Банята - тема 38

• 57 930
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • Велики Преслав
Ми, ако беше да кажеш това преди 10 години. Иначе вобще не ми дойде на акъла, да я погледна отдолу.

# 571
  • Пловдив
Все повече се убеждавам,че нашата фирма за врати е била читава.Когато идваха да взимат размерите ,точно това коментираха с ММ.Казаха,че вратите за баните си идват обработени отдолу,но ако режат допълнително касата,която е от дърво ,трябва да се намаже на сряза.

# 572
Все повече се убеждавам,че нашата фирма за врати е била читава.Когато идваха да взимат размерите ,точно това коментираха с ММ.Казаха,че вратите за баните си идват обработени отдолу,но ако режат допълнително касата,която е от дърво ,трябва да се намаже на сряза.
Мисля, че това е една от причините.
Също и за касите!!! Тях често ги режат на място.

Сега се чудим дали да пробваме една пак от Поръс Доорс с високо качество HPL или с дървен фурнир или с акрилна УВ боя …

# 573

# 574
Един малък трик - някои фирми са небрежни към челата на вратите отгоре и отдолу - оставят си ги натюр, необработени. Затова много помага преди да се окачат врати от дърво или МДФ да се лакират отдолу и отгоре с няколко слоя лак. После влагата няма откъде да започне да разваля вратата, защото ще е капсулирана отвсякъде и не може да стигне до уязвимата вътрешност.
Но много фирми/майстори или не се сещат за тази дреболия, или не им пука. Моите мебелисти също бяха изненадани, като ги накарах да лакират и отдолу и малко отзад цоклите за кухнята (пак МДФ с фурнир) - не се били сетили за това.

А с какъв примерно лак се прави това?

# 575
Яхтен например. Или за паркет. Може би и тънък слой силикон с шпакличка. Само облепяш страниците с хартиена лепенка да не развалиш фасона и мацаш смело.

# 576
  • София
Здравейте, какъв размер фуги препоръчвате?
Водим голям спор с ММ, той иска голям размер, аз искам малки, че да не търкам толкова много.

# 577
Нашите бани ще са с минимална фуга. Не повече от 1мм.

# 578
Вече не се слагат големи.

# 579
  • София
Водим голям спор с ММ, той иска голям размер, аз искам малки, че да не търкам толкова много.

Съгласете се на големи с условието, че той ще ги чисти без да мрънка  Simple Smile

Нашите са малки.

# 580
....и като ги изкърти от жулене, ще ги изстърже и префугира лично!

# 581
Отново да си  подбутна въпроса за линейните сифони. Четох, но ако може някой, който ползва от съответния вид да изкаже мнение. Както и препоръки за модели. Харесах с магнитна клапа на Магдрейн, но тялото е изцяло метално и няма изолационна пола. Гледах на Алкапласт с някакви топчета вътре 🤔, които са в сухия затвор. Гледам, чета и се обърквам тотално.
Здравейте, отново с въпрос - линеен сифон изцяло метален или полипропилен? Харесах изцяло метален от Хикови, но майстора ме предупреди, че не може да се ползват препарати за почистване на канали. Как почиствате и имате ли проблеми с изцяло металните сифони?

# 582
Това зависи от дизайна и плочата, размер, материал …
Имаме различни. Напр клинкерът, който е елемент на средиземноморския дизайн у нас, се прави с голяма фуга.
От друга страна има големи лазерно рязани плочи, за големи помещения предимно, които стоят добре с Мин. или дори без фуга се редят.
За банята е класика в жанра 2 мм?
До сега не съм сваляла фуга…. В никое жилище не е падала. Имаме светъл под сега и търкаме яко.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 19:15 от MarietaYo

# 583
Уважаващите себе си производители на плочки (италиански, испански) си пишат в каталозите каква е минималната фуга за конкретните плочки. Калибрираните мисля че търпят 1 мм. дори. Иначе по-скоро 2 мм. е минималната фуга.

# 584
Отново да си  подбутна въпроса за линейните сифони. Четох, но ако може някой, който ползва от съответния вид да изкаже мнение. Както и препоръки за модели. Харесах с магнитна клапа на Магдрейн, но тялото е изцяло метално и няма изолационна пола. Гледах на Алкапласт с някакви топчета вътре 🤔, които са в сухия затвор. Гледам, чета и се обърквам тотално.
Здравейте, отново с въпрос - линеен сифон изцяло метален или полипропилен? Харесах изцяло метален от Хикови, но майстора ме предупреди, че не може да се ползват препарати за почистване на канали. Как почиствате и имате ли проблеми с изцяло металните сифони?
Ние взехме такива https://www.geraka.com/lineen-sifon-za-banya-zero-ultra-nisak. Впечатления нямам, защото още не са монтирани. Беше ни важно да е нисък и да е изцяло метален. Не разбирам от ВиК, това, което чух като обяснение от другия бъдещ ползвател, който много повече от мен чете и се интересува е, че могат да бъдат от различни метали, които различно се обичат с препаратите и че не иска алуминиев. Тук свършват сведенията ми по въпроса, не искам да ви подведа.

Общи условия

Активация на акаунт