Нашите кухни - тема 87

• 56 172
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • гр. София
Аmélie, търсехме цвят, нямам идея за производител.
Благодаря, значи няма да се вглъбявам и аз.
А като гръб пак ли сте сложили технически камък? Нещо не мога да си изчистя визита. В момента съм с обикновен термоплот и аналогичен гръб и се чудя какво ще си отива с технически камък. Като тук веднага изключвам стъкло с принт, за плочки имам колебания - фугите дали се прецакват с времето?
Аз за гръб на плот от гранит ще сложа само цокъл от 20-23см по стената. Нагоре ще се вижда латекса. Само зад котлоните се чудя как да е, може да сложа прозрачно стъкло над цокъла, за да не се вижда.

# 511
Аз за гръб на плот от гранит ще сложа само цокъл от 20-23см по стената. Нагоре ще се вижда латекса. Само зад котлоните се чудя как да е, може да сложа прозрачно стъкло над цокъла, за да не се вижда.

Добре ли си го обмислила? Аз редовно трия някакви пръски от гърба си (60 см висок), ако трия толкова често пръски по латекс не знам как ще издържи.

# 512
На едната стена съм само с цокъл, но веднага я напръсках, въпреки че се старая да я пазя. По план трябваше да е само латекс. Но ще ми останат плочки и ще сложа и там. Обмислям над плочката да сложа някакво рафтче, за да завърша някак си визията. При мен тази стена е около 45 см широка.

# 513
Аз не смея само перваз. Постоянно се случва нещо да пръсне, особено като разбърквам с миксера. Идеята с големите плочи ми допадна, особено активен се нагласят така, че зад котлоните да е цяла.

# 514
  • гр. София
Аз също гледах големи плочки 60×120. Търсих чисто бяло, без имитация на мрамор. Но тъй като кухнята ми ще е ретро стил, реших че няма да е много удачно. Не знам...... Thinking Гледах и белите метро плочки....
Зад котлоните освен цокъл ще сложа и прозрачно стъкло. Мивката ще е на по-дълбок плот от 75см, а самата тя не е много голяма и ще има достатъчно място до стената. Мисля, че няма да пръска фатално.
Още нищо окончателно не сме взели, нито поръчали. Трябва да мисля и плота от гранит какъв цвят да е..... По-назад бях пуснала пост, за да чуя и ваше мнение, но никой не писа.....

# 515
  • Бургас
Лейла, аз не бих рискувала само с латекс. Дори и ти да си го пазиш и внимаваш мъжа ти ще влезе в кухнята, деца, някой гост. Помисли си добре наистина. Бели метро плочки биха стояли добре според мен.

# 516
  • Варна
Стъкло без принт

# 517
Много хубава кухня! Стъклото мат ли е?

# 518
  • Бургас
и моята вече 14 годишна кухня е с гръб- стъкло. В новата искам същото! Супер лесно се почиства, а и ми харесва.

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 10:47 от LaDiDa

# 519
  • София
Аз също гледах големи плочки 60×120. Търсих чисто бяло, без имитация на мрамор. Но тъй като кухнята ми ще е ретро стил, реших че няма да е много удачно. Не знам...... Thinking Гледах и белите метро плочки....
Зад котлоните освен цокъл ще сложа и прозрачно стъкло. Мивката ще е на по-дълбок плот от 75см, а самата тя не е много голяма и ще има достатъчно място до стената. Мисля, че няма да пръска фатално.
Още нищо окончателно не сме взели, нито поръчали. Трябва да мисля и плота от гранит какъв цвят да е..... По-назад бях пуснала пост, за да чуя и ваше мнение, но никой не писа.....

Leila, колебаеше се за тъмнозелен или черен гранит за плота при стени в резеда, нали? Аз в случая бях за тъмнозеления, с дюс гръб, даже тръгнах тогава да пиша, ама явно не съм го публикувала. При ретро кухня класиката си е гръб от плочки, според мен. В моята  - и тя ретро - даже точно гърбът е акцентът  Simple Smile . Не бих казала, че виждам някакъв проблем при чистене, пръсвам с Клинекс за кухня и бърша.

# 520
Може ли някой да сподели снимка ако ламината пред холната гарнитура е с друг цвят от гранитогреса в кухненската част? Чудя се дали няма да стои грозно ако плота, масата и ламината са в един цвят, а гранитогреса в друг

# 521
  • гр. София

Leila, колебаеше се за тъмнозелен или черен гранит за плота при стени в резеда, нали? Аз в случая бях за тъмнозеления, с дюс гръб, даже тръгнах тогава да пиша, ама явно не съм го публикувала. При ретро кухня класиката си е гръб от плочки, според мен. В моята  - и тя ретро - даже точно гърбът е акцентът  Simple Smile . Не бих казала, че виждам някакъв проблем при чистене, пръсвам с Клинекс за кухня и бърша.
MayBach, може ли снимка на кухнята ти, ако е удобно? Не се опасявам, че ще се чистят трудно плочките, просто си мисля че няма да стои добре. Не навсякъде ще има горни шкафове, над мивката например.

# 522
  • София
Аз съм я пускала в темата, Leila, снимките са в скрития текст
Тъй като при мен плотът е от гранит Tiger Eye с повече цветове в него, първият ред плочки са бели, за да направят  връзката с шкафовете. Серията е Antique Sky. Намерих си и подходящ десен за възглавници на дивана, които да направят връзката в другата част на хола.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 09:16 от MayBach

# 523
Аз съм я пускала в темата, Leila, снимките са в скрития текст
Тъй като при мен плотът е от гранит Tiger Eye с повече цветове в него, първият ред плочки са бели, за да направят  връзката с шкафовете. Серията е Antique Sky. Намерих си и подходящ десен за възглавници на дивана, които да направят връзката в другата част на хола.
Скрит текст:

Страхотна кухня!!! Къде я прави?

# 524
  • София
При моята любима малка семейна мебелна фирма Ронакс, те правиха цялото обзавеждане вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт