Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 25 149
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Памперсите имат разлика в размерите според модела. Памперс актив фит са по- големи от памперс драй фит. Като цяло предпочитам актив фит тъй като отстрани лентичките за закопчаване са по- дълги и по- еластични. През деня караме с 5 номер, но вечер слагам гащи 6 номер. Би трябвало ако се видя по килограмите да носи 4 размер, обаче много се отбелязват на слабините за това предпочитам по- големия размер.
Като сме на вън и му омръзне да седи в количката го пускам на тревата. Имаме 2 чуфта маратонки, но гледам повече да го държа бос. Изправя се от раз и от няколко вечери ми се изправя посред нощите и направо ми настръхват косите.
От 3 дена се буди сутрин в 6-6.30 и направо ми разказва играта. Уж само 1 час разлика обаче целия режим отива на кино и вечер трябва да седи буден 5 часа преди вечерния сън и става ужасно раздразнителен и ревлив.

# 196
Савова как сте днес, има ли подобрение?

# 197
Да, Савова, как е хремата? Ние имаме и инфлуназал(хомеопатичен спрей) и става за малки също. Друг вариант е сребърна вода или направо коларголовите капки.

Малката днес се Фрасна в подлакътника на дивана,  както си игра се засили натам и то отстрани до окото, към скулата. Мажа с арника и се моля всичко да е наред, че доста я заболя и като го гледам такова тъмно... сърцето ми се раздира.
А като се сетя , че тепърва предстоят такива ситуации , удари, падания, рев, болка...някак ще трябва да се сдържам от драма и рев от моя страна поне.

# 198
Моя е посинен на челото, а по краката няма да ви казвам😂 ако ми викнат социалните ще се чудя какво да обяснявам 😂😂😂
Борис носи 5 ти размер на молфикс, взимам гащички.
Изправя се от легнало на седнало положение без видимо да се затруднява, става от раз прав само да има до какво да се докопа. Падането и синините са неизбежни. Обаче моя е голям беляджия, всеки ден ново 6 😂

Това е от миналата вечер 😂

А това е всеки ден🙃🙃🙃

# 199
Савова как сте днес, има ли подобрение?
Хремата беше що годе овладяна с капки, оксилококциум или там както се пише и стоене на топло, докато някой не решил че детето ще играе в студената стая докато аз се къпя ... излизам от банята и баба му гордо заявява че му забърсала сополите!
Вече имам чувството че покрай мен има само неадекватни хора.
И понеже продължавам да мрънкам да се оплача и от друго. Живеем в блок където всички се познаваме, виждат ме че влизам и излизам и до сега не ми се е случило един съсед да задържи входната врата да влеза с количката. Не че не мога да си я отворя сама, но ми прави впечатление. Да не говоря за магазинерките, които ме гледат на криво като влизам в магазина с количка и за капак нито един магазин няма в който може да се влезе Ей така, ами трябва да вдигам количката.

# 200
Welcome,  сега поне разбра защо се налага да пазим децата си от близките 😂 . От желание повече и повече да ги обичат вършат еднииии 🤦‍♀️😂. Аз живея в малък град и всички са много дружелюбни.  Дори съседките я взимат и я носят да гледа котки докато изтичам до вкъщи да си взема нещо.

# 201
Да де, те и тук са дружелюбни и му се радват, обаче това да бързат да влезнат във входа и почти да ми затръшнат вратата пред носа не го разбирам. Също така редовно ме подминават като качвам количката с детето по стълбите. И това го мога сама, но просто не мога да повярвам.
За роднините не ми се говори! Вече не знам колко пъти им казвам да не му пъхст в устата сладки неща! Върха беше докато приготвям обяда леля му да му пъхне парче толумбичка в устата! Защото видите ли преди време на децата им давали кво ли не и нищо им нямало!

# 202
Малеее, Савова, докога сте си тук? Какви са тези екземпляри? Дано оцелеете! Детето физически, ти психически!

При мен никой близък не би си позволил да напъха нещо в устата на малката...Е, други неща мен ме дразнят Joy

# 203
Савова, вземи си мента, глог и валериан или вино. Смятам, че целия ти престой ще е така , за което са нужни здрави нерви.
За жалост -така е! И аз съм се чудила как докато бях бременна, заставам последна на опашка и първите започват да се шашкат и да се тъпчат към вратата да бързат да влизат, сякаш идвам с табела -искам да ви изпреваря.  Ми не, стоя и си чакам чинно последна реда. Или пред лаборатория с надпис на вратата -бременни и деца до 3год са с предимство, пристигат майки с деца последни на опашката в студ и вятър, а чичковците, чийто ред е наближил, се правят на кон с капаци, че не виждат и не чуват. Т’ва е. Масово нямат елементарна култура и обноски. Аз дето съм никоя , като видя съседка да се мъчи с много торби, си предлагам помощта, пък за количка какво остава.

Ма както и да е. Който Си е такъв, няма да се промени. Важното е да не се ядосваме и дразним, че на себе си вредим така.

Аз се дразня пък от някакви реплики от родата от сорта на -“не го пипай това, то е акано”. За мен не е редно да се говори така на детето. Все пак акото е част от него и не бива да му се създава асоциация, че това, което излиза от него е лошо.

