Нашите кухни - тема 87

• 56 162
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Понеже става въпрос, свързан с кухнята и нямам идея къде да питам, ще ви питам тук - случвало ли ви се е да мирише на канал, а каналът да е почистен, под мивката теч няма. Нямаше ни около 20 дни и като се прибрахме ме лъхна, по плота имаше умрели от каналните мушици (сиви, тлъстички, малки). Ако тече от миялната, ще се вижда ли? Бяхме спрели водата от крановете.
Та, общо взето, как да разбера защо мирише?
По глупав начин питам, но, освен че ме притеснява теч, миризмата също е неприятна. Половинът е твърда глава и си намира извинения. Било било много топло и за това имало мушици, не миришело.

И аз с едно подобно питане без да съм сигурна, дали е тук мястото.
Кухнята е нова, мивката също. Когато отворя шкафа под нея има миризма на застоял въздух, която е неприятна. Прегледах меки връзки на мивка, батерия и миялна - нищо не тече, всичко е сухо. Мивката не прави конденз. Кофата за смет е там, но тя е плътно затворена. Някаква идея от какво може да бъде?

# 541
  • София/Варна
Слага се едно гумено уплатнение в канализационната тръба и в него влиза тръбата от сифона, може да не е сложено както трябва и от там да мирише. Пробвай и да махнеш коша за ден, два. Може да не уплътнява чак толкова добре.

# 542
Понеже става въпрос, свързан с кухнята и нямам идея къде да питам, ще ви питам тук - случвало ли ви се е да мирише на канал, а каналът да е почистен, под мивката теч няма. Нямаше ни около 20 дни и като се прибрахме ме лъхна, по плота имаше умрели от каналните мушици (сиви, тлъстички, малки). Ако тече от миялната, ще се вижда ли? Бяхме спрели водата от крановете.
Та, общо взето, как да разбера защо мирише?
По глупав начин питам, но, освен че ме притеснява теч, миризмата също е неприятна. Половинът е твърда глава и си намира извинения. Било било много топло и за това имало мушици, не миришело.

Водата от сифона се е изпарила и вече е нямало какво да спира миризмите от централния канал. За да не се случва при дълго отсъствие трябва да сипете нещо мазно, то ще изплува на повърхността и ще пази водата от изпарение.

# 543
  • софия
Водата, която остава в сифоните играе роля на тапа. Изпарила се е и миризмите от канала свободно си влизат.
Благодаря. Други години не се е случвало и за това съм объркана.

# 544
  • гр. София
Разбирам идеята долните шкафове от дългата страна на Г-то да са по-плитки, но  ако ще използваш тоя плот за подготовка при готвене (а то няма кой друг, на късата страна след котлоните ще има максимум 2 педи място), няма ли да е неудобно за работа с разлика от само десетина см с горните шкафове? Може би ще е по-удобно дългата страна да е със стандартна дълбочина или поне на 55 см. Така на късата страна пак ще останат 95 см за вратите, което спокойно може да даде 30 см за ъгловата вратичка, 15 за бутилиерата и едни хубави дълбоки чекмеджета например на 50 см ширина под горния двоен шкаф.
MayBach, извинявам се за късния отговор!
Долните шкафове от дългата страна са по-тесни, защото самото помещение е тясно и дълго, а от другата страна ще е хладилника. Горните в тази част мисля  също да са по-тесни - около 25см. Снимката не е много хубава, но се добива представа:
Скрит текст:
От другата страна на котлона мисля да останат 70см. До стената ще са 25 см. Така котлоните ще влязат в 45 сантиметровия шкаф. Отдолу там няма да има странИца, тя ще е по продължението на късата страна, успоредно на котлоните.

# 545
  • София
Долните шкафове от дългата страна са по-тесни, защото самото помещение е тясно и дълго, а от другата страна ще е хладилника. Горните в тази част мисля  също да са по-тесни - около 25см. Снимката не е много хубава, но се добива представа:
Скрит текст:
От другата страна на котлона мисля да останат 70см. До стената ще са 25 см. Така котлоните ще влязат в 45 сантиметровия шкаф. Отдолу там няма да има странИца, тя ще е по продължението на късата страна, успоредно на котлоните.

Ох, Leila, не е лесна твоята с това помещение... Такава разходка от мивката и хладилника до котлоните и работния плот на мен лично би ми била постоянен дразнител.
Правилно ли разчитам чертежа, че имаш три стъклени врати (2 двойни и 1 единична) за навън и една входна врата на стаята? Или тия крила по 57/58 см са само прозорци и не са до долу?

