Банята - тема 38

• 57 918
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
То е на водна основа, но водата си е вътре в него и после се изпарява. Нищо няма да надуе. А като изсъхне полимеризира. С С200 съм минавала фуги, супер стават.

# 601
И акрилните бои за дърво и дървесни плоскости са водоразтворими, но с тях се боядисва и плоскостите не се раздуват, а боята като изсъхне, което става за около час (touch dry), самата боя си "стяга" и е стабилна като блажна боя. Раздуване на ПДЧ и МДФ вероятно би се получило при постоянна влага/мокрене там, където е рязано и не е обработен срезът по някакъв начин. Качественото повърхностно покритие не би трябвало да се повлияе от влага.

# 602
  • Sofia
Кои поддушови корита бихте препоръчали от тези:
- Ideal Standard - ULTRA FLAT S
- Pietra Karag

# 603
  • Велики Преслав
Аз харесвам повече на Pietra Carag.

# 604
Здавейте, от година и половина ви следя, все нещо се случва и немога да намеря майстор на който да доверя ремонта на банята. Имам казус и ми е необходим съвет за малката ни баня. Искам да сложа структура и wc с или без биде според това дали може да събера всичко на мястото с което разполагам. Прилагам снимки с размер на стеничките. Като малката е куфара изграден от тухла 10 см я измерих 😄

# 605
  • София
Щранговете сменени ли са.На кой етаж сте .Може ли снимка по близко до щранговете.

# 606
Опитайте в Джесика на Ботевградско шосе дали ще Ви направят отстъпка за 2 броя - мисля, че ще Ви дадат по-добра цена
Здравейте, оглеждам се за вградена душ система на Грое - смартконтрол, квадратна пита. Понеже ми трябват два броя, мисля да поръчам от някой чужд сайт. Някой срещал ли е скоро системи за вграждане изгодно? Търся разни разни сайтове, от които може да се поръча директо до България (или до адрес на превозвач).
Освен Грое, кои други марки са ок и не биха ми създали прблеми в бъдеще?

# 607
Щранговете сменени ли са.На кой етаж сте .Може ли снимка по близко до щранговете.
На 3 етаж сме. Нищо не е сменяно от 25 години, искаше ми се този куфар да го намаля за да имам място за структурата, но меря суча пак ми се струва че ще се блъскаме в тръбите за парното за рова ми е нужна вашата помощ снимка немога да направя хубава много тъмно

# 608
Няма как да намалиш шахтата, тя е обща за всички, не се кърти и смалява току-така.
Бих предложила да сложиш един хубав моноблок, завъртян на 90 градуса (не мога да се ориентирам за размерите). Има компактни моноблокове, които са дълги до към 65 см. Не знам обаче дали има моноблок с биде или поне функция биде, ако има разлика между двете.

Тръбите в шахтата са ви в отчайващо състояние, то е очевидно. Явно нямате съгласие за цялостен ремонт. Дано да ти е добър водопроводчикът, че като тръгне да сменя отклоненията от старите щрангове, може да стане лошо.

# 609
Направо ме отчаяхте 😪🤧😪😪😪

# 610
  • София
То, някой път лошото е за добро. Не казвам, че е приятно, лесно или забавно, но ако няма съгласие превантивно, то по спешност също може да се сменят тръбите.

# 611
Е, ако е внимателен, водопроводчикът ще ти смени тръбите от водомера навътре към отклоненията в банята с нови. Но вертикалнитете щрангове ще си останат все такива, засега. Виж си хубаво и водомерите или водопроводчикът да ги погледне дали не са изтекли като метрологична годност. Може да е само от праха, но на мен ми изглеждат старички. Ако са изтекли, то най-добре да ти смени и водомерите, и тръбите след тях. Но се обади във ВиК-то и топлинния счетоводител предварително, да ти кажат как да действате със свалянето и пломбирането на новите водомери.

Иначе щранг се сменял от водомер до водомер, поне, ако не се сменят всички щрангове от първи до последен етаж. И хубавото в случая е, че са в шахта, т.е. ако в един момент решите във входа да ги сменяте, това няма да ти развали ремонта.

Иначе за тоалетната, ето ти 2 варианта на моноблок
Ъглов моноблок с биде

Само моноблок с биде

Ровиш в нета и гледаш размерите, мериш с рулетка кое те удовлетворява повече - ъглов или завъртян на 90 градуса. Ако се завърти на 90 градуса и се събира в нишата с тръбите на парното, няма да си бутате краката в стената. Гледаш и цените, естествено. Но са красиви тези моноблокове, не са като старата тоалетна. Знам, че е модерно да е с вградена структура, но не винаги е възможно. При мен също е шахта с тръбите и майсторът категорично каза, че не може вградена структура, окачена на шахтата. Стеничката на шахтата е тънка и няма да издържи структурата плюс окачената тоалетна. Дори да имаше място, структурата плюс тоалетната изискват повече място от моноблок.

П.С. По повод на казаното от Рая се сещам какво ни "посъветваха" преди години от електрото. Имаше проблем в таблото, входящият кабел и бушон, които са си на електрото, ние не можем да ги пипаме. Та казаха, че трябва да се сменят, ама и да ни запишат, няма скоро да стане. Но ако много искаме и нямаме нищо против ден-два да сме без ток, да лиснем кофа вода към таблото и да дойдат да сменят по спешност. То не е за смях, направо си е трагично. Astonished

# 612
  • София
man_darin_ka, това си е направо престъпно. Може да светнеш като коледна елха за едното нищо!

# 613
Така си е, Рая, проблемът беше в дебелия кабел и големия бушон на цялата сграда, откъдето вече се захранва и таблото. Майсторите на електрото просто решиха, че така ни правят услуга. Flushed с този съвет. Добре че сме разумни хора в сградата, та не тръгнахме да ги слушаме.

# 614
  • Велики Преслав
Ми ако таблото е било трифазно, единственото което щеше да стане, е да изключат разделителите в трафопоста и да си поизгори.
Аз имам трифазто табло в подземие и се е наводнявало. Даже не изключи, веднага, ами след като вече беше изцяло под вода. И то даже си жабореше отдолу. Трите фази станаха бързовар. Та, така де. Ако сте решила да го лиснете от далеч, най-много да гръмне.
Мене от виваком са ме съветвали да пораздърпам кабелите от уличните пазпределители, че цялата улица да зазвъни за аварии.
 Сега по темата.
Тези тръби имат много дълъг живот. На мен ми се виждат мръсни. Казвате на 25 години, което е нищо за тях. А ако не са запушени (имате налягане) не бива да ви притеснява.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 09:50 от Vasil Vasilev 676271

Общи условия

Активация на акаунт