Банята - тема 38

• 55 756
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
На място ги видях и ми харесаха. Странно, че не намерих сайт техен. Затова питах дали някой си е взел нещо от там, да каже мнение

Някой пазарувал ли е нещо от "Шарен свят" в Люлин? Допаднаха ми няколко шкафа - пвц, но с цветно покритие. Пише си, че са китайски. Но все пак не е ли по-добре китайско пвц от мдф? Много си харесах един в сиво, който смятам че е същото промазано като плочките и много ще ми се върже.

И още един въпрс за ревизионните шахти - понеже гледам, че в предните теми мноооого са се обсъждали. Интересно ми е не може ли на мястото на ревизионната шахта да изрежем дупката, то си е направен куфар от гипсокартон, и отгоре да сложа например картина в размер, по-голям от дупката? Има ли някакъв проблем за тръбите, или не знам... Ако е от значение ревизионната шахта ни се намира в мокрото помещение, където ще има - пералня, сушилня, бойлер и тоалетна.
Благодаря ви!

Виж шкафовете на място. Консултантите знаят по-добре.
Пвц е по-добре от мдф.

Малко ми се струва странно да има дупка в стената без рев отвор. Мисля , че за плочка са от рода на 70 лв. Тя и картината ще е толкова.

# 166
Esmee в Сима също има интересни плочки и работят до късно и почивните дни.

# 167
Керамо не. Нямат нищо на склад. Вносните плочки цените започват от 60  - 280 лв /м2.

Имат второ качество на цени 50- 60 лв/м , които са на склад, но за много лошо качество -криви, с различен цвят, шарки .. пари не се възстановяват. Мострите са първо качество. Какво има в кашоните ,които ще ви продадат никой не знае. Не се заменят плочки също. Така може дада изкупиш едно пале брак. Докато уцелиш читави плочки . Не се вкарвайте в излишни драми. Времето и нервите е най-ценно.

Който иска може на лично да му изпратя линкове с каталози на фабрики и тел за връзка с доставчик.

# 168
Хикови, Мараци, Топгруп, Керамо. Всички работят в събота и дори неделя.

От Хикови по-добре не си взимай нищо, много съм разочарован от отношението им. Поръчах си плочки от тях, първо уж нямали програма, та на ръка ми сметнаха плочките. След като майстора ми поиска проект, ги накарах да ми направят и се оказа все пак, че имат програма за проектиране. После пък ми дойде един кашон счупен, казаха че ще ми дадат нов, обаче като отидох да си го взема и се оказа, че искат да ми пробутат свалени плочки от някой изложбен стенд, бяха със силикон. Повече от тях никога.

# 169
  • софия
Аз съм доволна от обслужването в Хикови. Правиха поръчка на плочки от каталог, съдействаха ми. Всичко това по телефон и мейл. Само за получаването ходихме до магазина.
Не отричам/поставям под съмнение негативния чужд опит. При мен всичко беше точно и останах с добри впечатления.

# 170
Здравейте, ние сме в сагата с ремонтите, редовно ви чета и съм благодарна за полезните съвети.
Оказва се, че в момента няма много наличности на склад, затова след направен, но не реализиран проект на баня, започнах да питам директно какво е налично и така си избрах. Вносители са и Джесика, Сико, Рока, Деплан...

# 171

От Хикови по-добре не си взимай нищо, много съм разочарован от отношението им. Поръчах си плочки от тях, първо уж нямали програма, та на ръка ми сметнаха плочките. След като майстора ми поиска проект, ги накарах да ми направят и се оказа все пак, че имат програма за проектиране. После пък ми дойде един кашон счупен, казаха че ще ми дадат нов, обаче като отидох да си го взема и се оказа, че искат да ми пробутат свалени плочки от някой изложбен стенд, бяха със силикон. Повече от тях никога.

В Хикови съм ходила на интервю. Това може би е най-тъпото ми интервю, в което се почувствах ужасно. Интервюто водеше една леля, която беше доста надменна. Попитах дали мога да си преместя стола , защото беше на 1,50 от бюрото и тя не ми разреши. Представям си я какъв е цербер. Кичозен офис в стил  мутробарок. Работното време беше удължено, със 6 дневна работна седмица за малко пари, отказах.
Така ,че не се учудвай, че са ти пробутали мостри. На някои места продават запечатани плочки второ к-во, вътре може да има плочки , които са толкова криви, че трябва да ги изхвърлиш.