# 546
  • гр. София
JoyJoyJoy
Свикнала съм с разходките в кухнята. В предишната ми кухня мивката беше далече и постоянно разнасях нещо насам натам.
Помещението има една врата за влизане, отляво на нея са Г-образните шкафове, после има 1 балконска врата и до нея голям прозорец. После стена, където ще са хладилник, повдигната фурна и микровълнова. Хладилникът реално ще е в близост до Г-образните шкафове.
Следва прозорец с едно отваряемо крило и на късата стена още един прозорец със същите размери и едно отваряемо крило. В тази част на кухнята ще сложа масата с 3-4 стола.
ПП. Ето една рисунка, не чертеж Joy, погледнато отгоре. Но пропорциите не са верни
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 23:13 от Leila

# 547
Извинете за лаишкия въпрос, но трябва да се справя сама: Сглобихме кухня Метod  на Икеа. Сега в каква последователност да викам майстори - връзване на електроуреди, уреди за вода (пералня, мивка, миялна), монтаж на кухнята на стени, плот...

# 548
Извинете за лаишкия въпрос, но трябва да се справя сама: Сглобихме кухня Метod  на Икеа. Сега в каква последователност да викам майстори - връзване на електроуреди, уреди за вода (пералня, мивка, миялна), монтаж на кухнята на стени, плот...

Е, без плот няма как да монтирате мивката и керамичния плот. Та първо сложете плота. После гърба и горните шкафове. После водните уреди, защото при тях се ползват разни тежки ключове и може да се изпуснат върху керамичния плот, а и майсторите си ги оставят където завърнат. То друга причина кое след кое да е няма. И електрически неща накрая, вече при готова кухня с минимален риск от надраскване, чупене и прочее.

# 549
С какъв препарат чистите кухните си /мдф и пдч/? Интересувам се за чистене след основен ремонт
Благодаря

# 550
С какъв препарат чистите кухните си /мдф и пдч/? Интересувам се за чистене след основен ремонт
Благодаря

с вода с оцет

# 551
Да, препаратите с оцет или просто вода с оцет изчистват много ефективно строителни остатъци като гипс, мазилка и т.н. Не се налага неизвестно колко пъти да миеш с моп-а, докато се махне бялата прах. След 1-2 минавания с такава оцетна смес, вече се измива с обикновен препарат, не за друго, ами заради миризмата. Аз си купувам един такъв от ДМ.
Едното е киселина, другото - варовик (или сходно на варовик, калциеви съединения накратко), в училище едно време ни показваха тази реакция по химия.

П.С. Един ортопед от Военна академия ми беше дал бабина рецепта за заздравяване на костите - черупки на яйца се измиват и запичат, след което се смилат, разбъркват се с мед и се заливат с лимонов сок. Е, предупреди ме да внимавам, но въпреки това фонтанът, който се получи от реакцията на черупките с лимоновия сок, беше впечатляващ. Laughing

# 552
Момичета, отново моля за помощ. Вече успях да бъда на място и да видя какво е натворил майсторът.
Как да се справя с това
Скрит текст:
Днес го видях наживо, изглежда зле, не може просто да се изреже, защото има разлика между горния ред и долния ред шкафове - едните са до касата на вратата, а горните както ги виждате. Преди писах и се чудех дали няма да стане със фолио, но вече и аз не знам.
Афектирана съм, плаче ми се, че тази кухня се влачи вече 7-месец и изобщо ако някой приятел "специалист" ви каже, че ще ви направи кухнята силно се замислете, защото нашата стана като упражнителна площадка. Като знам колко проблеми ни прави, че искаме да сменим посоката на вратичката, защото той не си е измерил уредите правилно...

# 553
Това е убийствено изкривяване, не ми го побира главата как може да стане изобщо. Всичко може да се обърка по един шкаф, ама да не е с прави ъгли просто няма как. А като гледам снимката плотът е ОК, шкафът е крив. Освен ако не е зрителна измама.

# 554
  • София
Леле,
водил се е по горния край Confused
Не мога да преценя точно колко е като размер, но това което ми хрумва е с дебелината на плоскостите даде сложи още една дъска външно и да се направи нова вратичка - малко по-широка, за да скрие дефекта.
След това трябва да се запълни ръба.

Общи условия

Активация на акаунт