Банята - тема 38

• 57 952
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Има препарат за по-лесно сваляне на силикон, прави го на каша
https://bauhaus.bg/preparat-za-pochistvane-na-silikon-mellerud/p/9951

# 541
Аз се спрях на подобно решение като показаното от atom4e. Моля за обясение: как ще се върже смесителя към ВиК търбите - топла и студена (в момента не са заложени, трябва да инструктирам ВиК човека къде да ги постави)? Намирам тази снимка в интернет: не съм сигурна как се казва частта зад смесителя (тройник?) трябва ли да се съобрази като Ф със смесителя? На каква височина е добре да се остави изхода за студена вода за казанчето? В крайна сметка трябва да имам два изхода - един за студена (зареждане на казанче), друг със смесена вода за биде - правилно ли мисля? Изобщо ако може някой да обясни целия процес кое след кое следва да се прави - ВиК, картон, подови плочки... гледах инструкции в нета и някъде има поставени плочки преди слагането на структурата, на друго място няма и съвсем се обърках. Много благодаря!
Нека ви направят изхода за водоподаване на казанчето долу, зад тоалетната, някъде над мръсната вода и си вземете моноблок с долно водоподаване. Така няма да се вижда меката връзка.

# 542
petiaivanov тоалетната е с вградена структура - ще прочета инструкциите. Не знам колко са подробни, в магазина даже не ги споменаха, според продавачите майстора знае всичко Simple Smile би трябвало да се скрият и меките връзки някъде.

# 543
Аз като гледам картинката меките връзки са си скрити. То иначе няма смисъл от долепен до стената моноблок. Но е хубаво да не са обикновени меки, а гъвкави от неръждаема стомана, така няма да протекат по някое време и да се налага да се демонтира чинията и прочее ядове.

# 544
  • Велики Преслав
Искам да попитам нещо, дано не е многа смешно.
Някой виждал ли е ГОЛЯМА тоалетна чиния за вграждане. Вчера ходихме за магериали до практикеар, те всичките са няма 35 см.

# 545
Аз като гледам картинката меките връзки са си скрити. То иначе няма смисъл от долепен до стената моноблок. Но е хубаво да не са обикновени меки, а гъвкави от неръждаема стомана, така няма да протекат по някое време и да се налага да се демонтира чинията и прочее ядове.

Един въпрос - не за заяждане, просто искам да знам - протичането не се ли получава от спукването на силиконовия (предполагам) маркуч вътре в гъвката връзка? Примерно маркучът на душ-слушалката е така - дори да се разчекне малко външният метален слой, докато не се спука вътрешният маркуч, проблемът е само естетически.

# 546

Един въпрос - не за заяждане, просто искам да знам - протичането не се ли получава от спукването на силиконовия (предполагам) маркуч вътре в гъвката връзка? Примерно маркучът на душ-слушалката е така - дори да се разчекне малко външният метален слой, докато не се спука вътрешният маркуч, проблемът е само естетически.

Именно. Външната оплетка само пази вътрешния маркуч да не се раздува от налягането, но маркучът протича когато този вътрешен маркуч остарее и се спука. Обикновено след десетата година стават рискови. Но това уточнение какво общо има с моя пост?

# 547
Връзката е, че ме интересува каква е по-голямата принадена стойност (ползата) от връзка неръждаема стомана, в сравнение с обикновената метална оплетка? Тя нали е само скелет, който пази от от раздуването? По-здрава ли е, като е неръждаема?

# 548
  • Велики Преслав
Ако оплетката се разнищи, маркуча вътре ще се спука. Стоманетата обвивка не може да се разнищи.

# 549
Връзката е, че ме интересува каква е по-голямата принадена стойност (ползата) от връзка неръждаема стомана, в сравнение с обикновената метална оплетка? Тя нали е само скелет, който пази от от раздуването? По-здрава ли е, като е неръждаема?

Тотално различна е. В тези, за които говоря, изобщо няма вътрешен маркуч, а са само стомана, която е гофрирана за да е гъвкава. На снимката долу се вижда частично и отвътре и си личи.

# 550
Интер керамик имат чиния за вграждане на 37 см. Грое мисля, че имат един модел на 38 см. Не го намирам в момента.
Доста ги разглеждах преди 2-3 месеца. Търсех най-тясната Simple Smile

# 551
Искам да попитам нещо, дано не е многа смешно.
Някой виждал ли е ГОЛЯМА тоалетна чиния за вграждане. Вчера ходихме за магериали до практикеар, те всичките са няма 35 см.

Villeroy & Boch имат в каталога си прилично големи (Architectura XL 410 x 580 mm, търсехме подобно), обаче са цифра.
Предполагам с ровене по каталози и размери може да се намери и по другите производители - но си е по поръчка.

# 552
  • Велики Преслав
Е аз не купувам всеки ден тоалетна. Така, че смятам да я използвам едно 5 години.
 Благодаря ви много все пак.
На Devil Rose също.

# 553
Привет! Влизам и аз с въпрос - скоро обзаведохме баня и тоалетна и в едната тоалетна чиния след ползване няма и 2 седмици се появиха едни малки кафеникави петънца като от ръжда в частта където е водата. Няма как да е ръжда, но така изглеждат. Пробвах с Доместос да разкисна малко и после да изтъркам, но нямаше абсолютно никакъв резултат. Някакви идеи какво е това чудо и как да го махна?

# 554
  • Пловдив
Грапави ли са?
Според мен,е имало някакви шуплички на емайла/крайното покритие и то си е заминало.

Общи условия

Активация на акаунт