# 172

В Хикови съм ходила на интервю. Това може би е най-тъпото ми интервю, в което се почувствах ужасно. Интервюто водеше една леля, която беше доста надменна. Попитах дали мога да си преместя стола , защото беше на 1,50 от бюрото и тя не ми разреши. Представям си я какъв е цербер. Кичозен офис в стил  мутробарок. Работното време беше удължено, със 6 дневна работна седмица за малко пари, отказах.
Така ,че не се учудвай, че са ти пробутали мостри. На някои места продават запечатани плочки второ к-во, вътре може да има плочки , които са толкова криви, че трябва да ги изхвърлиш.

Засега плочките са читави, запечатани бяха кашоните и си пишеше, че са първо качество. Тези от стенда естествено не ги взех, върнаха ми парите, но втори път от тях не.

# 173
  • Пловдив
Скрит текст:
Керамо не. Нямат нищо на склад. Вносните плочки цените започват от 60  - 280 лв /м2.

Имат второ качество на цени 50- 60 лв/м , които са на склад, но за много лошо качество -криви, с различен цвят, шарки .. пари не се възстановяват. Мострите са първо качество. Какво има в кашоните ,които ще ви продадат никой не знае. Не се заменят плочки също. Така може дада изкупиш едно пале брак. Докато уцелиш читави плочки . Не се вкарвайте в излишни драми. Времето и нервите е най-ценно.

Който иска може на лично да му изпратя линкове с каталози на фабрики и тел за връзка с доставчик.
Бих се радвала да ми изпратите подобно инфо Simple Smile

# 174
Ягода, може ли да дадете линк на каталозите?

# 175
  • София
Привет, искам да изкажа изключителното си недоволство от фирма Триано.

Поръчахме шкаф с мивка, в цвят от техния мостреник. Шкафа дойде след седмица - в подобен цвят, нищо общо с този в мостреника и като бонус челата на чекмеджетата вместо да са подрязани на 45 градусов ъгъл си бяха нормални парчета без подрязване, просто модела беше изменен с вътрешна бленда за отваряне без дръжки. Последваха доста мейли към фирмата, последваха и телефонни обаждания, дори един път затвориха телефона докато говорим. Твърдяха, че цвета е този, който сме поръчали, пращахме снимки на мостреника и на шкафа как са доста различни в крана сметка се съгласиха да направят нов.
Тъй като грешката е тяхна, коментирахме да се произведе правилния шкаф с приоритет, а не да чакаме стандартните срокове(3 седмици) за изработка, обещаха, че ще се "опитат" и в крайна сметка новия шкаф пристигна след 3 седмици и половина(!!!!!- изобщо никой не се е трогнал да го произведе с приоритет). И О, ИЗНЕНАДА, само челата на чекмеджетата са оправени както трябва да е от мострата в магазина с 45 градусовия ъгъл, а цвета - СЪЩИЯТ като предишния, т.е. сгрешения....

Така че внимавайте какво и как поръчвате, ако не държите на точния цвят. Прилагам снимка на шкафа и на цвета от мостреника, да не си помислите, че съм кьорава или че си измислям.. В мостреника сивее, в действителност жълтее. На живо се вижда много добре.
Скрит текст:

# 176
  • Перник
г-ца Калина, доста неприятно. Аз затова не се вързах на дамата в магазина да поръчвам шкафове, цветове, модификации... Взехме това, което имаха в наличност и бяло Simple Smile Даже шкафът с мивката беше мостра.
По отношение на сроковете - убедих се, че за българските майстори/производители, те са само пожелателни - до момента никой не е спазил срока, който сам си е поставил - входната ни врата закъсня с около 10 дни, тези за банята и пералното - с 2 седмици. Кухнята ни ПОДРАНИ с около месец.

Аз имах лека разправия с "Баня мечта" - поръчах 3 смесителя, те ми сгрешиха най-скъпия - вместо хром ми пратиха черен, който освен всичко друго е и по-скъп, а аз бях платила предварително Grinning Но вчера пристигна правилният - държаха го за "заложник" докато си получат онова грозно черно нещо Joy

# 177
Каталозите на фирмите-производители ги има в нета на сайта на съответния производител. Аз не разбирам какво толкова тайно има в тях, че да се разменят на лични съобщения.
Говоря за каталозите с продуктите, в тях няма цени.
Ето, примерно напишете в Гугъл Marazzi, Ragno, Ceramica Bardelli, FAP Ceramiche и най-отгоре ще ви излезе фирменият сайт. Там за всяка серия си има качен пдф каталог, в който има и визуализации, и техническа информация за цветове, формати, дебелина, и т.н.

# 178
Дали все още е възможно да се купи качествен (скъп) душ без термостат, а като едновремешните?

# 179
Защо да не може?
Аз гледам Грое и Ханс Грое в немския Амазон, има и по-стари модели.
И там срещах недоволни потребители от термостата, както и от еко-функцията (не им е достатъчно гореща и силна струята Stuck Out Tongue ).

Общи условия

Активация на акаунт