Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 74

• 49 227
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Джеса флекси са ежедневните  които ползвам от натурела лайка такова течение получих а за самия период либрес от години си ги харесвам ..

# 346
И  аз взимам само двата вида ежедневни  на Jessa, тези от 50 бр. Много съм доволна, каквото и да съм пробвала друго, после съжалявам. Последно бях взимала някакви с мирис на лайка от Лидл и зелените на Еври дей - е ужасни са,  тънки са, като вестник.

# 347
Азалия,аз съм същата.Ти обаче го обясняваш готино! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 348
  • София
Много се зачудих на тези превръзки за многократно ползване.  Хигиенично ли е , не се ли развиват бактерии и как се перат? Някой ползвал ли е ?

Аз понеже вече се изказах по темата, няма да се повтарям.
Ще вметна други неща обаче - еднократните продукти (всякакви) са продукт на съвремието ни. Детски памперси и превръзки са на има-няма 60-70години. А ние в България ги познавам от даже по-скоро. Майките и бабите ви не са ли ви разказвали какво са ползвали при цикъл?!
Хигиената е въпрос на личен избор - сменяш многократната превръзка, колкото често е необходимо, както би направила с еднократната. В еднократната кога почват да се образуват бактерии?
Ще кажа само, че хората вече са измислили дори многократни тампони, това пак по въпроса с хигиената. Цял свят се ориентира към измислянето на работещи продукти за многократна употреба.
Аз ползвам от месеци такива превръзки, ни бактерии, ни проблеми съм имала. Виж от белината в еднократните, покритието, което спарва и всички други неприятни неща, които слагат в превръзките, съм имала проблеми.
Същото е и с детските памперси - белина, за да са белички и уж хигиенични, урина, която е под формата на желе, което излъчва неясно какви пАри, ама 99% от българите (защото в зап. Европа познават ползите от многократните пелени) използват основно такива за бебетата си. И не са и чували за многократни.
Нека не съдим така рязко. Още доста може да се каже по темата, ама ще я разводня излишно.

# 349
Едно време като ми дойде за първи път си спомням едни превръзки Rozi май се казваха и бяха два пръста дебели. А майка ми имаше и лигнин в запасите.

# 350
Аз ползвам превръзките на Лидл и Bella,  много си ги харесвам, но ще взема за проба и тези Jessa при толкова добри отзиви. Преди време бях попаднала на едни нощни превръзки на Everyday, може и тези ХЛ да са били, наистина огромни, но много ми допаднаха. Но пак всеки според нуждите и усещанията си. И аз напоследък заглеждам чашките и трябва да се наканя вече да си взема , но по спомен като бях търсила информация, тези от ДМ не бяха най-добрата опция,  но ако се включи някой, който ги ползва ще е супер.

# 351
Аз нямам против да използвам многократни превръзки, но ми е чудно с моя силен цикъл първите дни, как точно да се сменям и пера през 1 час например. Ако сте няколко часа извън къщи, как се решава този проблем?

# 352
Аз нямам против да използвам многократни превръзки, но ми е чудно с моя силен цикъл първите дни, как точно да се сменям и пера през 1 час например. Ако сте няколко часа извън къщи, как се решава този проблем?
След тази обширна лекция по-нагоре относно хигиената, направо си представих как нося кървясали превръзки в дамската чанта, за да си ги изпера вкъщи и ми се доповръща. Отделно, че за да се убият всякакви гадове, не става пране на ръка, иска си пералня и висок градус, а идеята да ставам роб И на превръзки някак не ми се нрави.

# 353
Аз също водя природосъобразен начин на живот и съм заинтересована за опазването на планетата, но някои неща просто са ненужно преувеличение и превземане. Не бих се лишила от комфорта и хигиената на дамските превръзки, които сменям през час. Не виждам разумна причина да се върна в миналия век от хигиенична гледна точка, щом имам шанса да живея в цивилизован свят и правя всички останали неща в полза на опазване на природата.
Аз от година и нещо открих нощните превръзки на Молпед и за мен са незаменими. Нощните са ми комфортни и за през деняющ. Но ще пробвам и хвалените на Джеса от ДМ.

# 354
Много се зачудих на тези превръзки за многократно ползване.  Хигиенично ли е , не се ли развиват бактерии и как се перат? Някой ползвал ли е ?

Аз понеже вече се изказах по темата, няма да се повтарям.
Ще вметна други неща обаче - еднократните продукти (всякакви) са продукт на съвремието ни. Детски памперси и превръзки са на има-няма 60-70години. А ние в България ги познавам от даже по-скоро. Майките и бабите ви не са ли ви разказвали какво са ползвали при цикъл?!
Хигиената е въпрос на личен избор - сменяш многократната превръзка, колкото често е необходимо, както би направила с еднократната. В еднократната кога почват да се образуват бактерии?
Ще кажа само, че хората вече са измислили дори многократни тампони, това пак по въпроса с хигиената. Цял свят се ориентира към измислянето на работещи продукти за многократна употреба.
Аз ползвам от месеци такива превръзки, ни бактерии, ни проблеми съм имала. Виж от белината в еднократните, покритието, което спарва и всички други неприятни неща, които слагат в превръзките, съм имала проблеми.
Същото е и с детските памперси - белина, за да са белички и уж хигиенични, урина, която е под формата на желе, което излъчва неясно какви пАри, ама 99% от българите (защото в зап. Европа познават ползите от многократните пелени) използват основно такива за бебетата си. И не са и чували за многократни.
Нека не съдим така рязко. Още доста може да се каже по темата, ама ще я разводня излишно.

Все пак живеем в 21 век, а не в 19-ти. Цивилизацията се развива и не е лесно (а и не виждам смисъл) съвременната жена да ползва начините на хигиена на нейните баби и прабаби. Хубавото е, че има алтернативи, но по-скоро трябва да се мисли в посока на бързоразградими продукти, а не на пране с вода.

# 355
Влогърката Антоанет Попова имаше видео в ютуб за многократните превръзки. На тези, които им е интересно, могат да потърсят. Никога не съм ползвала, не мисля и да ползвам към момента, имах интерес единствено към чашка, но той бързо отшумя. Няма сила, която да ме убеди да ползвам хигиенни материали няколко пъти. Не държа и да бъда убеждавана или аз да убеждавам защо да не се прави. Това е интимен личен избор. Всеки има право на такъв. За мен не е ок. Няма да се изненадам ако след 5 години се измислят и презервативи за многократна употреба.. По-добре да замълча..

# 356
Но ще пробвам и хвалените на Джеса от ДМ.
Дебели са! Струва си дискомфорта само, ако имаш много изобилен цикъл.

# 357
Аз съм използвала превръзки за многократна употреба, но беше в период, в който не ходих на работа и ми беше удобно да ги сменям у дома. Това продължи няколко месеца и просто после вече на работа не си представях как ще се случват нещата и се върнах към нормалните превръзки.

# 358
От 20 години ползвам само Олуейс и не си представям да ползвам други. Пробвала съм с Натурела, Либрес, но само в най-леките дни. За многократна употреба - не, не бих и дори не искам да си представя.

# 359
Но ще пробвам и хвалените на Джеса от ДМ.
Дебели са! Струва си дискомфорта само, ако имаш много изобилен цикъл.
Има и тънки.
И да качествени са . Мисля са италиански менструалните.
Тези за инконтиненция са швейцарски / единствено там са на достъпни цени и с уникално качество . Купувам такива за моя роднина и е много доволна . Но последно време мина и на обикновените частично от Лидл . 1,39 за 20 бр и е доволна.

Общи условия

Активация на акаунт