Нашите кухни - тема 87

• 56 170
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Кухнята е страхотна, а гранита изглежда от най-лесните за поддръжка с тези цветове!

# 526
  • София
О, да, Papi6, толкова не му личи мръсотията, че понякога чак е подвеждащо. Изобщо, гранитът е някакъв тотален разкош, нито го мисля как ще му се отрази горещата тенджера/тава, плясната директно от печката върху него, нито ми трябва дъска, като режа и меся, минавам го само с гъбата с верото или с тия мокрите кърпи за кухня и е готов почистен.

# 527
А може ли да споделите от къде ви е гранита? В бялата гама е нали? Поне така виждам от телефона.

# 528
  • sofia
Аз да попитам някоя от вас да е правила плот от технически камък и как се държи във времето?

# 529
  • Варна
Много хубава кухня! Стъклото мат ли е?
Благодаря!
Не, стъклото не е мат, но боята е матова.

# 530
  • гр. София
Аз съм я пускала в темата, Leila, снимките са в скрития текст
Тъй като при мен плотът е от гранит Tiger Eye с повече цветове в него, първият ред плочки са бели, за да направят  връзката с шкафовете. Серията е Antique Sky. Намерих си и подходящ десен за възглавници на дивана, които да направят връзката в другата част на хола.
Скрит текст:

MayBach, много хубава кухня! Не бих се сетила за два вида плочки за гръб. Седи много добре! Аз също съм се ориентирала към същите дръжки за шкафове и чекмеджета, но ми се иска да са тъмни, черни. Ако намеря, разбира се Grinning Засега намирам само метални, иноксови.
А подвижния остров е уникален!!! Heart Eyes
Не знам дали ще мога да хвана на снимка стените за шкафовете, за да се добие по-добра представа. Там, където няма да има горни шкафове, мисля да сложа декоративни рафтове и смятам, че там плочки (или каквото и да е) на 60см няма да върви. Пък на едното място да сложа, а на другото - не, ще е странно.

# 531
Благодаря!
Боя върху стъклото?

# 532
  • Варна
Благодаря!
Боя върху стъклото?
Под стъклото е - стъклото е боядисано в избран от мен цвят

# 533
О, да, Papi6, толкова не му личи мръсотията, че понякога чак е подвеждащо. Изобщо, гранитът е някакъв тотален разкош,... нито ми трябва дъска, като режа

Това не го разбирам. Гранитът има твърдост 6 към 7 по Моос, а хубавата стомана на скъпите ножове е с твърдост 8 към 9 (приравнена към Моос). Това значи, че ако имаш скъпи и хубави ножове ще ти надраскат гранита, а ако са евтини ще се изтъпяват бързо.

# 534
  • София
ЧС, не им знам твърдостта на нашите ножове и плота, но салатите и хляба си ги режа директно на него без никакви поражения и за двете страни. Е, вероятно ако реша да замахна яко с някой от големите ножове или сатъра, ще стане беля, но ежедневните рязаници минават безпроблемно.

Utro, ако въпросът е към мен - гранитът е от фирма Stone World. Нямат онлайн присъствие, цехът им е до автобусния гараж Малашевци и изборът беше доста богат, мога да дам контакт, ако ви интересува. Обаче не е от бялата гама, по-скоро е от бежовата.

Leila, ако си купуваш отделно дръжките, за черни тип мида виж на сайта на Лотос трейдинг. Но по принцип мебелистът, който ти прави кухнята, би трябвало да има договорка с някоя фирма за обкови и може да ги вземе и на по-добри цени.
А колкото до рафтовете и плочките, разгледай за идеи например тук, според мен едното не пречи на другото, стига да отговаря на стила, даже някои от решенията като тези с хексагоните ги намирам за много ефектни.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 17:28 от MayBach

# 535
  • гр. София
ЧС, не им знам твърдостта на нашите ножове и плота, но салатите и хляба си ги режа директно на него без никакви поражения и за двете страни. Е, вероятно ако реша да замахна яко с някой от големите ножове или сатъра, ще стане беля, но ежедневните рязаници минават безпроблемно.

