Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 774
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
  • омъжена
Момичета, днес цял ден усещам тъпа болка в дясно , доста високо ,преди като имах камъче в бъбрека така ме болеше ,и слиза към яйчника надолу болката, изпих две но шпа на обяд ,и магнезия ,но си лежа още ,утре трябва да ида да си взема болничния и имаме уговорка с моята лекарка да се видим ,ще й кажа естествено ,но от страх ,приготвих багаж за болницата ,и за домашните дрехи ,да изкарат няколко дни ,ако се наложи ,на някоя случвало ли й се?
. Да на мен с тази бременност. Това са като крампи доки ми каза да увелича магнезия от 3х1 да пия 3х2. Реших да го понамаля пак после и веднага тази болка пак. И даже и ръцете ми изтръпват сутрин

# 196
Здравейте момичета как сте ? 🥰
Наистина е доста жега и май май ще трябва да се крием на хладно , ние днес с малкия излезнахме за 30-40мин и се свърихме и сега легнахме нахладно .
Някоя от вас има ли странно усещане около влагалището немого по - ясно до го опиша ?
Морят ме жегите и мен. Смятам да бягам ту в планината, ту на море.
И аз имам понякога странно усещане около влагалището - натиск, напрежение. Ще попитам на следващия преглед.
Ние ще се местим в нов дом. Чакаме голямото опаковане. Ще се опитам да хвърлям ненужни и застояли неща (малко си падам Плюшкин). Дано не ми дожалее и не помъкна всичко. Blush
И аз съм Плюшкин и все уж хвърлям и после прибирам 😀 за новият дом много е трудно ние преди 2г се преместихме в нона къща и още имам неща който още не съм оправила 😀😀
Ох, момичета плашите ме. Ние в моментна правим ремонт, предстои да се нанасяме горе долу септември.. Все се успокоява, че реално само дрехи ще взимам от сашното ни жилище, ама май ще си е пак голяма хамалогия, в предвид и че мъжа ми го няма...
Аз продължавам да не усещам почти никакви движения на бебето, с баткото по това времв отдавна ги усещах. Дори ми е малко тъпо, че сега не усещам, а вече съм в 21гс. Момичетата с предна плацента, вие така ли сте?

# 197
Аз съм с предна и от известно време също не усещам.Не се притеснявай . Точно това си мисля, че все мрънкам, че нищо не усещам, а след време ще ми е даже некомфортно.

# 198
  • София
Коя от вас е минала скоро на ФМ при Вецев?

# 199
Ох, момичета днес сестрата на приятеля ми е абитуриентка, тъкмо я закарахме да празнува и на връщане пукнахме гума/естествено точно днес, нямаме резервна в нас/. Ии докато чакаме на пътя да ни донесе приятел гума, влязах да ви чета🤷‍♀️😅 А как съм гладнааа..
За витамините попринцип повишават апетита, но не се качват килограми от тях без да сте увеличили храната😁
Аз съм 18 седмица/по ехограф даже 19/ с предна плацента и нищичко не усещам още.
Притеснявам се, че няма да успея да разбера в началото, че е бебчето, ще мисля че са червата ми😅
По темата за местенето на нас също ни предстои и ми е много притеснено как ще пренесем цялата "къща" на друго място, плюс новите неща за бебчето🤯 Силно се надявам до края на лятото да сме успели, че първо ремонта трябва да завършим. Но все пак това са хубави неща🤗.

# 200
Аз миналата седмица разбрах, че съм с предна плацента. От 19г.с. усещам отчетливи ритничета. Преди това също имах някакви усещания в корема, но такива дето се чудиш черва ли са, бълбукания, потрепвания, не ги броя. Сега съм в 21+ и доста си го усещам, чак се изненадах като разбрах за предната плацента, защото и аз съм чувала, че усещанията тогава са по-притъпени.

