Банята - тема 38

• 56 942
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Ох, ти сериозно ли и наистина ли поправяш електро-уреди?

Дали и колко са запушени или по-скоро ръждясали отвътре може да се види след като се махнат. При мен след смяна на старите тръби слушалката излетя от стойката, от налягането. А през старите тръби се виждаше една малка светла точка само в дъното -вътре всичко беше в шупли.

# 616
  • Велики Преслав
Да, това което казах, е наблюдавано.  Та, нямаш си и на представа, колко наводнени табла си работят. Много панелки има тук, където част от таблата са под вода в мазите. Инкасаторите влизат с ботуши. Явно не си виждала на живо какво е.  А ти водопроводчик ли си или със трето око разбра какъв светъл отвор има тръбата на потребителя.
Аман от заядни.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 08:15 от Vasil Vasilev 676271

# 617
Споко, все по-малко ще стават заядливите в темите, където пишеш. И тази тема наближава 50-та страница и ще е поредната, която няма повече да чета (и пиша).

# 618
  • Велики Преслав
Не искам, заради мен да спираш. Правя ремонт, питам за баня. Все едно те гоня. Казах какво съм видял ти написа, верно ли си техник.
Та, не се отказвай, аз скоро няма да пиша тук.

# 619
Здравейте, чудя се смесители на мивки, душове, аксесоари, как успявате да намерите абсолютно всичко от една серия, за да не се различават като вид/цвят/материал? Трябва да поръчам вече за две бани и ми е просто невъзможно, все нещо липсва, а ако ми е различно, не знам дали е ок и дали няма да ме дразни в някакъв момент.

# 620
  • Перник
Здравейте, чудя се смесители на мивки, душове, аксесоари, как успявате да намерите абсолютно всичко от една серия, за да не се различават като вид/цвят/материал? Трябва да поръчам вече за две бани и ми е просто невъзможно, все нещо липсва, а ако ми е различно, не знам дали е ок и дали няма да ме дразни в някакъв момент.

Моите не са от една серия, дори не са от една марка, но няма някаква фрапираща разлика между тях. А и не са наредени в редичка едно до друго, че да се забелязва и да дразни. Може би и това, че банята е голяма също е от значение Simple Smile

# 621
Здравейте! Проблем ли е, че налягането на бойлера е 7 бара, а възвратният клапан е 4,5 бара. Капе доста. Опасно ли е?

# 622
  • Велики Преслав
Ами, щом капе, значи клапана работи. Работното налягане е от 6 до 8 бара. Нали няма пара под наляне като пуснете топлата вода

# 623
Не, няма пара. И капе мисля само докато бойлера нагрява

# 624
  • София
Привет!
Понеже сега ми монтират вградената структура в тоалетната, която ще бъде скрита със стена от гипсокартон, искам да ми направят ниши в стената над структурата, но се чудя колко големи и колко броя, може ли ако някой е правил да даде идея?
Аз си мисля за две - 25х40 примерно, една над друга.
ММ иска две по-малки една до друга или по диагонал.

# 625
  • София
Привет!
Понеже сега ми монтират вградената структура в тоалетната, която ще бъде скрита със стена от гипсокартон, искам да ми направят ниши в стената над структурата, но се чудя колко големи и колко броя, може ли ако някой е правил да даде идея?
Аз си мисля за две - 25х40 примерно, една над друга.
ММ иска две по-малки една до друга или по диагонал.
Нишите е добре да съобразите с размерите на плочките.

# 626
Избирам от каталог, напр Идеал Стсндарт

# 627
Питам, защото си харесах смесители и бутони за структурите, които са на грое - supersteel, но пък не намирам такава душ система за вграждане, само нормален хром, а хич не ми се иска да правя манджа с грозде Sad

# 628
Нищо против Идеал стандарт. Обаче ползвах 5 дни в хотел душ система вградена и нагласянето на подходяща вода за къпане беше ужасТ. Или ледена или прекалено гореща вода. Оставям 1 % да е от технологията на затопляне, но подозирам, че не е това.
Вкъщи имам термосмесител на Грое и е супер.

# 629
  • Пловдив
И ние имаме висок смесител за вана,на някаква неизвестна марка .Е,няма нагласяне...Идентично-1мм. в посока води
до  студена или гореща вода .Всичките ни  останали смесители и термосмесители на Грое,нямат такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт