Банята - тема 38

• 55 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
То ако е подпъхнато добре под чинията изобщо няма да има вибрации. Вибрации (разклащане на чинията) ще има ако е замазано само отгоре отгоре.

# 76

Djordja, харесва ми мястото на сифона пред тоалетната, защото е достъпен (сега при мен е под шкафа с мивката, който е на крачета, и, макар че е в единия му край - не е лесно достъпен за почистване). Но все пак да питам - Вие как намирате разположението на сифона? Стъпва ли се върху сифона при ползване на тоалетната? На колко сантиметра е от гърнето? Бихте ли си сложили пак там сифона, ако сега го правите? Ако не - кое мислите, че е по-подходящо място?

Сифонът се пада в средата на тоалетната за по-лесно “хващане” на наклоните. На 15-ина см пред чинията се намира - в общи линии, когато ползваш тоалетната, сифонът се пада между краката - не го настъпваме, а и да циркулирам (чистя например) в тоалетната, отново не го настъпвам, защото се пада леко под тоалетната.
В обобщение - удобен е, не пречи, не го настъпваме, отново бихме го сложили там.

# 77
  • София/Севлиево
Здравейте.Не знам дали е правилната тема,но мисля че и тук ще се нзмери някой,който да помогне.Та проблемът е следния-преди около 2 седмици съседът се оплака от теч в банята и се оказа,че е от нашия сифон.Трябва да се смени като заедно с това ще се махнат и 4 плочки и съответно после трябва да се сложат нови(за щастие си пазя излишните).Но не мога да намеря човек,който да го свърши на разумна цена(от единствените,които се отзоваха ни поискаха 400 лв.,което за мен е необосновано високо).Търси се майстор за София,който да свърши това.

# 78
  • Sofia
Здравейте , виждам, че са коментирани големите плочки като непрепоръчиелни за под. Бихте ли обяснили каква е причината? Стават ли също за гръб за кухня? Харесаха ми големи плочи на Керамика Фиоре, но нямам идея дали са читави. Размера е 60/120

# 79
Не съм майстор, ама си мисля, че за под проблемът с големите плочки са наклоните в малките бани. Но вероятно зависи къде ще бъде сифонът, какъв ще бъде и особено много зависи от майсторлъка на майстора.
За гръб на кухня аз смятам, че големите плочки са чудесен избор - по-малко фуги. Но пак трябва да е кадърен майстор, да изреже дупки за контакти.

# 80
Здравейте , виждам, че са коментирани големите плочки като непрепоръчиелни за под. Бихте ли обяснили каква е причината? Стават ли също за гръб за кухня? Харесаха ми големи плочи на Керамика Фиоре, но нямам идея дали са читави. Размера е 60/120
Наклонът на банята. Баните са малки и ще стоиси изключително грозно да лепнете две цели плочки и една рязана. С този  размер може да се сложи на стените. За гръб за кухня може. Има с размери до 2,70 м. ,но са скъпина и си плащате касата за една плочка е от рода на 150 евро.
Малки плочки 20.20 гранитогрес стои грозно за под. Много фуги и изглежда ретро. Като от соц-а.
Изключително рядко някой би си сложил плочки в този формат. Може би ако старата баня е била с малки плочки и сега клиентът не може да възприеме тенденците на широкоформатните. Говоря го от практика и не си говоря на изуст чела недочела в инстаграм може да видиш всичко, но реалността е друга.

# 81
Ти смяташ, че плочки 20/20 са грозни и ретро, но водещи италиански и не само италиански производители не смятат така, щом ги пускат в нови колекции (поне от 2-3 години). Твоите клиенти не ги знам. Факт е, обаче, че тези плочки, които аз съм гледала, и малките, и големите, са скъпи.
Аз не искам плочки 20/20 по мои си съображения, но това не значи, че не трябва или не е красиво да се сложат. Само да отбележа, че съм гледала и ръчно рисувани такива.

# 82
  • София
Малки плочки 20.20 гранитогрес стои грозно за под. Много фуги и изглежда ретро. Като от соц-а.
Изключително рядко някой би си сложил плочки в този формат.
На някого може да му стои грозно, а за друг да е умишлено търсен и много красив ефект.
Те и картините на Кандински за едни са грозни, а други не могат да си откъснат очите от тях.
На мен например такива "социалистически" подове много ми харесват:

# 83
И това са 20/20, не виждам нищо социалистическо или ретро в тях, още повече пък цената хич даже не е соц.

# 84
  • Варна
Изключително рядко някой би си сложил плочки в този формат.
На някого може да му стои грозно, а за друг да е умишлено търсен и много красив ефект.
Те и картините на Кандински за едни са грозни, а други не могат да си откъснат очите от тях.
На мен например такива "социалистически" подове много ми харесват:

Здравейте търся такъв стил подови плочки. Имате ли идея къде може да има ?

# 85
Случка...преди ден в Баня Стил помолих за нещо жълто, за да наложа с избраните плочки-боята  в банята ни ще е жълта.
Момичето ме качи на горен етаж с луксозните серии, имаше мостри от плочки 20/20 в доста цветове. Оказа се, че са по поръчка, избира се от каталог с цветове по  RAL, подходяши са за стена и под и цената е 100 и отгоре за квадрат Simple Smile

За фигуралните...след почти 3 седмици търсене... с моят бюджет до 35лв.кв. открих под 5 варианта.
В софийските магазини имаше 3 варианта, и Варна /Бургас още 2.
Турски са, аз днес поръчах от Бургас, надявам се да не се разочаровам.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 00:13 от POLLINE777

# 86
  • София
hubavito, в Сико мисля, че има мостри на такива, полски на Paradyz. Те по принцип се избират по каталога и се доставят по поръчка, не вярвам да ги държат на склад. Най-добре им пишете или звъннете да ги питате.

# 87
Мисля, че една съфорумка беше купила плочки за под от същия тип от фирма АС-АТ, в Горубляне им е складът. Фирмата внася испански плочки предимно.

Без да им разкъквам подробно сайта, ето например това за 28 лв. на квадрат.

# 88
  • Варна
Благодаря за инфото, започвам да търся Simple Smile

# 89
Здравейте, някакви мнения за плочки на Дон Марин? Харесах си серия от тях, но странно, че не намерих никакво споменаване във форума.

Общи условия

Активация на акаунт