Мнения за 125 СУ "Боян Пенев", Младост 1 - IV част

• 65 104
  • 510
  •   1
Отговори
# 105
Ако си реши задачите ще влезе. Ето записаните в математическата паралелка 2020/2021 година. Доколкото виждам от 28 деца 7 са от 125-то. И бонус точките са станали от 5 на 7. За 2021/2022 са били повече.
За задачите - ако миналата година са им дали да си изнесат листа със задачите може някой потребител да ги сподели. Иначе не мисля, че имат книжка със задачи.

Само че миналогодишният списък е на приетите, а не на записаните деца. Поне 7-8 от тези деца сега учат в СМГ и НПМГ, така че точките, необходими за реален прием са били съвсем други. 😎

# 106
  • София
Възможно е - просто погледнах в раздела новини. Миналата година други класирания гледах.

# 107
Здравейте. Моето дете тази година е в 5з клас. Това е паралелката със засилено изучаване на математика и природни науки. Редовните часове по математика имаме щастието да ги води и преподавателят по математика и на математическата паралелка 5ж клас - г-н Пламен Румпалов. Влезе под кожата на децата, всички го заобичаха и имам наблюдение как детето ми се промени и напредна в математиката. Говорейки си с други родители разбирам, че г-н Румпалов се оказва в момента най-добрия учител по математика в училището. Влизал е да замества в различни класове и децата доста добре да преценили това. В нашия клас по програма няма часове за Състезателна математика, но г-н Румпалов включи всички деца в часовете, които води по Състезателна математика на математиците. Така нашите деца имаха допълнително часове и научиха още много хитрости и нови неща. Мисля че никой друг не е правил това в училището. Имам наблюдения от това как води часовете по време на онлайн обучението. И съм възхитена, то на мен ми се доучи математика.
По програма децата имат 1 час допълнително математика с Мадлен Христова. Толкова отврати децата, че направо ако не беше г-н Румпалов, сигурно щях да си отпиша детето. Вместо математика, писаха стихотворения, есета и купища глупости, с неясни критерии и оценки, с никакъв начин да се чуем с нея, а по време на онлайн обучението не се и появяваше. Имат и 1 час проектно моделиране при една госпожа, която толкова бързо говори, че децата трудно я разбират и е пълна глупост. Ако тези два допълнителни часа се водеха от г-н Румпалов ще е много полезно и добро за децата. Допълнително децата имат 1 час биология, което не се учи от математиците.
Столът работи, моето дете го ползва няколко пъти, има супа, готвено с месо и десет за 4,50 лв, но на моето дете не му хареса много и спря да го ползва.
По повечето други предмети учителите са отговорни, преподават добре, аз съм доволна. Мисля, че в тези две паралелки децата ще са добре подготвени за изпитите след 7 клас.
Задачите от изпита не дадоха да се изнесат. Никъде няма да ги откриете.
Да кажа на всички родители на четвъртокласниците, че г-н Румпалов е направил десет безплатни онлайн лекции по математика и те са качени в Ютуб канала на училището , в помощ на всички, вероятно са разработени по темите, които се дават на изпита.

# 108
Много благодаря за изчерпателното мнение. Знае ли се кой учител ще поеме математическите паралелки на 5 клас от есента?

# 109
Ние разбрахме м. Септември - на родителската среща. Дано тази година стане ясно по-рано!

# 110
  • Някъде там...
Ако си реши задачите ще влезе. Ето записаните в математическата паралелка 2020/2021 година. Доколкото виждам от 28 деца 7 са от 125-то. И бонус точките са станали от 5 на 7. За 2021/2022 са били повече.
За задачите - ако миналата година са им дали да си изнесат листа със задачите може някой потребител да ги сподели. Иначе не мисля, че имат книжка със задачи.

2020 година нямаше изпит. Влизаше се с резултат от НОМ. Затова и точките за 125 бяха повече. Доста деца от 125 отидоха в СМГ или не бяха приети, защото не се бяха явили на НОМ.
Обикновено има голямо разместване след първо класиране. Децата, които кандидатстват с математика, пробват на няколко места и след като излязат класиранията, се наместват нещата. По-скоро погледнете на трето класиране как са били точките. И то от 2021, когато имаше изпит.
Кръжоци не зная има ли... с ковид ограниченията последните години, така и не разбрахме.

