Нашите кухни - тема 87

• 56 174
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • гр. София
Аз съм взела черни уреди и мивка. Още не са монтирани, не мога дам отзиви и да сравня с инокса.

# 496
Ние взехме черни уреди и бяла мивка. Много се чудех за мивката, първо я исках черна като уредите, но после реших, че прекалено ще ми акцентира на белия гръб и затова накрая избрахме бяла. Още не са ми монтирали кухнята, обаче, дано да е добре.

# 497
И моята кухня още не е на 100% готова, но уреди и мивка са монтирани. Всичко е инокс. Спрях се на тях първо от практична гледна точка, да се чистят по лесно и второ, защото черното на мен много ми контрастира с бялото. Лично на мен не ме харесва, но е въпрос на вкус. Котлоните понеже ме дразнят, че ми стоят като черно петно съм ги скрила с два стъклени протектора, които също са с дървесна шарка.

# 498
Решила съм да сложа мелница за отпадъци. Въпросът е дали може да я купим и монтираме на по-късен етап или трябва да е сега като монтираме кухнята. Просто няма да ни стигнат парите всичко на куп да вземем. Ако може така, трябва ли нещо да предвидим или са стандартни и стават за всякакви мивки?
Харесала съм тези на Тека. Примерно за утайка от кафе стават ли?

# 499
И аз с кеф се оттървах от иноксов хладилник , абсорбатор и гръб на котлоните, е няма такъв каприз. Уж се чистят лесно с препарат, обаче се драскат с минитатюрни резки от много неща. Хладилника например имаше нещо пръснало, пръснах с Меглио и потърках с гъбичка за миене на съдове, с грубата част, после избърсах с микрофибър и елате да види какъв облак се беше заформил...А за гръб на котлоните, няма по-голяма грешка....

# 500
И аз с кеф се оттървах от иноксов хладилник , абсорбатор и гръб на котлоните, е няма такъв каприз. Уж се чистят лесно с препарат, обаче се драскат с минитатюрни резки от много неща. Хладилника например имаше нещо пръснало, пръснах с Меглио и потърках с гъбичка за миене на съдове, с грубата част, после избърсах с микрофибър и елате да види какъв облак се беше заформил...А за гръб на котлоните, няма по-голяма грешка....

Така е станало, защото не е било инокс, а боя с вид на инокс. На моя иноксов хладилник нищо не остава, да не говорим че чистя само с мокър швамтух.

# 501
  • До сърцето...
Така е станало, защото не е било инокс, а боя с вид на инокс.
Това как може да се разбере при покупка, поръчка? Извинявам се за лаишкия въпрос.

# 502
Ако имаш опит ще познаеш по вида. Ако не, четеш в спецификацията. Но като цяло с истински инокс са само топ моделите. И пак само на предната част (вратата), не и на страниците. Освен някои супер топ.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 13:17 от Черна станция

# 503
Черна станция, чист инокс си беше- хл Либхер, абсорб Фабер от онези триъгълните красивите ,да се виждат, е как се чистят пръсналите мазнини. Сега вече си взех боядисан като инокс Бош , от 3 год се родих.....

# 504
  • София
Аmélie, търсехме цвят, нямам идея за производител.

# 505
Благодаря, значи няма да се вглъбявам и аз.
А като гръб пак ли сте сложили технически камък? Нещо не мога да си изчистя визита. В момента съм с обикновен термоплот и аналогичен гръб и се чудя какво ще си отива с технически камък. Като тук веднага изключвам стъкло с принт, за плочки имам колебания - фугите дали се прецакват с времето?

# 506
  • София
Здравейте, идвам с питане за гръб от малки стъклени плочки на мрежа. Плочките са с единичен размер 25х25 мм, които или трябва да се режат (с какво?), или трябва да се напасват с декоративни ъгли. Някой случайно да има опит с това?

# 507
Благодаря, значи няма да се вглъбявам и аз.
А като гръб пак ли сте сложили технически камък? Нещо не мога да си изчистя визита. В момента съм с обикновен термоплот и аналогичен гръб и се чудя какво ще си отива с технически камък. Като тук веднага изключвам стъкло с принт, за плочки имам колебания - фугите дали се прецакват с времето?

Аз за гръб се спрях на големи плочки 90/90 см, за да има по-малко чистене. Фугата ако е хубава, няма проблем. Още не са сложени. Но проекта ми е това:

Първо избрах цвета на плота, защото е по-ограничен избора. После спрямо него избрах гранитогрес за пода, цвета на мебелите и плочките за стената. Като цяло много добре си паснаха.

# 508
  • София
Аmélie, да, дори същата дебелина, тъй като от този цвят нямаше по-тънък.  Плотът ми е Г-образен от 2 части, а гърба е от 5 части (заради колона в ъгъла и малко парче към "барплот" по-скоро е полустена)

# 509
При мен гръб и плот са от един и същ технически камък, харесва ми да има по-малко шарения (редуване на цветове). Мивката ми е под плот и пак с цвета на камъка. И горните шкафове всъщност са с цвета на камъка.

Общи условия

Активация на акаунт