Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 712
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Напълно възможно. Може и самият антибиотик да повлияе на резултатите, ако е минало малко време от приема.

Значи, без да съм лекар, на уроинфекция ми прилича. За да се види каква е бактерията, се прави посявка - т.е. дава се пак урина за такова изследване. Три дни го правят + Антибиограма, за да се види кой антибиотик убива въпросната бактерия.

Това е сценарий едно.

Сценарий две е замърсена проба, което може да повлияе на резултатите.

Не се шашкай, не е голяма драма. Аз имах бактерии още в 10 г.с. Пих антибиотик и се изчистиха. Според мен не чакай до 18ти, напиши или се обади на АГ-то, за да ти каже какво да правиш. Но пак ти казвам, без шашкане, случва се, не е фатално Simple Smile

Здравейте, дами! Леко съм притеснена от резултатите ми на урина, а съм на преглед чак на 18юни. Някоя от вас имала ли е бактерии в урината и високи еритроцити? Sad
Благодаря за отговора, аз до сега пих антибиотик за уреплазма, дано не се налага да пия пак Sad . Понеже слагам и вагинални глобули, си мисля , че може от това да е попаднало нещо в урината.

# 151
Напълно възможно. Може и самият антибиотик да повлияе на резултатите, ако е минало малко време от приема.

Значи, без да съм лекар, на уроинфекция ми прилича. За да се види каква е бактерията, се прави посявка - т.е. дава се пак урина за такова изследване. Три дни го правят + Антибиограма, за да се види кой антибиотик убива въпросната бактерия.

Това е сценарий едно.

Сценарий две е замърсена проба, което може да повлияе на резултатите.

Не се шашкай, не е голяма драма. Аз имах бактерии още в 10 г.с. Пих антибиотик и се изчистиха. Според мен не чакай до 18ти, напиши или се обади на АГ-то, за да ти каже какво да правиш. Но пак ти казвам, без шашкане, случва се, не е фатално Simple Smile

Здравейте, дами! Леко съм притеснена от резултатите ми на урина, а съм на преглед чак на 18юни. Някоя от вас имала ли е бактерии в урината и високи еритроцити? Sad
Благодаря за отговора, аз до сега пих антибиотик за уреплазма, дано не се налага да пия пак Sad . Понеже слагам и вагинални глобули, си мисля , че може от това да е попаднало нещо в урината.
Да, благодаря! Ще изчакам да минат няколко дена от антибиотика и ще си пусна пак урина! 💙 Лека бременност! 💙

# 152
Дими,яко не се лъжа казазче имаш течение това е една от главните причини да излизат бактерий в урината моята беше замърсена,пък на последната имах Кристали,но то и бъбрек ме боли,по притеснително ми се вижда кръв в урината имаш ли оплаквания парене?

# 153
Дими,яко не се лъжа казазче имаш течение това е една от главните причини да излизат бактерий в урината моята беше замърсена,пък на последната имах Кристали,но то и бъбрек ме боли,по притеснително ми се вижда кръв в урината имаш ли оплаквания парене?
Не, интересното е, че нямам никакви оплаквания, нито сърбеж, нито парене ... само бялото течение Sad

# 154
Пийте пробиотици , за да избегнете вагинални бактерий . А те също така са плюс сега в тези летни месеци с ентеровирусите -предпазват почти винаги . Някоя мама беше писала че се е натровила , пробиотик винаги .
И интшмен гел на лактацид антибактериал, какви ли не смених през бременноста сигурно 4 еми играта ми разказаха..... скъпи и прихвалени , накрая си поръчах тоя лактацид -супер е

# 155
Пийте пробиотици , за да избегнете вагинални бактерий . А те също така са плюс сега в тези летни месеци с ентеровирусите -предпазват почти винаги . Някоя мама беше писала че се е натровила , пробиотик винаги .
И интшмен гел на лактацид антибактериал, какви ли не смених през бременноста сигурно 4 еми играта ми разказаха..... скъпи и прихвалени , накрая си поръчах тоя лактацид -супер е
Благодаря, а кой интимен гел на лактацид по точно, че намирам няколко ? Simple Smile

