала, че бял слон се вселява в нея. 9 месеца по-късно се родил синът й, принц Сидхарта, останал в историята като Буда ("просветения"). А вие си мислехте че само християните имат непорочно зачатие. Маорите също използват това име със значение "храбър воин". Според народния календар Мая празнува имен ден на 1 май.

Като чета, се замислям за името и мисля, че имаме шанс да е Мая, ако използват това, че е име на звезда. Heart Eyes

# 542
  • Пришълец
Налбантова, просто си открадвам идеята ти, предупреждавам. Joy Ако ще е Чилек, Чичек, Кираз - заменям си ги с нашенските Ягодка, Цветенце или Черешка и готово.
Ябълка и други плодове не знам как са на турски, но сигурно пак не са особено благозвучни. Не че нещо, но доста си е грубичък този език.

Бро, да, такова инфо ми беше минало пред очите, че Керем се е казвал Керем, така както и Джан Яман е имал герой Джан в някой от сериалите си... Дано и това малкото си остане Мая.

# 543
Здравейте момичета благодаря ви че сте качили материали свързани с лайфа който нашите любимци са направили вчера аз не успях да го гледам но благодарение на вашите линкове към клипове след това го изгледах. Искам да попитам може ли някой на кратко да разкаже за какво се говори на лайфа?
Разбрах че ще имаме и фраг, това е страхотна новина ще го чакам с нетърпение тъкмо ще си го гледаме докато започне сезона на 9 юни.
А на лайфа с тази къдрава коса Ханде е очарователна на нея всичко и стои добре. Ама как нежно Керем и дискретно я е прегърнал през глава. Направо двамата са убийствени.

# 544
Мая от арабски е принцеса.
Иначе, здравейте!
Името ще е нещо свързано с нощното небе според мен, но ще видим коя приказка ще ни преразкаже Айше ханъм.
Кралицата-баба в лицето на Айдан, малката принцеса Мая, звездната майка Еда, таткото робот Серкан, бабата вещица от Мидят, добрата фея Айфер и феята кръстница Мело, шута Ердем - стана като фантастичен роман с приказен мотив.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 19:18 от Slawena

# 545
# 546
  • София
Това малкото трябва да се снима с Ханде или с Керем и нетът ще се взриви. А ако пуснат снимка тримата заедно, не ми се мисли... ще подлудят фендома и мрежата ще прегрее! Grinning Heart

# 547
Това малкото трябва да се снима с Ханде или с Керем и нетът ще се взриви. А ако пуснат снимка тримата заедно, не ми се мисли... ще подлудят фендома и мрежата ще прегрее! Grinning Heart

Малко остана докато пуснат фрага... ако го пуснат де Rolling Eyes

# 548
  • София
azisiq Не само нежно и и дискретно Керем е прегърнал Ханде, а даже и кичур от касата й е хванал между пръстите си.   
Цитат
А на лайфа с тази къдрава коса Ханде е очарователна на нея всичко и стои добре. Ама как нежно Керем и дискретно я е прегърнал през глава. Направо двамата са убийствени.

# 549
Май към феята кръстница трябва да прибавя и аби Сейфи, а чичо Енгин ще е кръстника орисник заедно с Пъръл.
Хубави Ханде и Керем и някак си освободени и щастливи, сякаш летят / ама, че го казах/

# 550
Изтичах след нея, а тя бягаше гушнала детето си. Две феи се отдалечаваха бързо. След тях остана да се носи аромат на парфюм и минало. Дали сърцето ми бе спряло или излизаше от ритъм? Времето замръзна. Наведох глава и я видях. На земята блестеше една „стъклена“ пантофка в различни цветове на дъгата. Взех я. Не можех да мисля. Защо се бе върнала? Аз бях баща на детето. Почувствах го. Разбрах го. Вече го знаех. Аз и тя…Времето не заличава нищо. Миналото те връхлита изведнъж, а бурята отнася всичко в теб. Опустошен от грешките си, погледнах пантофката и видях какво съм пропуснал. Спомних си детството и как отведоха мен. Болката от тръгването. Привързването ми към някого и никого. Дори не можех да заплача. В очите ми солените сълзи търсеха път, но нямах право на това. Искали ли сте толкова някого? Протягали ли сте нощем ръце да го докоснете?  Грешки се правят, за да се учиш. Аз обаче нямах право на такива. Тръгнах след тях. Чувах как ме викат. Оставах отново сам. Тя отнесе любовта в ръцете си. Изтичах след тях и видях, че се качи в чакащата я кола. Някой пое детето. С кого бе? Заковах на място и тогава сълзите намериха своя път. Аз и тя не можахме да напишем своята история. История, която в офиса бе се превърнала в легенда. Очакваха я да се върне и да озари с усмивката си сивотата на ежедневието. Нашата любов преодоля всичко и всички, но не можа да преодолее нас. Аз и тя…история за книга с различен край. Днес тя се върна и разрови пепелта под която въглените пламтяха. Нямах сили да продължа. Колата бавно потегли и аз видях едни маслинови малки очички да се усмихват. Някой искаше да се върне. Толкова ми се искаше да е истина, че повярвах. Повярвах, защото обичах…
P.s. Какво очаквам? Не зная. Зная какво искам…/D.I./ В очакване на трейлъра или как може да ти въздейства една песен Sezen Aksu - Kutlama.

Би ми се искало да кача и снимката с пантофката, но я нямам.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 20:24 от st_ina

# 551
Анил и Башак

# 552
  • София
Надявам се, че Айше не е забравила факта, че сценаристите (нейни заместници) забремениха Пъръл. Та... надявам се да не е изгубила бебето и да видим и детенцето на Пъръл и Енгин в действие. Simple Smile

# 553
# 554
  • София
Нашата любов преодоля всичко и всички, но не можа да преодолее нас.

Tочно определено , най големите пречки между  тях ги предизвикваха те.Надявам се както си написала ,спомените да покажат самотата и този път  извървят пътя заедно,всички.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 20:13 от Leddel

Общи условия

Активация на акаунт