Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 25 148
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Каша с плод, кисело мляко с плод и бисквити, киноа с плод,амарант с плод, ябълка и морков, цвекло с ябълка и за това се сещам сега.

Ако сме навънка най-често му давам от плодовите пюрета на дм 8+

# 181
И аз давам каша с плод основно. Понеже винаги съм на вън си нося термос с топла вода и я правя на място. Иначе си нося плод от нас,  на пара кайсии, сливи, ябълка круша, банан, тиква. Още не съм давала череши, мислех че трябва да се изчака с тях, но май ще взема да му дам и аз.
Исках да ви питам някой ползвал ли е памперс премиум кер гащи 3. Ние сме им на памперсите и реших да взема гащи, ами винаги му пропускат. Той е почти 9 кг и са му уж в размера, но точно под коремчето са му супер широки. Дупето ли му е малко и аз не знам, в кръста са ми ок, но надолу са хлабави.
Редактирам се, явно и кисело мляко си давате, аз и за него чакам и се чудя защо чакам вече Joy

# 182
Всички гащички на памперс пробвах и всичките пропускат. Явно не са подходящи за малкия. Но пък взех на little angels гащички и няма пропускане цяла нощ.

# 183
Имам цял кашон Joy иначе нямам никакъв проблем с пелените им. Аз съм пробвала и само още една марка де, но не ми харесаха. Реших че тези са си добре, но гащите им са ужас, според мен.

# 184
Откакто ползвам гащите на Памперс актив фит, направо се родих и престанах да сменям гащи посред нощите. Вечер слагам 1 размер по- големи и в най- лошия случай да сменя памперса веднъж към 5 сутринта, а не както преди два пъти.
След обед и аз съм съм като вас. То и да искаме май на този етап няма кой знай какво разнообразие.

Rrr3, слагам абсолютно същите капки без кой знай какъв ефект.

# 185
Не съм взимала други капки никога, на баткото съм слагала малко мед на клечка за уши и пъхам в носа колкото да се омаже. Много ефикасно, но на бебка не съм пробвала още не сме се сблъсквали с хрема. На бебка ако ми се стори ,че ще настине съм си приготвила в пюрово бурканче свинска мас, кафена лъжичка сол и кафена лъжичка сода. Размачквам крачетата до кокалчетата слагам чорапки и до сутринта е шен. Няма ме много по лекарствата.

# 186
  • Пловдив
Мога ли да попитам на какъв принцип помага тази смес за настинка? Сол и сода със свинска мас, наистина го чувам за пръв път и ми е любопитно как точно помага за настинка?

Аз все още не съм слагала гащички, караме го с Pampers premium care 4 размер.

# 187
Има затоплящ ефект не се използва при температура, само при настинка, простуда. При големи хора се слага и мастика, при бебета само мас, сол и сода.  При по силна настинка се маже до колянцето, при лека настинка само до кокалчето, не силен масаж,  а просто намазване,  после чорапче и на сутринта чао чао настинка.

# 188
Благодаря за споделянията за следобедни закуски Simple Smile не съм предлагала филийки до сега, но може би трябва да пробвам да видя дали ще се справи с тях. Много ме е страх от задавяне и съм предпазлива, но трябва да действам по-смело.
По въпроса с гащичките, моето дете е също 9кг и гащичките на памперс премиум кеър 4 са и супер за през деня, но вечер използваме памперс пак премиум кеър 4, защото се е случвало на ластика на кръста гащите да пропуснат.
Искам само да ви споделя да сте внимателни с домашните мазила със свинска мас, защото бебешката кожа все още е много пропусклива, а свинската мас прониква дълбоко и ако има нещо разтворено в нея, може да достигне и до кръвообращението. Имам предвид че една съставка разтворена в основа на крем и същата съставка, разтворена в свинска мас, ще има голяма разлика в степента на проникване в кожата. Иначе сама по себе си свинската мас е ОК, ако е пречистена добре Simple Smile

# 189
Откакто минахме на 3-ка, само гащи Памперс премиум й слагам. Следя промоциите в Емага и поръчвам с кашони, като ги пуснат на половин цена. По принцип й слагам по-голям номер и не й стягат никъде, не пропускат. Е, случвало се да пропусне, но много рядко.
Водих я при специалист по детско хранене. За киселото мляко каза по 1 лъжичка след 10-тия месец.
Да ви питам за витамин Д. Ще давате ли сега през летните месеци? Аз от седмица не съм давала, на моя глава го реших, предвид че сме доста време навън.
Другото, което се чудя е дали да я пусна навън да пълзи и да пробва да ходи. Вкъщи е много щастлива като е свободна, а навън е все вързана в количката или в ръцете ми. Няма още и подходящи обувки. Купувах някакви за прохождане, имам и подарени, но са й все големи. Най-малкото, което намерих е 18 номер за прохождане и отпред има един пръст празно място.

# 190
Темма, при нас е същото с обувките, всичко ѝ е голямо. А иска да стои права навън.

Ние слагаме вс е още вид.Д, педиатъра каза да продължавам. Тя според размера на фонтанелата преценя дори по колко капки, а не според сезона.

За гащичките, само нощно време ѝ слагам памперс пантс, не се пропускали до сега, прекрасно ѝ прилягат и съм сигурна че не ѝ стягат никъде като гледам как застават. Но нир сме с малък размер все още.

# 191
Бухта този месец е станала 71 см и 9300.
От да месеца ползвам 5ца, защото много се отбелязват другите. Ползвам Мамиа, нямам спомен да да пропуснали сериозно, имало е един два пъти леко да се намокри бодито от много въртене и търкаляне.
Налице е регресията на съня и при дневни и при нощния сън Sad Напоследък много мрънка и се сърди за всички почти.

# 192
Ползваме Pampers premium care гащи и пелени, размер 5. Напоследък пелените й пропускат нощем, но тя спи през цялата нощ на 1 страна и явно не се разпределя равномерно пишканото. Гащите само 1 нощ са ми пропускали. Като цяло съм доволна.
Най - после й купихме стол за кола и съм много доволна и спокойна вече. Трудно взимам решения в стремежа си да избера най - доброто... Година и половина го избирах. 😅😅😅 Няма добър стол, който да не съм проучила.

Редактирам се - има обувки на zazoo, които могат да се изработят според дължината и ширината на крака на детенцето. Водят се за босо ходене, леки, от ест. кожа.

# 193
  • Пловдив
Нашата яде по половин кофичка 200 гр кисело мляко за следобедна закуска.
Защо е препоръчал лекаря по една лъжичка?

Взех обувки на К&К , но ги слагам много рядко, оставям я боса при всяка възможност. Тя още не се и изправя сама, така че не са ни от първа необходимост така или иначе.

# 194
Аз пускам Ния навън да лази и да ходи. После и хвърлям дрехите за пране и мия хубаво ръцете ѝ. А в двора ни я оставям по чорапи в тревата.
Ползвам 4ка на памперс и рядко са ми протичали. Имам и гащички, но не съм им фен.

Общи условия

Активация на акаунт