Банята - тема 38

• 57 929
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Задължително неръждавейка, истинска Simple Smile
Viega е хубава марка, погледнете какво предлагат.

# 586
  • София
Благодаря, показах му мненията и се съгласи на 2мм.

# 587
  • София
Задължително неръждавейка, истинска Simple Smile
Viega е хубава марка, погледнете какво предлагат.

Каква е логиката, при положение, че тръбите са пвц?
Питам, не се заяждам, аз реших, че е по-добре да е с пвц, за да е устойчив на препарати за отпушване. Знам за не малко случаи на разядени и протекли сифони изцяло от неръждавейка.
Има ли предимство някакво?

# 588
Вътре пак са ПВЦ, но видимата решетка е чиста неръждавейка и не се разваля от препаратите.
А и качеството на ПВС то, на уплътненеията и т.н има значение.

Аз имам Viega нормални. Нелинейни.
Ползвам доместос и др препарати и нямаме проблеми вече 6-7 години.

https://www.viega.com/en/products/Catalogue/Drainage-technology.html

https://bg-maistor.com/viega-germany

Друго важно е да имаш хубав воден затвор, за да няма миризми.

Консултирай се в добра фирма предлагаща сифони.

# 589
Здравейте, оглеждам се за вградена душ система на Грое - смартконтрол, квадратна пита. Понеже ми трябват два броя, мисля да поръчам от някой чужд сайт. Някой срещал ли е скоро системи за вграждане изгодно? Търся разни разни сайтове, от които може да се поръча директо до България (или до адрес на превозвач).
Освен Грое, кои други марки са ок и не биха ми създали прблеми в бъдеще?

# 590
# 591
Гледах го точно този комплект, обаче питата не е хансгрое и другото, което ме отказа - нямаш опция да регулираш налягането на водата.

# 592
Е то може да се купят частите отделно по принцип.

# 593
Maй сглобих една система на Грое, но ще изчакам чакам съпружието да одобри, да видим.

# 594
Здравейте,

обзавеждам баня в момента и търся огледало за банята (с лед осветление и евентуално подгряване). Размерите, които ми трябват са 70ш/90в, но не намирам магазини, в който правят по размер на клиента.

Намерих единствено artform, но цените там за подобен тип огледало отиват към 700-800лв.

Дали бихте ми препоръчали магазин (за София), в който правят огледало по размер на клиента и имат лед остветление и подгряване?

Благодаря

# 595
# 596
Погледни Идеал Стандарт какво предлагат готови

# 597
  • Sofia
Яхтен например. Или за паркет. Може би и тънък слой силикон с шпакличка. Само облепяш страниците с хартиена лепенка да не развалиш фасона и мацаш смело.
Гледах различни видеа за импрегниране на ПДЧ както за плотове, така и за шкафове и врати с използване на секундно лепило: https://youtu.be/R0qKc0V-wZ0?t=13
Но, да - задължително се импрегнират касите и вратите, както и вентилационните отвори, които се правят на място. Не ми побира акъла, защо някой може да не го прави това. Чак ме хваща яд, че такива "майстори" получават пари.

Maй сглобих една система на Грое, но ще изчакам чакам съпружието да одобри, да видим.
Като цяло ползвам gabco.org за доставки от Германия, така че просто вижте готова система (има такива с квадратни пити) с нейния продуктов код и потърсете в немските сайтове - аз така бях харесал от друго място с прилична отсъпка, но в крайна сметка взех 2 броя от Амазон https://www.amazon.de/gp/product/B078G8XZS9/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
точно на Prime Day, преди 1-2 месеца (нещо като черен петък) на 50% надолу. Така, че стана нещо от вида 2 на цената на 1, но пак с доставка пре gabco.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 20:56 от julian

# 598
Секундното лепило ще стане, ама е скъпо, а и опасно. Но с С200 също ще стане. И нито мирише, нито дразни очите и гърлото.

# 599
  • Sofia
По спомен C200 е на водна основа и ако материала не се надува дори от малко вода, то ще стане и с него, тъй като запечатва.

Вероятно има и други методи да импрегниране, но със сигурност е по-добре от това да се остави така. Ако има отвор за вентилация, то решетката трябва да е от край до край, за да не влиза влажния въздух вътре в кухината на вратата.

Общи условия

Активация на акаунт