Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 716
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Със сина ми се следях на частно, съответно и на ЖК при лекар, който близка ми препоръча, по стечение на обстоятелствата спрях да се следя при частния лекар и останах само на ЖК, не съм платила една стотинка за нищо, разбира се само БХС и 4D , които направих отделно, същото така раждах в държавна болница, исках вип стая, която се заплаща 100лв, предимството е, че могат да аидват на свиждане вътре в стаята, а не да излизаш в коридора, е тогава имаше някакви карантини заради грип и всъщност не беше вип стая и даже и тези 100лв не платих, доктора е изключително добър! Родих при който ми с спадна, бях на 26 и изобщо не бях наплашена от нищо , дъщеря ми се следях при частен лекар, който работи със здравна каса, хем плащах, но нямаше нужда да ходя на отделна ЖК, защото тя си ми издаваше всички направления, но бях при нея, защото не можехме да имаме дете няколко години и си имах различни процедури и изследвания преди да забременея, та за това ме следеше тя, сега се следя на частно, защото съм голяма и вече малко параноична за някои неща, но се записах при същия докато на ЖК от първата ми бременност и съм изключително доволна от него, страхотен е, не съм дала 1 стотинка з анищо, всеки път си ме преглежда и мери и с ехограф и всичко и болничен си ми издава ....но искам да родя в частна болница, заради условията и искам да е при лекар, който ме познава и знае историята ми, та за това се следя и на частно.

# 136
Хариомче, колко ти е кръвното?

# 137
Не знам къде е това следене по ЗК и преглед всеки месец без доплащане. Не познавам нито една мама, която да е минала толкова "тънко". Иначе аз съм си избрала доктор и ходя там, където е той. Ако беше в частна болница, пак щях да си плащам колкото струва. Доверието в доктора е важно.
Значи съм извадила късмет аз, нито сега, нито предния път съм платила нещо допълнително за прегледи, а всеки месец ми пуска тонове и вижда бебето. Плащала съм само феталните. За раждането предния път бях в частна болница, но точно тогава имаха инициатива за повече бебета и ражданията бяха безплатни, платих само избор на екип Simple Smile

# 138
Късметлийка съм  и аз да минавам тънко между капките.
Да се похваля значи, че док изрично ми каза, че една стотинка няма да ми вземе и за следене на тоновете живи и здрави.

Доктора не бих си го сменила никога, масово като чета из темите на какви АГ-та се попада, моя си е златен направо.От години ходя при него и на друг доверие не бих имала. Simple Smile

# 139
Това ми е 3та бременност до сега не съм платила абсолютно нищо, даже и секциото.  Всеки месец си ме гледа без проблем,  за болничен също не плащам абсолютно нищо, но пък аз влизам в болница за болничен, не минавам през комисия. Вече 3ти месец съм в болничен.

# 140
Следя се в Пловдив в Ню Лайф и не плащам нищо. Освен, разбира се, БХС и Феталната , които правя при друг специалист и допълнителното здравно осигуряване от работа ще ми поеме, както и раждането след това. Не всеки има такова, но има и лекари човеци, защото това е чисто човешко отношение, а не ламтене за пари.

# 141
Аз съм на частно и по ЗК,защото частното АГ не издава болнични. Тя ме препрати към колежка с която работи за болнични. Доволна съм от частното,защото ми обяснява. По ЗК само казва всичко е наред и нищо повече.Не ми е взимала до момента за ехограф и за болничен.

# 142
Мако,ами вчера пт пътя ми се вдигна около 143/80 ма за 30 мин спадна на 135/80 и си остана към 130/80 сега ми е 125/80 и не знам да пия ли още ... Аз днес пих профилактично допегит а сега си сложих и първата инжекциика 😂

# 143
Аз не разбирам защо се следите на частно и по зк, за ваше успокоение ли или защото аг по зк не ви преглежда всеки месец?

# 144
Мако,ами вчера пт пътя ми се вдигна около 143/80 ма за 30 мин спадна на 135/80 и си остана към 130/80 сега ми е 125/80 и не знам да пия ли още ... Аз днес пих профилактично допегит а сега си сложих и първата инжекциика 😂

Аз също съм с 120/80 или 130/90 още от началото ,но не знаех,че е високо .АГ ми го измерва 120/80 и до сега нищо не ми е казал за лекарства.

# 145
Моята АГ пък ми каза, че качи ли се над 120/80 да пия Допегит 3х1 всеки ден. Засега е 111/74 и предполагам, че ще изкарам още малко без лекарството, ама тя ми обясни, че след 24-та гс рязко се вдигало и да не разчитам, че ще мина без 😓😓

# 146
Ама аз съм и с риск за прееклампсия тяка че не се сравнявайте мен Аг ми казала над 130/90 не е ок ноо много жвни имат този проблем.Иначе  и на мен на вс прегледи в било 120/80 ма се случваа

# 147
Здравейте, дами! Леко съм притеснена от резултатите ми на урина, а съм на преглед чак на 18юни. Някоя от вас имала ли е бактерии в урината и високи еритроцити? Sad

# 148
Значи, без да съм лекар, на уроинфекция ми прилича. За да се види каква е бактерията, се прави посявка - т.е. дава се пак урина за такова изследване. Три дни го правят + Антибиограма, за да се види кой антибиотик убива въпросната бактерия.

Това е сценарий едно.

Сценарий две е замърсена проба, което може да повлияе на резултатите.

Не се шашкай, не е голяма драма. Аз имах бактерии още в 10 г.с. Пих антибиотик и се изчистиха. Според мен не чакай до 18ти, напиши или се обади на АГ-то, за да ти каже какво да правиш. Но пак ти казвам, без шашкане, случва се, не е фатално Simple Smile

Здравейте, дами! Леко съм притеснена от резултатите ми на урина, а съм на преглед чак на 18юни. Някоя от вас имала ли е бактерии в урината и високи еритроцити? Sad

# 149
Значи, без да съм лекар, на уроинфекция ми прилича. За да се види каква е бактерията, се прави посявка - т.е. дава се пак урина за такова изследване. Три дни го правят + Антибиограма, за да се види кой антибиотик убива въпросната бактерия.

Това е сценарий едно.

Сценарий две е замърсена проба, което може да повлияе на резултатите.

Не се шашкай, не е голяма драма. Аз имах бактерии още в 10 г.с. Пих антибиотик и се изчистиха. Според мен не чакай до 18ти, напиши или се обади на АГ-то, за да ти каже какво да правиш. Но пак ти казвам, без шашкане, случва се, не е фатално Simple Smile

Благодаря за отговора, аз до сега пих антибиотик за уреплазма, дано не се налага да пия пак Sad . Понеже слагам и вагинални глобули, си мисля , че може от това да е попаднало нещо в урината.

Общи условия

Активация на акаунт