Utro, ако въпросът е към мен - гранитът е от фирма Stone World. Нямат онлайн присъствие, цехът им е до автобусния гараж Малашевци и изборът беше доста богат, мога да дам контакт, ако ви интересува. Обаче не е от бялата гама, по-скоро е от бежовата.

Leila, ако си купуваш отделно дръжките, за черни тип мида виж на сайта на Лотос трейдинг. Но по принцип мебелистът, който ти прави кухнята, би трябвало да има договорка с някоя фирма за обкови и може да ги вземе и на по-добри цени.
А колкото до рафтовете и плочките, разгледай за идеи например тук, според мен едното не пречи на другото, стига да отговаря на стила, даже някои от решенията като тези с хексагоните ги намирам за много ефектни.

MayBach, много благодаря за сайта на Лотос Трейдинг Flowers Hibiscus. Имат интересни дръжки и цветове. С мебелиста се разбрахме да си взема аз дръжките, той само ще ми ги постави.
Разглеждах доста варианти и в Pinterest. Ще помисля още малко....
Сутринта снимах част от кухнята. Това ще е цвета на стените, резеда, но е по-тъмно от снимката. От ляво надясно след ъгъла са сложени вече долните шкафове, там в средата ще е мивката.
Скрит текст:
Дълбочината на плота ще е 75см. Над тях не планирам горни шкафове, а декоративни рафтове като тези с цвета на пода:
Скрит текст:
След вратата ще продължават горни и долни шкафове, Г-образни. Ето тук бих искала коментар от вас дали са добре разпределени, удачно ли е да се сложат на някои от горните шкафове решетки вместо плътни вратички....някакви други идеи? Thinking
Скрит текст:
Не можах да обърна снимката

На стената, която не се вижда ще са хладилник, фурна, микровълнова.

# 536
Момичета,
Някой да е слагал керамичен плот?
Заради украските дъщеря ми си избра керамичен плот.
Ползван е по- малко от 2 седмици през зимата и тя си замина, като тя основно си поръчва храна и е готвила само закуски.
Ходих скоро да подготвя, защото си идва и видях, че плота е надран.
А тя е от хората, които пазят. Даже не си изхвърля кутийките или протектора на тел и няма идея как е станало.
Толкова ли са слаби тези керамични плотове?
От Стоунцентър отговориха, че не гарантират, че могат да го възстановят на 100%

# 537
  • София
Разбирам идеята долните шкафове от дългата страна на Г-то да са по-плитки, но  ако ще използваш тоя плот за подготовка при готвене (а то няма кой друг, на късата страна след котлоните ще има максимум 2 педи място), няма ли да е неудобно за работа с разлика от само десетина см с горните шкафове? Може би ще е по-удобно дългата страна да е със стандартна дълбочина или поне на 55 см. Така на късата страна пак ще останат 95 см за вратите, което спокойно може да даде 30 см за ъгловата вратичка, 15 за бутилиерата и едни хубави дълбоки чекмеджета например на 50 см ширина под горния двоен шкаф.

# 538
  • софия
Понеже става въпрос, свързан с кухнята и нямам идея къде да питам, ще ви питам тук - случвало ли ви се е да мирише на канал, а каналът да е почистен, под мивката теч няма. Нямаше ни около 20 дни и като се прибрахме ме лъхна, по плота имаше умрели от каналните мушици (сиви, тлъстички, малки). Ако тече от миялната, ще се вижда ли? Бяхме спрели водата от крановете.
Та, общо взето, как да разбера защо мирише?
По глупав начин питам, но, освен че ме притеснява теч, миризмата също е неприятна. Половинът е твърда глава и си намира извинения. Било било много топло и за това имало мушици, не миришело.

# 539
Водата, която остава в сифоните играе роля на тапа. Изпарила се е и миризмите от канала свободно си влизат.

Общи условия

Активация на акаунт