Банята - тема 38

• 55 863
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Отзивът ми е, че съжалявам, че по-рано не съм купила. Чисти не по-лошо от мен. Когато се пуска по-често, чисти и по-лесно. Единствен недостатък е, че е малко бавен, но докато чисти аз върша друго и не е непреодолима драма.
При мен 2 пъти се пребива - единият път, докато чистеше паравана и другият, докато чистеше вратичка на шкаф. Понеже не го следя, не знам каква е била причината.
От прозорец не е падал. Има обезопасително въже.

# 106
  • Пловдив
Нашите са изцяло прозрачни .Ползваме само в едната баня,но там е единично статично стъкло на разстояние 140см.
В американските форуми бях прочела ,че го пръскат с Пронто лимон и мога да споделя,че  действа страхотно.
 Обираме след душ с бърсалка за прозорци и мога да кажа,че вече 3та седмица няма и една видима капка,стичат се прекрасно по стъклото.
Пръскаш и след това забърсваш ли?
Бих пробвала. Имам робот за стъкла и го пръскам веднъж седмично, но поледявам от това, което се събира в долната част.
Първо да уточня,че говоря за душ параван.За прозорци не мисля че става,защото прави един лъскав слой,не особено равномерен,който не може да се види в банята.Аз го виждам,защото баните ни са много големи 10м2 и нагоре) и хубаво осветени,но все пак не са прозорец.
Иначе само пръскам на хубаво изчистения параван и полирам.
В София сте облагодетелствани с меката вода,но   
в Пловдив без Пронтото,само след 3 душа и бърсане със стъклочистачката си беше за чистене,с видими капки.
 Също не бих пробвала да сложа робота върху нанесена с Пронто повърхност,защото ще се пързулне.
 Моят робот китаец и без подобни обработки е падал,вероятно защото не е марков,но нервите ми се изчерпаха с него и ще търся някакви телескопични професионални стъклочистачки  с водно захранване.

# 107
  • софия
Скрит текст:
Нашите са изцяло прозрачни .Ползваме само в едната баня,но там е единично статично стъкло на разстояние 140см.
В американските форуми бях прочела ,че го пръскат с Пронто лимон и мога да споделя,че  действа страхотно.
 Обираме след душ с бърсалка за прозорци и мога да кажа,че вече 3та седмица няма и една видима капка,стичат се прекрасно по стъклото.
Пръскаш и след това забърсваш ли?
Бих пробвала. Имам робот за стъкла и го пръскам веднъж седмично, но поледявам от това, което се събира в долната част.
Първо да уточня,че говоря за душ параван.За прозорци не мисля че става,защото прави един лъскав слой,не особено равномерен,който не може да се види в банята.Аз го виждам,защото баните ни са много големи 10м2 и нагоре) и хубаво осветени,но все пак не са прозорец.
Иначе само пръскам на хубаво изчистения параван и полирам.
В София сте облагодетелствани с меката вода,но   
в Пловдив без Пронтото,само след 3 душа и бърсане със стъклочистачката си беше за чистене,с видими капки.
 Също не бих пробвала да сложа робота върху нанесена с Пронто повърхност,защото ще се пързулне.
 Моят робот китаец и без подобни обработки е падал,вероятно защото не е марков,но нервите ми се изчерпаха с него и ще търся някакви телескопични професионални стъклочистачки  с водно захранване.
Да, и аз за душ параван говоря Simple Smile Роботът го чисти. Ще го пусна да мине и после ще пръскам.
Ще опитам с Пронто. Първоначално стъклата бяха с някаква по-специална обработка, но вече 5 години го експлоатираме. Купувах някакъв нано препарат за незадържане на водата. Вятър работа.

# 108
  • Пловдив
Много се чудих дали да взема от специалните стъкла,но цената бе двойна и фактът,че имаме 3 бани ме спря.
 Също мислех да пробвам нано спрейовете,добре че дадох шанс на Пронто.Марката няма значение.Мненията бяха за лимоново Pledge(предполагам го има в магазинната мрежа).Трябвало да е лимон,защото допълнително намалявало отлаганията, в ролята си на киселина,стига разбира се наистина да има екстракт в него,а не само парфюм.

# 109
  • софия

Това, нали?
Ще проверя в параления внос.

# 110
  • Пловдив
Да,това купих в БГ.
Другият вариант е Pledge,за което изразих мнение,че не съм засичала тук,но и не съм търсила задълбочено.

Поправям се,помислих че е Пронто .Него купих, но ако има това,още по-добре.

# 111
  • София
Някой може ли да препоръча читав моноблок до 400 лв? Нямам особени изисквания, ако е римлес (или подобен) би било чудесно, но вече обмислям и по-обикновен, защото не мога да отделя много пари.

# 112
Ха, аз имам показаното. На сухи стъкла ли да пръскам? 🤔
После полирам и готово, така ли? 🤔
Пфу, редактирам се - портокал било моето. Дали ще стане?

# 113
Някой може ли да препоръча читав моноблок до 400 лв? Нямам особени изисквания, ако е римлес (или подобен) би било чудесно, но вече обмислям и по-обикновен, защото не мога да отделя много пари.

https://www.makenzi.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B … imless-roca-17263

# 114
  • Пловдив
Ха, аз имам показаното. На сухи стъкла ли да пръскам? 🤔
После полирам и готово, така ли? 🤔
Пфу, редактирам се - портокал било моето. Дали ще стане?
Естествено,че ще стане.Според мен става със всеки вид.А,ако лимонът е панацея,портокалът също ще е,защото също има киселина,макар аз да се съмнявам ,че съдържа истински екстракт, защото едва ли би било добре за мебелите.
 Да,на сухи стъкла.

# 115
Ще пробвам утре. Благодаря 🤗

# 116
Преди няколко страници го бях споделила:
Ideal Standart Tesi Aquablade 373 лв. от Практикер:
Скрит текст:

# 117
Чудя се за банята каква врата да слагам, алуминиева двойнолицева или обикновена интериорна. Вратата няма да се мокри. Споделете опит и някой читав магазин за врати Simple Smile

# 118
Нашата врата е интериорна, не се мокри, но покритието се овлажнява от конденза при къпане, особено през зимата, когато се ползва по-гореща вода и прозорецът е затворен.
Три години и половина вече живеем в жилището, изменения по врата няма.
Вратите ни са на SAPELI - много съм доволна!

# 119
И моята е интериорна, но никога не се е образувал конденз по нея. Предполагам, че МДФ с фурнир е топла повърхност и затова.

Общи условия

Активация на акаунт