Нашите кухни - тема 87

• 56 192
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Четох много за плот от технически камък и съм объркана. Едни казват, че не попива, а други - че попива разлято кафе, вино и др. Понеже ми предстои обзавеждане на кухня се чудя дали плотът да бъде от технически камък или  термоустойчив плот. Ще ми бъде полезно да чуя мненията ви.

# 481
Ами то има разни видове камък, може някои и да попиват. Като цяло това не е проблем. Но цената е много по-висока. От друга страна основното предимство е, че дава възможности за дизайнерски решения, каквито термоплотът не дава (по-голяма ширина, чела от всякъде, без водобранни лайстни, без снадки при ъглови конфигурации до известен размер). Но ако кухнята ти няма такива неща и не искаш да е престижна, може и да си спестиш парите.

# 482
  • гр. София
Четох много за плот от технически камък и съм объркана. Едни казват, че не попива, а други - че попива разлято кафе, вино и др. Понеже ми предстои обзавеждане на кухня се чудя дали плотът да бъде от технически камък или  термоустойчив плот. Ще ми бъде полезно да чуя мненията ви.
Аз също се интересувах от него, както и от гранит. Говорих с хора, които имат плотове и от двата вида камък. Всички доволни и щастливи! В крайна сметка реших да е гранит - естествен камък, намерих и това, което би ми паснало, пък и цената е по-добра спрямо техническия камък.
Доколкото разбрах, зависи какъв е състава на техническия камък в процентно съотношение смоли и кварц. При повече смола попива и остават петна. Казаха ми и че топли тенджери не може да се оставят, защото може да остане петно. Не знам всичко това доколко е вярно. За гранита пообиколих из борсите, говорих с шефката ми /работим индиректно с всички видове настилки/ и се спрях на него.

# 483
Здравейте, идвам да се похваля с новата ни кухня от вчера. След много перипетии и чакане от месец и няколко дни от направената поръчка до монтирането, вече можем да и се радваме. Smiley
Остана само да си купим хладилник и да ни сложат контактите и ключа.

# 484
Да добавя за термоплотовете. Старата ми кухня беше с някакъв много качествен термоплот, повърхността беше леко релефна (нещо като микролен) и леко хлъзгава на пипане, някакво тефлонесто усещане. Ми даже беше по-устойчив от каменния плот и на петна,  и на надраскване. Не става дума да се реже с нож, но разни керамични съдове се плъзгаха и не задираха, докато на каменния плот не е така и ако плотът е гланц може да се надраска. Миеше се също и никакви разлепвания на кантове или други повреди не е имало. Издържаше и на топло поне колкото технически камък.  Та ако нямате специални изисквания към дизайна един качествен термоплот съвсем не е лошо решение, особено ако нямате излишни пари. Но гледайте да е скъп и качествен, защото съм виждала и жалки плотове с много лош вид след година, две или три експлоатация.

П.П. И още един плюс на термоплота - не тропа. На каменния ако сложиш малко по-рязко каменното хаванче, стоманени прибори, тежка тенджера и има удар, евентуално риск от нараняване. Аз затова съм си постлала до мивката една силиконова покривка за месене и си трясвам отгоре каквото ми е кеф. При хубавия термоплот това го няма.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 10:54 от Черна станция

# 485
Къде мога да намеря или да дам поръчка във Варна за бели кухненски шкафове, подобни на тези ?

# 486
Плот от технически камък, почти бял, нацапах с гранофурин, който попи веднага. С малко доместос се изчисти идеално.

# 487
Здравейте, от известно време следя темите за обзавеждане, защото купихме апартамент на шпакловка и замазка и до месец влизаме във филма. По повед техническия камък, можете ли да ми препоръчате фирма?

# 488
  • София
Стоун Център.
Правихме при тях кухненския плот (фирмата, която прави кухнята, работеше с тях), плот върху шкаф за баня (ходихме на място, за да видим варианти, но реално минаха нещата през фирмата, която ни прави шкафа - от Стоун ни дадоха координати) и  праг за входната врата (това вече беше директно с тях).

# 489
Според вас на кухня в бяло и дървесно, какви уреди и мивка ще отиват-черни или иноксови?

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 21:17 от zwezdi4ka14

# 490
Стоун Център.
Правихме при тях кухненския плот (фирмата, която прави кухнята, работеше с тях), плот върху шкаф за баня (ходихме на място, за да видим варианти, но реално минаха нещата през фирмата, която ни прави шкафа - от Стоун ни дадоха координати) и  праг за входната врата (това вече беше директно с тях).
А кой производител избрахте?

# 491
Според вас на кухня в бяло и дървесно, какви уреди и мивка ще отиват-черни или иноксови?
На мен черното ми харесва Hands Plus1

# 492
Което се чисти и поддържа по-лесно.

# 493
Черна батерия, мивка, фурна.

# 494
Аз имам и двете комбинации. Кухнята с черните уреди и мивка я чистя по-лесно.
А тази с иноксовите уреди е 15годишна и още от поставянето съжалих. Много трудно ги излъсквам без никакви петна, особено огромния открит аспиратор🤨Може сега новите да са по-лесни за поддръжка.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 22:01 от Чисто луда

Общи условия

Активация на акаунт