Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 25 145
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
В България съм. По аптеките не се ли намират?
Взех някви хомеопатични капки, но ефект никакви. Давайте предложения за капки и всичко останало за настинка и течащ нос.
Цяла вечер ми хърка и не може да спи. Два дена под ред се буди в 6 защото не може да диша.
Аз съм взела Низита унгвент, също едва дишане тия дни. Доволна съм

# 166
В България съм. По аптеките не се ли намират?
Взех някви хомеопатични капки, но ефект никакви. Давайте предложения за капки и всичко останало за настинка и течащ нос.
Цяла вечер ми хърка и не може да спи. Два дена под ред се буди в 6 защото не може да диша.

И аз съм с такъв на Nosko, който се дърпа с уста. С физиологичен разтвор може да разтвориш секрета и после дърпаш.

Аз досега съм пръскала само сребърна вода по 2пъти на ден, тъй като е с антисептично действие.
https://salvia.bg/bg/grip-i-prostuda/31634-silver-water-nasal-sp … skaler-silvr.html

# 167
Мноо ме е яд! Оня ден излизаме и съм му сложила горница на анцуг защото ми сe стори хладно, а и аз самата бях с горница. Излизам със сестра ми а на нея и е горещо от менопаузата и ми мрънка да го разсъблека. 100 пъти и казах че щом на мен не ми е топло и на него не му е, обаче тя не ме слуша и му свали анцуга! На другия ден сутринта осъмнахме със сополи! Ей сега ви разбирам като кажете че се нервите на близки дето ви дават съвети. До сега нямах близки около мен и никой нищо не ми казваше, но откакто съм в Бг сестра ми не е спряла да ми казва кво да правя! Rant over!

# 168
Савова, аспиратора за нос на Носко го предлагат в аптеките, аз от там си го купих. За настинка съм много доволна от сиропа Авирон, по точно сашета( вече го предлагат така) https://apteka.framar.bg/30094722/%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%BE … B0%D1%88%D0%B5-10
Черен е и много цапа. За имуната система е и за вирусна инфекция.

# 169
Сега го чакам да се наспи и ще отидем до аптеката. Бях забравила какво е да имаш роднини около себе си!
Вчера пък излизам с майка ми и детето, влизам в една аптека а те остават на вън. През това време гледам две жени се спират при майка ми и двете почват да пипат детето! Направо лошо ми стана и майка ми даже не им казва нищо. Излязах и дръпнах количката и казах да не пипат детето и онези сконфузено се изнесоха.
Охххх само 2 седмици в Бг и вече ми се отщя!

# 170
Аз също разкисвах сополите с физ разтвор, но установих, че го правя всяка вечер. Като сложих низитата два пъти и се отървахме от тях. Това ако са повърхностни действа, сега ако е болно детето не знам. Иначе аз си гледам малкия сама и всеки път като се намеси някой ми обърква нещата, но се примирих, защото иначе фризьор ще видя през крив макарон.

# 171
Савова, пробвай с промивки на носа с физ.р-р и спринцовка. В Бг не съм виждала накрайници за нос и си ги бях поръчала от чужбина. Но и без накрайник  пак става. А после след промивката, която помпа да ползваш ще ти свърши работа.

# 172
И моят беше със сополи и сърцето ми се късаше как не може да си поеме въздух.

Дърпах с някакъв аспиратор на лорели на батерия, ама той много се дърпаше и беше мъка. Физиологичен разтвор помагаше, после взехме спрей за нос Zyme, то е пак май физиологичен разтвор, много лесно се пръска и веднага му отпушваше нослето и се стичаха реки от сополи... 😑

Бързо оздравяване на всички настинали мъници 🙏🏻

# 173
Течни безцветни сополи са, които текст на реки.

# 174
Течни безцветни сополи са, които текст на реки.
Щом текат постоянно, те сами се евакуират, трябва да ги "пресечеш" В Бг изписват за такива неща Ксилометазолин, сребърни капки или Коларгол ( ако имаш близо аптека, която да ги забърка)

# 175
Аз ползвах Стеримар, после издърпвах с аспиратор на батерии Лорели и правех 4 пъти на ден инхалации с инхалатор на Agu.

# 176
https://www.marvi.bg/shop/euphorbium-compositum-%D0%B5%D1%83%D1% … 8-20-%D0%BC%D0%BB

Много доволна на баткото и сега ги ползваме при нужда. Хомеопатични са.

# 177
Малко извън последно обсъжданата тема, но не мога да се включа със съвет по нея, за това да ви попитам какво давате за следобедна закуска? Аз давам предимно каша с АМ и плодово пюре, понякога авокадо и банан пак с АМ, но нещо ми се вижда много еднообразно въпреки че правя различни комбинации от каши и плодове. Сега ще въведа и кисело мляко, евентуално мисля да го давам с бисквитки или пак с плодово пюре. И също какви бисквитки давате на мъниците? Пробвах с домашни с брашно от елда и ябълка, но станаха много странни като еластични някакси и не и ги дадох. Сега купих едни на Holle, които са без захар, но са много твърди и ме притеснява как да и ги предлагам. Нещо се чувствам объркана и не мога да намеря подходящи 😄

# 178
  • Пловдив
Откакто дадох кисело мляко, това е нашата следобедна закуска . Малката супер много го харесва и си го хапва с кеф. След като хапне мляко и давам различен плод- череши, боровинки, ябълка настъргана , банан нарязан. Спрях плпдовите пюрета, защото не ги яде, а в същото време яде нарязан плод.
От време на време давам банан с авокадо под форма на кремче.
Бисквити не съм давала освен едни домашни, с които си играеше и ги гризеше.

# 179
За СЗ давам кисело мляко и плодове, каша с плодово пюре, филийка с яйце и сирене, кус кус, попара, юфка, от много време не съм предлагала извара. Общо взето тези неща и за закуска ги предлагам.
Мисля утре да пробвам да и направя печени пържени филийки. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт