Банята - тема 38

• 57 944
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Ако водата ви е много варовита, вероятно е варовик. Той, понеже е порест, се оцветява бързо. Аз го махам с кислол - сипвам, оставям да подейства над 20 минути и мия с четката. Ако са малки петънца, това е достатъчно, за да падне. За големи налепи, можете да залеете с вряла вода или да повторите процедурата. Еди съвет - не стойте в тоалетната, докато е накисната с кислол, че много мирише и в никакъв случай не смесвайте с други препарати.

# 556
Bref за почистване на тоалетна - има антиваровиков ефект. Излъсква всичко - сипва се и се оставя да престои 20-30 мин. После с четка. Мирише също силно на химия.

# 557
Грапави ли са?
Според мен,е имало някакви шуплички на емайла/крайното покритие и то си е заминало.
Ако е това — РЕКЛАМАЦИЯ веднага

# 558
Седят повече като песъчинки. Сега пробвах да видя дали са грапави и успях да махна една. Ще пробвам с някой от препаратите. Благодаря за съветите!
Но ми е странно, че в едната тоалетна чиния ги има, а в другата не... зачудих се дали при спиране на водата може да е докарало нещо.

# 559
Може от спирането на водата да извади утайка от тръбите.
С ръкавици опитвате механично дали се маха с гъбичка, иначе препарат.
И трети вариант рекламация, ако е дефект на покритието.

# 560
Дайте идеи за врата за баня? Материал и производител. Дървена или с дървено фолио? Или дървено фолио и рамка на самата врата от ърво? Касите?
Как миете ? Мокрят ли се вратите и касите?
Мен ли е невъзможно без да намокря. Само с парцал е като замазване…
Имаме врати и каси на Портадорс отпреди 6 години? Но фолиото се разлепи. По целите врати. Толкова пари имахме тогава…
Сега искаме да подменим и се чудим дали пак техни, висок клас с дървено фолио или директно други? Не ми се иска да променяме много дизайна но…
Другото, което ме изкушава е стъклена врата.
Ето една идея по-долу от един хотел в Чехия. Но си трябва машинно изготвяне на този кант от фина неръждавейка

# 561
  • Велики Преслав
Аз много харесвах едни врати, уж за баня дървени, ама като ми изгни 3та сложих алуминиева.

# 562
  • софия
Вратата в банята ни е като останалите, но помещението не е малко. Сложихме решетка в долния край за по-добра циркулация на въздуха. Няма пряк контакт с вода и за 6 години нищо не се е променило. Почиствам с парцал на тъпъуеър и вода. Има други проблеми и не бих препоръчала фирмата, при която ги правихме (Хармония).
Фирмите за врати за голям трън. Единствената, за която не съм чела негативни отзиви, е Карабулев, но вече нямат офис в София.
Има отделна тема за (интериорни) врати с отзиви за фирми.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 08:00 от zvаnchе

# 563
Нашите врати са на Карабулев, но тази в банята изгни и ние също се чудим с каква да я сменим.
Банята е малка и вратата се мокри, та нормално е дървото да гние.

# 564
Граде имат алуминиеви врати, които могат да са в желан цвят дървен фладер. Видях такава монтирана и изглеждаше много добре. Към коридора са доста реалистични, не изглеждат просто като фолирана дограма.

# 565
  • Велики Преслав
Аз сега за новата баня ще сложа пак алуминиева, кафява. Просто тук в нашата област, няма фирма която да прави наистина хубави интериорни врати, та камоли такива за баня. Най-близката е Варна. Моята не се обливаше с вода. Цената според мен, беше много, защото не беше талашит, а дървена врата. Сега с алуминиевата е много добре. Цената също е приемлива. Към 380 лева ми дойде, но е доста широка. Дървената беше по-скъпа.

# 566
Аз пак ще похваля вратите на Sapeli.  Нашите са такива в цялото жилище, включително и на банята. 4 години, вътрешната страна се овлажнява от конденз, директно вода не попада, няма изменения по вратата.
Вратите са с фолио CPL (ако не се лъжа за наименованието), което дават че е много издръжливо и на механични наранявания.
Почиствам ги с каквото ми попадне - мокри кърпи, почистващите кърпи на Доместос, р-р на Пропър за баня, препарат за стъкла...

# 567
Не знам защо ви гният вратите ако не се обливат с вода и имате мокра и суха част на банята. Моята врата за баня е като останалите - МДФ с естествен фурнир дъб отгоре. Ми тя не се навлажнява изобщо, от какво да изгние? И не се цапа, та не я мия много често, но ако реша ползвам мокри кърпички за мебели.

# 568
  • Велики Преслав
Гният. Казах тук в нашата област никой не прави качествени врати. Първата беше голяма изгъзица. Бежава, със стъклени орнаменти ( орхидея) които светят. И накрая тея орнаменти отидоха в коша. Доста скъпа врата беше. Но ако е от фирмата която са показари горе, сигурно ще издържи повече.

# 569
Един малък трик - някои фирми са небрежни към челата на вратите отгоре и отдолу - оставят си ги натюр, необработени. Затова много помага преди да се окачат врати от дърво или МДФ да се лакират отдолу и отгоре с няколко слоя лак. После влагата няма откъде да започне да разваля вратата, защото ще е капсулирана отвсякъде и не може да стигне до уязвимата вътрешност.
Но много фирми/майстори или не се сещат за тази дреболия, или не им пука. Моите мебелисти също бяха изненадани, като ги накарах да лакират и отдолу и малко отзад цоклите за кухнята (пак МДФ с фурнир) - не се били сетили за това.

Общи условия

Активация на акаунт