Мнения за 125 СУ "Боян Пенев", Младост 1 - IV част

• 73 023
  • 565
  •   2
Отговори
# 555
Здравейте, някой има ли информация кога ще е родителската среща за първи клас, в други училища чувам, че вече е имало такава като на родителите са раздадени списъци за пазаруване с необходимите материали за първи клас. Хич не ми се иска да бързам да пазарувам всичко в последния момент, та ако някой има опит, може да сподели, ако иска

# 556
В 125-то родителските срещи се провеждат няколко дена преди 15-ти септември.

# 557
Здравейте, някой има ли информация кога ще е родителската среща за първи клас, в други училища чувам, че вече е имало такава като на родителите са раздадени списъци за пазаруване с необходимите материали за първи клас. Хич не ми се иска да бързам да пазарувам всичко в последния момент, та ако някой има опит, може да сподели, ако иска

На мен още не са ми казали нещо за родителската среща, но споменаха, че ще е септември месец, когато питах последно. Кой ден точно, нямам идея.

Някой има ли идея дали звънят или чрез имейл пращат информация за тях?

# 558
Следете сайта на училището, обикновено ги качват там

# 559
  • София
Родителските срещи за 1, 5 и 8 класове са преди 15 септември, защото са новосформирани паралелки, за останалите класове са след 15-и. Информация качват в сайта и в страницата във Фейсбук. Преди 2-3 дни качиха информация за смените.

# 560
  • София
Има ли някъде информация за минималния бал за прием в хуманитарната паралелка/ паралелката с природни науки за  5 клас?

# 561
  • София
За второ класиране бяха изнесли списък на "поканените" да се запишат, бяха 13 деца,  последното дете беше с бал 529,50. Дали са се записали всички и дали са звъняли на допълнителни деца с по-нисък бал, не знам. Окончателните списъци бяха залепени на входа, може още да стоят.

# 562
  • София
Благодаря! Доста висок бал преди факта, че максималният е 555 /550, ако детето е без брат или сестра в същото училище/. Това означава, че при годишни оценки по трите балообразуващи предмети- "6", точките от двете НВО трябва да са около 90 т. по всеки предмет 🤔

# 563
Да, точно така беше и миналата година.
Минималният бал зависи от бала на децата кандидатстващи за тези две паралелки.
За математическата има много желаещи, затова балът не пада под 530. Миналата година последното "поканено" дете беше с бал 535.

# 564
  • София
Минимален бал 530т означава, че за да има шанс за прием трябва да има над 95т. на НВОто, правилно ли го разбирам?
Прегледах критериите и поне са махнали точните за отседналост след 5 клас, както и тези за ученик от училището,  но пък двусменният режим остава което е "-".

# 565
  • София
БЕЛ се утроява, но да, горе долу 94/95 точки сега стигаха . Тази година имаше по-високи средни резултати от НВО-то в сравнение с миналата, което също повлия за повишаване на бала.
Като избирате паралелки, гледайте и учебните планове.

Общи условия

Активация на акаунт