Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 728
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
Една малко по-различна тема 😁
С какво си запълвате времето покрай болничните? Какви хобита имате? 🤗 Въпреки че съм супер домошар и обичам да си стоя вкъщи, ми се иска сега, когато имам повече свободно време да го използвам за нещо смислено, а не само да лежа.
Запален читател съм и преди няколко дни открих читалище в квартала и съм страшно щастлива. Преди работех в книжарница и ми беше доста лесно да се снабдявам с книги, сега е малко по-трудно, но така съм се затрупала, че имам да чета за 5 години напред. Хубавото е, че имам и време да развивам блога си за книги. 😁  Започнах и да се уча да гледам цветя, ама малко ми е трудно това начинание. Та, бих се радвала да чуя и вие какво си правите в свободното време, може да си открадна някоя идея.
П.п. Ако има някоя бъдеща мама, която чете, ще се радвам да обменяме идеи. 🤗

# 166
От 5 бременности Вецев е първият,който ми мери кръвоток още в 9 г.с и ми обясни кое,как и защо.50 лв.ще ги дам,къде ли няма да ги изхарча,важното е накрая да има болничен.Дотогава ще си кротувам(аз съм проформа на работа и други не ми трябват).

Аз съм в болнични още от 5 г.с. Работата ми е с рентгени, така че трябваше моментално да се махна оттам. Шефът ми пък е задник и не искаше да ме пусне отпуска. Така че този аг (по ЗК) ми направи услуга общо взето и ми е неудобно да се отпиша веднага. По онова време още не бях успяла да се свържа с Вецев. Така че общо взето парите за болнични ги давам за преглед на частно (разликата е 5лв). А иначе и аз съм твърдо на мнение, че Вецев си заслушава на 100% парите. Уникален е! С най-голямо удоволствие ще си платя и за раждане при него.

# 167
  • София/Севлиево
Доктор Вецев разрешава ММ да е с мен.Беше на първата ФМ,сега и на втората ще го взема.
Свободното време си запълвам също с четене,с разходки с кучето и семейството,ще ми се и с някои приятелки да се видя,но едната е с 4 деца и няма време за нищо,другата пък няма деца и е все нанякъде в движение...Иначе и аз съм домошар и обожавам да си седя у дома.

# 168
Една малко по-различна тема 😁
С какво си запълвате времето покрай болничните? Какви хобита имате? 🤗 Въпреки че съм супер домошар и обичам да си стоя вкъщи, ми се иска сега, когато имам повече свободно време да го използвам за нещо смислено, а не само да лежа.
Запален читател съм и преди няколко дни открих читалище в квартала и съм страшно щастлива. Преди работех в книжарница и ми беше доста лесно да се снабдявам с книги, сега е малко по-трудно, но така съм се затрупала, че имам да чета за 5 години напред. Хубавото е, че имам и време да развивам блога си за книги. 😁  Започнах и да се уча да гледам цветя, ама малко ми е трудно това начинание. Та, бих се радвала да чуя и вие какво си правите в свободното време, може да си открадна някоя идея.
П.п. Ако има някоя бъдеща мама, която чете, ще се радвам да обменяме идеи. 🤗

Аз това мисля да правя от 1.06, когато излизам в болничен. Имам започнати две книги, ще довърша тях, взех си още една на Мураками от намалението в книжарницата от миналата седмица, както и книгата Раждане с любов.
Един колега ще ми донесе тези дни 2 пъзела по 1000 части. Имам да довърша една картина от рисуване по номера. Ако не сте го пробвали - сега е перфектен момент. Прекрасно занимание и не толкова скъпо. Към 40 лв. струва целият комплек, но после си остава спомен за цял живот. Аз съм си окачила едната в спалнята, а тази още не съм решила къде.

# 169
Книги, пъзели, рисуване. Отделно си пренареждам стаята в подготовка и освобождаване на място за малкото човече. За четящите мами напомням, че днес и утре Сиела имат 50% отстъпка на техни книги онлайн и във физическите книжарници.

# 170
Книги, пъзели, рисуване. Отделно си пренареждам стаята в подготовка и освобождаване на място за малкото човече. За четящите мами напомням, че днес и утре Сиела имат 50% отстъпка на техни книги онлайн и във физическите книжарници.
Дааа, аз си поръчах "Всичко за кърменето". Скоро има и Алея на книгата и в София, а седмица по-късно и в Пловдив. Събирам от сега пари и съм предупредила съпруга ми, че ще идва с мен, за да ми носи книгите 😁 А тъй като обичам да чета по-сериозна литература от типа на някои азиатски автори, още не съм се сблъскала с Мураками, но обожавам Ишигуро и Мишима, харесвам скандинавци, испанци, класика... Съпругът ми е забранил да чета руска литература, в частност Достоевски, за да не депресирам бебето в корема 🙄😁 Та ако имате някакви предложения за леки романи, които са ненатоварващи, ще се радвам. Затрупана съм все с някакви сериозни съвременни или класики, а не искам сега да се натоварвам.

# 171
Честит празник и от мен! Аз имам още две деца, така че нямам време за запълване 😂 Винаги има за пране, гладене, чистене, готвене и тн. И винаги някой трябва да бъде закаран някъде на школа, спорт или нещо друго 😜 Та когато имам някакво време, гледам да се движа и да правя упражнения вкъщи.

# 172
Ами какво да ти кажа.. И аз чета само сериозни. Не чак Достоевски, но доста напрягащи. Ама това ми е интересно. Ако харесваш азиатски автори ти препоръчвам силно да пробваш Мураками. Кафка на плажа е страхотна. Има си няколко по-специфични сцени, но като цяло я четох в захлас и ме пренасяше в друг свят. Норвежка гора е Доста по-тежка, аз имам нея да довършвам.

# 173
Чела ли си Карлос Руис Сафон?
В озон често пускат книгите му в промо пакети.
С Мураками няма да сбъркаш, а за Достоевски съм съгласна с мъжа ти 😁
Ако не си чела на Пасков  "Балада за Георг Хених" също е мвого хубава. Другите не ги препоръчвам за бременна жена.
Аз имам слабост към книги, свързани с книги и книжарници 😁 Ако обичаш такива, мога цял списък да ти направя.
Иначе от по-леката литература какво харесваш - фентъзита, романтични?

Дааа, аз си поръчах "Всичко за кърменето". Скоро има и Алея на книгата и в София, а седмица по-късно и в Пловдив. Събирам от сега пари и съм предупредила съпруга ми, че ще идва с мен, за да ми носи книгите 😁 А тъй като обичам да чета по-сериозна литература от типа на някои азиатски автори, още не съм се сблъскала с Мураками, но обожавам Ишигуро и Мишима, харесвам скандинавци, испанци, класика... Съпругът ми е забранил да чета руска литература, в частност Достоевски, за да не депресирам бебето в корема 🙄😁 Та ако имате някакви предложения за леки романи, които са ненатоварващи, ще се радвам. Затрупана съм все с някакви сериозни съвременни или класики, а не искам сега да се натоварвам.

# 174
Ами на мен понеже не ми дават да ставам от леглото са ми ограничени идеите 😂Гледам филми.Като ми харесва някое сериалче, се запалвам страшно бързо и два три дни докато го изгледам минават неусетно.Мисля че вече изчерпах всичко интересно в НВО go и ще минавам на Нетфликса вече 😁Заела съм се да си опреснявам и английския и си преговарям и филмите ги гледам всъщност с английски субтитри.
Но докато можех да се движа го карах главно на разходки.И съвета ми е такъв към майчетата които нямат противопоказания да се движат - правете го.Цяла лекция мога да изнеса защо е полезно движението и не трябва само да се лежи😁

# 175
Добро утро и Честит празник 🤗
И аз тъкмо се възползвах от намалението на Сиела и поръчах доста книжки.
Аз съм в болнични вече почти 3ти месец. Попринцип не обичам да седя вкъщи и в началото ми се чудех какво ще правя, мислех че ще се депресирам 😂 Тогава не се чувствах добре и лежах по цял ден, четох книги или гледах филми. Сега, откакто съм по-добре, а и времето е топло, гледам да съм по цял ден навън. Всеки ден правя разходки в морската градина поне по час,два. Когато приятелят ми почива пътуваме някъде наблизо, много добре ми действат разходките сред природата. В процес сме и на купуване на ново жилище и местене, вече се престрашихме да се събираме и с приятели/беше ме страх първите месеци/ и общо взето не ми остава време да скучая и се радвам, че нямам време да седя и да се притеснявам за глупости и да чета в интернет😂

# 176
Чудесно. Не знаех за намалението и си поръчах някои книги, включително книгата на Хедра за кърменето.

# 177
Аз пък да ви кажа имам електронен четец и съм предоволна. Прочетох много повече книги на него, отколкото щях на хартия да прочета. Да не говорим колко лесно се държи, като смартфона и е много много удобен за четене по време на кърмене. Единствената хартиена книга, която си купих през последните две години е Поправителен за родители на Алгафари.

# 178
  • София/Севлиево
Аз харесвам български автори.Любими са ми тетралогията на Димитър Талев и книгите на Владимир Зарев-Битието,Изхода,Законът,и всякакви такива семейни истории,сборниците с разкази на Иво Иванов-Отвъд играта и Кривата на щастието.Харесвам и класика-Сага за Форсайтови,Панаир на суетата,книгите на Джейн Остин.И такива от рода на Пилешка супа за душата,Четирите споразумения, Монахът ,който продаде своето Ферари...И трилъри харесвам(Майкъл Крайтън, Майкъл Конъли),фентъзи,фантастика-абе малко книжно чудовище си падам.Единствено любовни романи не чета,ама тях ги четях като 11-12 годишна,та отдавна им е отминало времето.
Обичам и да рисувам и с детето често рисуваме заедно,ама сама да седна не ме влече.Зимата пак заедно правим коледни картички и сладки.

# 179
  • au bout du monde
На мен не ми се чете особено и предната бременност бях така. Разсейвам се със сериали. Добре ми отвличат вниманието и не мисля за това което ме чака Laughing

Общи условия

Активация на акаунт