Банята - тема 38

• 55 878
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Разглеждала съм им магазина в Ботевград, имат доста добър избор, но там единственото, което не ми харесва, е, че човек никога не знае кой точно е производителят на плочките. Don Marin е бранд, под който се продават плочки от различни италиански и полски прозводители, май и български има.

# 91
  • Sofia
Здравейте,

В момента разглеждаме опции за гранитогрес за пода на цял апартамент - правим ремонт на нов апартамент, и искам да попитам за мнение:

1) Roca
2) Porcelanosa
3) ABK
4) Flaviker

Посетихме няколко магазина и продавачите само ми обясняват как испанските производители били демоде в сравнение с италианските, но аз съм виждала изпълнение в Испания на Roca и Porcelanosa и на мен ми харесват.  Можеби грешим и не знаем пълната информация. Споделете от кой производители имате добри впечатления и кои са с добри цени? Благодаря.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 20:53 от MiladyZ

# 92
Рока бих си купила санитария, плочки - по-скоро не. Останалите изброени от теб производители са си специализирани за плочки и са ОК за мен. ABK не са евтини със сигурност.
Според мен си избери каквото ти харесва, няма никакво значение какви ти ги говорят продавачите в магазините. Виж на място в магазините, предлагащи испански и италиански плочки, какви промоции има, включително аутлет. Това са по-стари колекции, които ги разпродават на доста изгодни цени. Задължително си избери първо качество, всяко друго ще е компромис и не си заслужава.

# 93
  • София
Здравейте, бихте ли ме ориентирали в цените на труда за направа на баня, ново строителство на шпакловка и на замазка, 4м2, за София? Търсим си майстор за 2 бани и се опитвам да се ориентирам. Кажете какво да гледам, когато избирам майстор? Нищо не разбирам от бани...

# 94
  • Варна
Аз не разбрах,искате да шпакловате баня,или да лепите плочки?
Иначе лепенето на плочки върви ~ 40 лв.
Шпакловката(фина) е ~ 10 лв.
 Но отделно има още странични разходи като например местене на ВиК,монтаж на санитария,вграждане на структура и т.н.

# 95
  • София
Аз не разбрах,искате да шпакловате баня,или да лепите плочки?
Иначе лепенето на плочки върви ~ 40 лв.
Шпакловката(фина) е ~ 10 лв.
 Но отделно има още странични разходи като например местене на ВиК,монтаж на санитария,вграждане на структура и т.н.
Плочки, вградени структури, монтаж на санитария, параван, смесители, вентилатор, мебели, окачен таван и ъгли с герунг.

# 96
Додо, мисля, че за всяко нещо се плаща допълнително, имат си тарифа майсторите - някои дават план-сметка с разбивка, други - тотал. Доколкото си спомням от писано преди в темата, при тотал цена се получавало често, че някое действие - примерно ъглите, не е включено, и цената набъбвала, неочаквано и непредвидено.

# 97
  • There I was on a July morning
Здравейте, бихте ли ме ориентирали в цените на труда за направа на баня, ново строителство на шпакловка и на замазка, 4м2, за София? Търсим си майстор за 2 бани и се опитвам да се ориентирам. Кажете какво да гледам, когато избирам майстор? Нищо не разбирам от бани...
Най-добре е да наемете препоръчан от близки/познати майстор и да договорите детайлно цените и сроковете /ако са ви важни/.
Защото проблеми могат да възникнат на различни нива. Като: некачествено изпълнение, разминаване между офертната и крайната цена или протакане на ремонта. Например - за работа, която може да се свърши за 1 ден, той идва 3 пъти за по 2-3 часа дневно и т.н.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 19:47 от Скубиду

# 98
  • София
Аз имам един такъв въпрос. Съществува ли окачена тоалетна, на която разстоянието от дъното й до мястото на окачване(там където влизат шпилките) да е 25 см? Най-ниската, която успях да намеря беше една на Церсанит, но тя е с 27 см разстояние от дъно до отвор да окачване...

# 99
  • Русе, България
Идвам да споделя, че снощи най-после сложиха паравана в банята у дома. .... Матов... Мъжът ми го поръчал матов, нищо че сто пъти го коментирахме да е прозрачен! За да е по-просторна банята, за да не се накъсва погледът, за да..., за да... Опитвам се да гледам практично на нещата: с две момчета, едното от които скоро тийн, матовият ни е доста по-необходим, защото имаме само тази баня с тоалетна и често се засичат повече от един човек вътре. И все пак, пустия му дизайн, много исках да е прозрачен.
Здраве да е!
Масторът беше забравил магнитната лента при вратата, така че ще идва пак. Когато всичко е готово, ще снимам.

# 100
И аз се колебах дали матиран (само една лента около метър в средата) или прозрачен и накрая компромисно избрахме прозрачно цветно стъкло. Връзва се добре с банята,

# 101
  • Пловдив
Нашите са изцяло прозрачни .Ползваме само в едната баня,но там е единично статично стъкло на разстояние 140см.
В американските форуми бях прочела ,че го пръскат с Пронто лимон и мога да споделя,че  действа страхотно.
 Обираме след душ с бърсалка за прозорци и мога да кажа,че вече 3та седмица няма и една видима капка,стичат се прекрасно по стъклото.

# 102
Обираме след душ с бърсалка за прозорци и мога да кажа,че вече 3та седмица няма и една видима капка,стичат се прекрасно по стъклото.

И аз така. Мия стъклата по-основно веднъж на тримесечие. Иначе при почистване малко спрей за стъкло и хартия и светват. Няма капки, няма сапун или други следи.

# 103
  • софия
Нашите са изцяло прозрачни .Ползваме само в едната баня,но там е единично статично стъкло на разстояние 140см.
В американските форуми бях прочела ,че го пръскат с Пронто лимон и мога да споделя,че  действа страхотно.
Пръскаш и след това забърсваш ли?
Бих пробвала. Имам робот за стъкла и го пръскам веднъж седмично, но поледявам от това, което се събира в долната част.

# 104
Моля те, дай отзив за робота? Замислила съм го от известно време, за външни стъкла без достъп удачен ли е? Има ли риск да падне?

Общи условия

Активация на акаунт