# 201
И аз съм с предна плацента. В 17 г.с. съм,  не съм усещала нищо още.

# 202
Аз бях на нощен преглед при Вецев 😁
Шийката все така си ми е къса, но каза че засега няма да ми я шие и само ще я наблюдава.Движела се между 20-25 защото размера и бил подвижен или нещо от сорта.Увеличи ми Утрогестана на 2*2 и си продължавам с лежането.Засега съм доволна, че можеше и по-зле да е😊

# 203
Момичета, пиете ли витамини или фолиева киселина още?
Останах ми 2 хапченца ФЕМИБИОН и се чудя дали да продължавам с витамините и да обърна пак на ФК? 🤔

Отделно пия магнерот 3х2. АГ каза да ги пия по схема 10 дни, а след това ако искам за собствено успокоение да продължавам 3х1 и мога да ги пия през цялата бременност. Не се оплаквам, знам, че някои от вас пият една шепа хапчета, ама ми се иска, ако мога да изключа някое-друго 🤷🏻♀

- Витамините ги пия, защото аз помолих да ми бъдат назначени. (На трета опаковка съм, мисля)
- Магнерот пия заради евентуални контракции. Казвам евентуални, т.като не съм сигурна, че са такива, но обясних какво изпитвам и според АГ са контракции 🤷🏻♀ (нямам стягания в корема)
- Евентуално след месец ще почна да приемам и желязо. АГ ме подготви.

# 204
След третия месец започнах с Фемибион 2 (преди това фемибион 1), магнерот, алеракт и витамин D, поради дефицит.
Момичета, пиете ли витамини или фолиева киселина още?
Останах ми 2 хапченца ФЕМИБИОН и се чудя дали да продължавам с витамините и да обърна пак на ФК? 🤔

Отделно пия магнерот 3х2. АГ каза да ги пия по схема 10 дни, а след това ако искам за собствено успокоение да продължавам 3х1 и мога да ги пия през цялата бременност. Не се оплаквам, знам, че някои от вас пият една шепа хапчета, ама ми се иска, ако мога да изключа някое-друго 🤷🏻♀

- Витамините ги пия, защото аз помолих да ми бъдат назначени. (На трета опаковка съм, мисля)
- Магнерот пия заради евентуални контракции. Казвам евентуални, т.като не съм сигурна, че са такива, но обясних какво изпитвам и според АГ са контракции 🤷🏻♀ (нямам стягания в корема)
- Евентуално след месец ще почна да приемам и желязо. АГ ме подготви.

# 205
  • омъжена
Аз си пия витамините елевит,магнерот и мъжа ми лови през два-3 дена риба затова отделно фоалат не пия. Вижте какво открих към края на бременността колко тежат работите там вътре. Значи ние не сме качили толкова. Чувала съм го де и преди.

# 206
  • София/Севлиево
На мен при хемоглобин 126 Вецев ми включи желязо(Сорбифер,ама никъде не мога да го намеря и каза в такъв случай ампули Тотема).Ама моят беше около 156 в началото и писнах ,че много бързо пада(2006-та лекувах желязо дефицитна анемия и от тогава все гледам хемоглобина да ми е на горната граница).

# 207

Може да е полезно.
Аз на 1 юни ще си пусна изследвания,но съм почти сигурна,че хемоглобинът е паднал и ще се наложи да пия желязо. Още в началото ми беше повече към долната граница.
В момента съм само на витамини- Prenatal на Jamieson,като ги пия по схема 20 дни после 10 дни почивка. АГ-то каза през цялата бременост и по време на кърменето,пак могат да се пият по този начин.

# 208
  • София
И е много полезно!
Как с разбира че хемоглобина е паднал?

# 209
  • София/Севлиево
По ПКК.Моят февруари бе 156,април 136 и май 125.Върви надолу,което при бременност е нормално,още повече ,че само с храна си набавям желязо,ама явно не е достатъчно.Отделно си пусках вит.Б12(при инвитро е задължително да се знае колко е) и бях с начален дефицит та от петък и него вземам...

Общи условия

Активация на акаунт