# 111
Здравейте, група имам нужда от помоща ви. Детето иска да кандидатства в 125то след 4ти клас, не е ходил на курс по математика до сега.
Иска ми се да го запиша при някой учител, да му обърне малко по интензивно внимание. Ако имате контакти ще съм ви много благодарна!

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 10:54 от vioila

# 112
Здравейте, миналата година имаше организиран курс по математика в началото на м. Юни. Бихте могли там да го запишете. Задачите, които решават са от типа, на зад. за приемния изпит.
Има също и пробен изпит.
https://iztok-smb.com/

# 113
Здравейте, миналата година имаше организиран курс по математика в началото на м. Юни. Бихте могли там да го запишете. Задачите, които решават са от типа, на зад. за приемния изпит.
Има също и пробен изпит.
https://iztok-smb.com/

Благодаря много за информацията!

# 114
Едно от нещата, които са ме възмущавали е пълната тайна по отношение на типа задачи, брой, вид, тематика, които се дават на изпита след 4 клас. Нито има съдържание, нито давани теми, нито примерни такива. И ние миналата година бяхме в такава ситуация. И с други родители сме споделяли, че едва ли не политиката на ръководството е да се карат децата да ходят на частни курсове точно при Димитров. Вероятно става дума за корупция и печалбарство. Моето дете не го записах при него, имаше много недобри отзиви за него, а и негови приятели останаха разочаровани. Препоръчаха ни три книги Математическа читанка за 3-4-5 клас и с тях се справихме прекрасно.

# 115
Едно от нещата, които са ме възмущавали е пълната тайна по отношение на типа задачи, брой, вид, тематика, които се дават на изпита след 4 клас. Нито има съдържание, нито давани теми, нито примерни такива. И ние миналата година бяхме в такава ситуация. И с други родители сме споделяли, че едва ли не политиката на ръководството е да се карат децата да ходят на частни курсове точно при Димитров. Вероятно става дума за корупция и печалбарство. Моето дете не го записах при него, имаше много недобри отзиви за него, а и негови приятели останаха разочаровани. Препоръчаха ни три книги Математическа читанка за 3-4-5 клас и с тях се справихме прекрасно.

Ами на мен ми се искаше някой да по работи с него. Да му даде съвети, все пак е състезателна математика. А и наистина не откривам задачи от стари състезания.

# 116
  • София
Аз също се опитах да намеря стари тестове или поне какъв тип задачи се падат на това състезание. Но без успех. Дори формата на състезанието не е много ясен. В сайта на 125 СУ пише:
Продължителност 150 минути, тестови задачи с избираем отговор, със свободен отговор и задачи с подробно разписано решение. Не виждам никъде за кои задачи колко точки се дават и т.н.?
Едва ли задачите са по- трудни от тези за Математика за всеки? Ако формата е същия.

# 117
  • Някъде там...
Състезателна математика е изпитът. Като се има предвид, че КМС и ВМС са състезания на 125, може би задачите, давани на тези състезания, са близки до изпитните.
Домашна подготовка върши работа, ако има някой родител, който е учил в МГ. Състезателната математика не се учи в училище, има си доста трикове и специфични тактики за прилагане. Аз се занимавах с детето вкъщи в 3 клас, ползвахме Математическа читанка на Веселин Златилов и книжката с тестове на СМГ. Но след курса в 4 клас при учител при математика, дръпна много напред. Друго си е да им го обясни специалист. Вижте в Когито, до 125. Или Да Винчи, в М3. Миналата година имаше и интензивен курс в 125 през юни.
По спомени имаше 2 задачи за разписване, другите бяха с отговор за ограждане или посочване. Ходили сме на един пробен изпит ние.

# 118
За всички четвъртокласници - безплатни онлайн уроци по математика от Пламен Румпалов.
https://youtube.com/playlist?list=PLcgF9Ipb3H0TsenpFQJyIH2sdjZ1E3heY

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 23:23 от Силвия86

# 119
  • гр. София
Здравейте,  включвам се с един въпрос. След четвърти клас може ли да се кандидатства в 125-то с не математически профил - примерно с чужди езици? Някой има ли наблюдения колко места се освобождават в тези паралелки? И как се кандидатства за тях?

Общи условия

Активация на акаунт