Августинчета 2020г. ....тема 11....

• 25 135
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Ха ха, Хариста, много си изобретателна, благодаря☺️

И ние със сигурност ще вземем малката на море, друга си е емоцията да е с нас, а и за нея ще е едно разообразие и опознаване на нови неща. Иначе и на мен ми се иска почивка като преди, но вече с детето е друго. Ако не я вземем постоянно ще я мисля и ще се тревожа.

# 136
Ленка разтварях го в хладка вода, но вече втори ден слагам горещичка вода и после доливам. Както ме посъветвахте тук. Ами може би има мааалко подобрение, пак много мрънка, но поне не го кара да пръцка така болезнено.
При нас е топло в апартамента, на послесния етаж сме и спи само по боди с къс ръкав и чаршафче, и пак се буди потен.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 22:37 от cecinka92

# 137
Докато бяхме на почивка с малката, размишлявах по въпроса за пътуванията с дете. Преди съм се чудела как хората се навиват да ходят по SPA хотели с деца и винаги съм се изненадвала приятно как всъщност не се чува нито плач, нито крясъци от тези бебета. Та сега си давам сметка, че хората, на които им се е паднало кротко детенце, нямат никакви проблеми и драми да ги взимат навсякъде с тях. А тези с ревливите бебета, обикновето си спестяват неудобството детето им да писка цялата вечер в ресторанта или целия ден в басейна.
Аз бих си я взимала навсякъде с мен, както и процедираме към този момент, защото нямаме проблеми с нея. Да, бебе е, изисква си своето, но не смятам, че се лишавам от нещо, както и не се чувствам ограничена, обгрижвайки я извън дома ни.

# 138
Цецинка, като ви гледам кълките май сме от една порода Simple Smile.

# 139
Ние с ММ не искаме да лишаваме Ния от почивки и възможности. Ще я водим навсякъде. Но смятаме също, че на нас, като двойка, за уикенд например, ни се полага да отидем двамата някъде.
А това лято на Ния ще и все тази дали е на морето или на вилата. Grinning
И аз мисля като кити- хората с ревливи бебета решават да си спестят неудобството и мъките.

# 140
Хаха  ние сме от тия с ревливо/мрънкащо бебе, но засега не се отказваме от ходенето навън Stuck Out Tongue Winking Eye Но чак на SPA надали ще идем. Не бихме го причинили на околните! Хахаха

И аз ще трябва да взема чадър, тъй като моето отказва всякакви неща по главата си и ще трябва да я опазя по някакъв начин.

# 141
Предпочитам да отидем на почивка, когато е по- голям. В момента с този режим ми е невъзможно да излезем за повече от 2 часа, макар да е кротък.

# 142
На мен ми е жал за хората, които ще бъдат в съседния апартамент на нашия в хотела 🤪🤣 Аз много мразех бебешки крясъци преди в ресторанти и хотели. И сега ги мразя, но няма къде да избягам. И ще водя ревлата навсякъде. Толкова години съм слушала чужди ревове, сега ще послушат и моето, хич не ми пука 😃

# 143
  • Denmark
Мда, и мен така не ме интересува особено дали ще наруша чуждото спокойствие Grinning то нали по протокол на бебета им е простено всичко Joy имаме нужда от тази "почивка" и както каза мм, там ще трябва да бъдем само родители - няма да има чистене, готвене, работа и т.н. С такава нагласа ще тръгнем, пък дано всичко е наред Grinning За момента успяваме някак да си намерим време за нас като двойка, макар и малко вечер след като бебето заспи, така че не изпитваме нужда от почивка само за нас. Пък и аз нали съм вманиачена майка, само ще го мисля Unamused НО това е ситуацията при нас и мисля, че всяко семейство трябва да направи така че всички да се чувстват добре Blush

Аз пак с въпрос. Какво носите в аптечката на почивка? На малкия досега съм му давала само Панадол и идея си нямам какво друго да подготвя Rolling Eyes

# 144
Моята свекърва ме караше тия дни да нося космонавт и сироп за кашлица за бебето, защото сме щели да сменяме климата.
Joy. На 26 градуса на слънце.
Бяхме на минерали бани, Буба не сме я къпали, но аз се преродих!
Не съм й давала друго освен Фенистил и Панадол и не мисля да й давам.
Вярвам в превенцията, ще я пазя и никакво къпане в морето.
Четох за за захранване с кашкавал и синьо сирене след 18-ия месец.
Защо за Бога, се дава плесен на бебе ?
Не виждам нищо полезно в това, извара, рикота са друга бира.

# 145
Марая - някакъв спрей или маз за намазване при евентуално ухапване от насекомо. Против сърбеж и ментолов спирт, /успокоява сърбеж и зачевено/ , термометър и освен панадол бебе лепенките кул пач дето лепкаме при ваксини.  Много бързо свалят температура дори при претопляне . Гел за зъби защото все трябва когато нямаш ... евентуално нещо за диария има прахчета за бебе. При смяна на климата или по дълго пътуване е хубаво да имаш под ръка, най -вероятно да не потрябват въобще. И ако си в БГ ще ти дадат натриев цитрат за повръщане при бебета.  Запомнила съм, че повръщане, диария и температура идват най- неочаквано. Като си запасен не идват, като не си идват след 12 през ноща 🤣🤪

Като говорите за сирена и млечни ето я и моята домашна извара...току що направена 👩‍🍳🥄

# 146
Цецинка, като ви гледам кълките май сме от една порода Simple Smile.
Хах шишко си е той, началото на месеца го теглихме беше 9,550гр. На 2 юни ще стане на 9 месеца и сигорно вече е над 10кг Joy. Неможе да издържа на топло.
Вчера изведнъж започна да пълзи, да сяда от корем на дупе, и се изправя в кошарата.

# 147
Чудовището утре става на 10 месеца и е 11.100 😃 Голяма шишка 😩

# 148
Антонио също е 11кг, но той е и висок, та не му личат килограмите.
Днес го постригахме и вече не е моето бебенце Cry
Научил се е да казва "да".
И днес в салона баща му го е питал "ти Тони готиния ли си" и той съвсем отчетливо си е казал "да".
Всички са паднали от смях Joy

# 149
Момичета, как въведохте риба? Нали е препоръчително да се дава веднъж седмично, значи ли това, че тази седмица ще дам малко, а на следващата ще увелича количеството?
Мислех 2 - 3 последователни дни да давам, но днес една маминка ме разубеди.

Общи условия

Активация на акаунт