# 156
  • омъжена
Имам про комбо. Пих вчера едно и сега ще го попия тогава по дълго. Днес съм по добре. Вчера пак ме болят корема доста . Имах едни с извинение неприятни газове. Като се прибирахме от София мъжа ми щеше да припадне 😄😋 незнаете какво шоу беше идеше му се да ме остави при майка ми. Но всичко е наред. Пих един въглен и пробиотик а усещам малката ми душичка помръдва. ☺️🤰 Пробиотик а е хубав като бях с контракцийте в болницата и питах лекарите казаха ,че е ок  найстина в тези жеги трябва да внимаваме с месата ,млечните продукти бързо се развалят. Вчера хапвахме 1кг ягоди. Измих ги много добре и днес се чудя май ще ги сложа в блендера нещо да сготвя с тях или шейк незнам и аз много са...

# 157
Аз не разбирам защо се следите на частно и по зк, за ваше успокоение ли или защото аг по зк не ви преглежда всеки месец?

Аз ходя на две места. По ЗК заради болничните единствено. Ако разчитах на този Аг, досега да съм загубила тази бременност.
Пример: така се случи, че в един и същи ден имах и при двамата прегледи. Сутринта бях по ЗК. Казах му, че усещам стягания - нищо нямало, всичко е наред.
Следобед без дори да казвам на Вецев за стяганията, веднага ми каза, че съм с контракции и ми изписа магнезий. Пак той видя лошия кръвоток в началото и ми назначи терапия. Другият нищо. 🤷‍♀️ Та така. На едното място ходя само заради болничните (понеже не плащам за комисия). Парите, които спестявам от това, ги давам за другите прегледи. Освен това искам да раждам живот и здраве при Вецев, така че предпочитам да познава бременността ми.

# 158
Аз се следя само на частно, защото не работя не ми трябва болничен но и от моята болница дават,НО ако трябваше да съм по зк пяк щях да съм и на частно и ще ви кажа защо, защото когато ходех по зк ме претипваше а тогава беше само за профилактични и като цяло по ЗК се отнасят много несериозно... Не всички но повечето,затова ако имаш възможност за частно си е най-добрият вариант

# 159
  • София/Севлиево
Боби,Вецев следи и по ЗК.Той болнични не издава ли?На мен ще ми трябва чак 45 дни преди раждането и се надявам,че ще ми го издаде.Иначе и аз при него ще раждам,затова дори не се обадих на лекарят си в МД, защото той не изражда и миналия път бе просто ужасно-3 смени се смениха от 7:30 сутринта до 19:30 вечерта и маса доктори и студенти се изредиха да ме гледат.Накрая даже един студент ми държеше ръката, защото не поискаха да пуснат ММ в родилната зала...Сега си избрах лекар при който всичко да мине от А до Я.Първо питах Станулов за раждането,понеже знам ,че е много добър в правенето на секцио,обаче той вече не изражда.

# 160
  • София
Вецев същи издава болничен, но трябва да се свържеш с акушерката му и да си приготвиш 50лв

# 161
Да ви попитам някоя от вас пила ли е чесън на хапчета много искам да си взема да пия,забравих да питам док

# 162
Ели, издава болнични, но медицинския център има такса 50 лв за лекарска комисия.Аз нямам нерви да се занимавам и с друг, за да си ги пестя, но както е казала Боби има варианти и за тези, които не искат да ги дават.
Боби, не са ти казали нищо за кръвотока, защото масово АГ Тата не пускат доплер какво да ти кажат😁Аз досега поне два пъти да съм абортирала, ако не е бил Вецев, така че със здраве да си ги харчи парите.

# 163
  • София/Севлиево
От 5 бременности Вецев е първият,който ми мери кръвоток още в 9 г.с и ми обясни кое,как и защо.50 лв.ще ги дам,къде ли няма да ги изхарча,важното е накрая да има болничен.Дотогава ще си кротувам(аз съм проформа на работа и други не ми трябват).

# 164
Привет, мами! Честит празник на всички!
Искам да ви попитам дали вече вашите АГ допускат придружители на прегледите? Имам записан час за утре и се чудя дали вече е удобно да питам АГ-то за този въпрос. Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт