Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 784
  • 773
  •   1
Отговори
# 255
След вчерашния преглед разбрах, че имам контракции, а даже не ги усещам. Миналата седмица болките, които имах явно са били доста силни контракции, а не обикновено разширяване на матката, сега съжалявам, че не отидох по-рано на преглед. Изписаха ми магнерот 3*2, но се чудя дали ще е достатъчно. Все още усещам леки бодежи. За капак каката отново е с хрема и кашлица вкъщи и направо ми разказва играта, почивката е абсолютен мираж. От месец и нещо обикаляме като в омагьосан кръг личната, унг, алерголог и пускаме изследвания за разкош...сега ще търся и читав детски офталмолог. Sad
Оплаках се. Сега да питам момичетата, които са в сходно положение, след като сте установили, че имате контракции и пиете лекарства, колко често ви викат на преглед? Моят час е едва след месец и се чудя дали да не отида в средата на месеца някъде на частно, за да се уверя, че терапията с магнерот е успешна.

# 256
Здравейте,

Някой да се е сблъсквал през бременността с бактериална вагиноза (gardnerella) и как я лекува?
Здравей, аз имах такова в 12та седмица, изписаха ми Арилин рапид, те са две свещички, след това Полижинакс 6 мисля че бяха, всяка вечер, контролата беше чиста. Ще си взема Лактацида, който препоръчаха по-нагоре, благодаря!

# 257
ина-мина,ако нямаш скъсяване на шийката кинтракциите ще се овладеят и едва ли ще те викат повече на прегледи

# 258
Изрично питах дали има скъсяване, защото мината седмица точно там два дни много ме боля, но си е добре. Не разбрах колко сантиметра е обаче.

# 259
  • София
Изрично питах дали има скъсяване, защото мината седмица точно там два дни много ме боля, но си е добре. Не разбрах колко сантиметра е обаче.
Вецев каза че спира да го мери защото се  свива самото бебе и да иска няма как

# 260
Станислава ама ние говорим за шийката не за бебето,то какво общо има?

# 261
След вчерашния преглед разбрах, че имам контракции, а даже не ги усещам. Миналата седмица болките, които имах явно са били доста силни контракции, а не обикновено разширяване на матката, сега съжалявам, че не отидох по-рано на преглед. Изписаха ми магнерот 3*2, но се чудя дали ще е достатъчно. Все още усещам леки бодежи. За капак каката отново е с хрема и кашлица вкъщи и направо ми разказва играта, почивката е абсолютен мираж. От месец и нещо обикаляме като в омагьосан кръг личната, унг, алерголог и пускаме изследвания за разкош...сега ще търся и читав детски офталмолог. Sad
Оплаках се. Сега да питам момичетата, които са в сходно положение, след като сте установили, че имате контракции и пиете лекарства, колко често ви викат на преглед? Моят час е едва след месец и се чудя дали да не отида в средата на месеца някъде на частно, за да се уверя, че терапията с магнерот е успешна.
Аз съм в същата ситуация 1 път в месеца ме вика на преглед , но ако имам болки звъння и ходя да ме прегледа. Аз съм на 4×2 Магнерод , Но шпа 3×2 и Бузскулизин 3×1 и казват почивка но малкия е на 1г и 4м таман проходил и няма как .

# 262
  • София
Станислава ама ние говорим за шийката не за бебето,то какво общо има?
Сбърках, извинявайте 😊

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 10:54 от Станислава5642

# 263
  • София/Севлиево
И на мен ми каза,че бебо е 226 гр,а за ръст нищо.Ама пък ми гледа шийката и каза ,че е много дълга и май ще мина без серклаж(и още по-добре).
Вчера ММ за пръв път го усети, съвсем лекичко,но пък скоро ще се усеща добре.

# 264
Дали на някой друг му се е увеличил мнооого апетита? Как го контролирате? Имам чувството, че ако седна да ям, докато се нахраня, ще изям цяла баничарница 😀 едвам се спирам, а остават още 4-5 месеца...

# 265
Здравейте, момичета. Да разкажа и аз.
В събота минах отново при доц.Каргьозова.Момченцето ми е много добре, 240гр и 15см.Премериха ми и шийката.
Първоначално кръвотока изгреждаше наред и щях да остана само на аспирин акард, но след цитонамазката го провери пак, и реши да включим и Клексан до следващия прегред.
Интересното е че отидох на преглед с леко зацапване, което доста учуди доцентката, тъй като няма основателна причина за това, но при качването ми на стола за цитонамазка на първата секунда тя видя че имам раничка на шийката, която налагаше незабавно обгаряне, тъй като с напредването на бременността може да създаде проблеми.Това е била и причината за зацапването ми, тъй като можи би съм я наранила от слагането на Утрогестана.
За мой късмет и доцентът който практикува колпоскопия беше там ме погледна и той, та няма нищо притеснително за мое щастие.
Абе общо взето голямо изживяване, отидох за едно, а и злезна друго.Но вяжното е че всичко е наред.

Лично аз за покупки идобщо не съм мислила, най-вероятно към 7месец ще харесвам , а за купуване не знам.
Хубав ден на всичкии

# 266
  • София/Севлиево
Аз вчера си харесах обиколник,спално бельо,спално чувалче,пеленки,хавлийка и одеалца.Ще чакам да мине втората ФМ на 14.06 и лека-полека ще почвам с пазара,че трябва да има и време всичко да се изпере,изсуши,изглади и подреди,пък аз съм много бавна в тези неща.Пролетно-летните дрехи ги вадих и редих 1 месец(ама с това време как да ги оправя по-бързо като днес е 30 градуса, утре-15).
За хапване и аз ям през 2-3 часа, повече не мога да издържа.

# 267
  • София
Момичета аз съм с много важен въпрос
Преди няма и 5 мин усетих много силно замйване на глава като световъртеж, краката не ме задържаха и всичко ми се завъртя..... Случвало ли си се е?
Ако се повтори да отида до Шейново мисля
Много ме е страх!

# 268
  • София/Севлиево
Кръвното ти как е?

# 269
  • София
По скоро ниско

Общи условия

Активация на акаунт