# 204
Като сте започнали с оплакването, да се включа и аз Joy Малкия се научи да яде концентрирано. Гледа в мен и отваря уста, вика си ам и аз му давам. Кажа ли думичка почва да се смее и да плюе. На всички им казвам, ще го храня, не го закачайте. Разбира се се започват едни маймунджилъци от тяхна страна, малкия се спукване да плюе и бърбори, а те припадат от кеф, защото виждаш ли бил много забавен. Е, да ама нали трябва да яде. Как да стане. Естествено се изнервя и се сещате каква е картинката след това. И много ме кефят с това кога му се яде и кога му се спи. Как само аз не знам на това дете кога му се яде и спи, а всички около мен са наясно. За обличането ми е писнало да обяснявам. Като излезем, половината ми викат, че ще му е студено, другата половина, че ще му е топло. Това майките за нищо ни нямат.

# 205
Същата история. Казала съм милиони пъти да не го закачат докато яде, ама нали те не стават в 1 след полунощ да го хранят защото реве от глад! Тъкмо беше престанал да яде нощно време и снощи ревна в 1, тъй като на вечеря яде съвсем малко.
По същия начин ми се обяснява кога да спи, или пък за кво му бил тоя режим и да спял когато си иска ! Да не съм го вадела на вън на обед ами по друго време! Ами как по друго време като по това време е буден !
Не ми се оплаква повече, че ми иде да си сипя едно и да запаля една цигара.
Мислех да изкараме лятото тук, но не знам как ще изкарам.

# 206
  • Пловдив
Честно казано, на мен най- редовно хора ми предлагат да ми помогнат за количката, отварят ми вратата и така. За опашките- не очаквам никой да ме пусне пред него, все пак всеки си има работа, бърза за някъде, така че не очаквам като ме видят с количкат или бременна да ме пуснат първа. Макар че много пъти се е случвало да ме пуснат или да ме обслужат с предимство, особено по магазини за храни и на пазара, никога не съм го очаквала.
Може би защото очакванията са ми ниски, та рядко се разочаровам 😄

За роднините не знам как бих издържала тази ситуация, Savova, вие май сте заедно доста близки и това създава напрежение и ти се месят. Няма ли вариант да сте си само с майка ти отделно, без лели и други допълнителни роднини?

# 207
Савова ," виждала" съм те в действие тук във форума, как още не си ги разхвърляла?? Това си е гавра.....за мен това да пренебрегваш мнението на майката е много явна проява на липса на уважение и съобразителност. Едно е просто да не съобразиш, друго е да пренебрегваш правилата, по които се води майката. Роднините имам чувството ,че са на максимата ,че кръвната връзка ти дава право да решаваш и мислиш вместо другите. За щастие моите близки с годините се научиха, защото просто не мълча и си влизам в конфликти ако се налага. Години наред мълчах за какво ли не, само мир да има. Едно е да правя компромис със себе си, друго с децата си. Такива неща винаги ме карат да "яхна метлата".
Бони Бон, даммм ,това за аканото, аз се дразня и като се говори винаги в множествено число, с умалителни думи. Най-обичам да не питат нещо от рода, " спинкате ли", " имате ли зъбче", " на колко станахте вече", съответно отговарям нещо от сорта:" добре ,че само тя спинка, че ако спинкам и аз няма кой да бута количката", " ооо, моите зъбчета отдавна поникнаха, нейните още не", " тя е на ...аз на много повече". Дори и така обаче повечето не зацепват. На баткото винаги съм ползвала истинските думи: мръсно, опасно, гърне, пишка/пенис и т.н.
За всички идиоти дето се правят,че не виждат бременни , майко с деца и други също има лек, стига да ми се занимава. Имаме една чума във входа.....постоянно има изцепки, последната беше аз слизам по стълбите и нося количката на ръце, в същия момент тя ме вижда и бърз да влезе през входната врата и да се докопа до стъпалото за да ми говори на стълбището......
Това с храненето също ми беше любимо......
Александрия , ти пък, как така майката ще знае най-добре навиците на детето си. Няма по-голям разбирач от всеки, който е прекарал само няколко минути с детето ти хахахах
Лорелай, аз също не очаквам и не търся, но това е елементарно поведение. А когато дойде време да обясняваш на детето си защо го учиш да е добро, възпитано , учтиво, съобразително , състрадателно, а то вижда,че масово край него да идиоти, които не виждат по-далеч от носа си.....тогава очакванията и реалността съвсем се разминават.

# 208
Малко сме обаче все много знаят Joy.
Сега са ме подхванали защо детето спяло при мен, а не в кошарата и че не били виждали бебе да спи при майка си и баща си! Всеки дава акъл, обаче никой не казва дай да го гледам час- два, а аз да излеза да се разходя.

# 209
Това че околните са страшни темерути е навсякъде. Аз често ходя на детски площадки и да ви кажа, това което виждам там силно ме притеснява. Редовно има по-буйни дечица, които често влизат в конфликт или бутат другите деца, за да се докопат до люлката. Не е проблем в дечицата, а в това, че майките им седят в другия край и се правят, че не виждат. Знам че има по темпераметни деца, ние в семейството имаме един разбойник, но никога не се е бил с други деца или нещо подобно, защото му се е обяснявало от малък. Див е, но тича, скача и изразходва енергията. Искам да кажа, че да, трябва да се обяснява на детето, но когато виждаш как родителите ти подминават майка с количка по стълбището, не очаквай, че и детето ще е различно. Всички са отговорни. Това малко отклонение от темата, но и моето дете един ден ще го бутат по площадките и не знам как ще реагирам тогава. Мога да преглътна, че някоя патка не ми е дала да мина преди нея, но детето и ако удари моето, ще и се стъжни Joy

Общи условия

Активация на акаунт