Нашите кухни - тема 87

• 56 020
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
На мен вграденият кош ми е супер удобен и точно защото е под мивката, нямам къде да ходя с пълни ръце с боклук. Не се виждат кошове, няма неприятна миризма... намирам само предимства.

# 91
  • Бургас
На мен вграденият кош ми е супер удобен и точно защото е под мивката, нямам къде да ходя с пълни ръце с боклук. Не се виждат кошове, няма неприятна миризма... намирам само предимства.

На мен също. А като са ми мокри и двете ръце отварям вратата с крак. 🙂

# 92
  • Deutschland/HE
При мен са дори два - за био и за общ боклук. Голямо удобство си е вграденият кош.

# 93
Никога не ми се е случвало да нося боклук в шепи - ако почиствам и беля някакви зеленчуци, винаги е в района на мивката, където ги мия и просто отварям кофата и слагам вътре. Ако правя нещо, генериращо боклук в друг край на кухнята, го правя над купичка или плик, който след това изсипвам в кофата. Не е проблем да се пипне шкаф с мокри ръце, още по-малко дръжката му. И никак не си представям кофа на показ, независимо дали в холокухня или в отделна кухня. Не заради гости, самата мен би ме дразнила.

# 94
  • Варна

На мен също. А като са ми мокри и двете ръце отварям вратата с крак. 🙂

Точно! А дори и да я отворя с мокри ръце (нямам дръжки) то нищо няма да и стане, все пак не е от хартия.

# 95
Аз да попитам - а цялата кофа ли пълните за един ден, за да не се застоява боклук - съответно да не мирише?
Аз в нормална ситуация не пълня цяла кофа за един ден, примерно за 2-3 дни се пълни пликът. Но пък по празници или повече почивни дни може и 2 за един ден да напълня.

# 96
  • Бургас
О, ние по 2 пъти на ден хвърляме боклук от коша в кухнята. Нямам проблем с миризми и застояване. Ама сме голямо семейство - 5 човека.

# 97
Не винаги успяваме. Но изхвърлянето зависи какво сме сложили в кофата- ако има кости, рибешки останки, лук или чесън- директно се изхвърля. Даже в някои случаи слагам в малко пликче и изхвърлям само това, ако в кофата нямам почти нищо.
В момента сме 4ма, ако има значение.

# 98
От 9 години имам плот купен от Роси. Избиран е по красота, а не по марка. В кухнята има доста поражение- падане на нож от горния рафт шкафчета и веднага се надрасква. Ако някой тиган, който не е сложен добре на сушилката падне- веднага плота се сдобива с лека вдлъбнатина. Нещата са малки и определено след първото нараняване вече не ми правят впечатление. От топлина не е пострадал, а аз не го жаля. Една част от същия плот е монтиран в банята(върху него е позиционирана мивката), мокри се постоянно, но няма издуто, няма никакви поражения. За протокола- плота е бял гланц.
Т.е. по скоро си доволна , така ли да разбирам?

# 99
У нас кухненската кофа е съвсем малка, няма 30см, и ММ я опразва ежедневно, не се чака да се напълни, с ароматизирана торбичка е вътре, ако е нещо миризливо заминава навън директно. Манджа готвя колкото се изяжда, на порции, не хвърлям, в кофата отиват обелки и салфетки общо взето, което не е обемно.  Риби предпочитам филета, кокали се изхвърлят веднага. Стои зад ъгъл на шкаф и от вратата не се вижда Smiley Опаковките отиват за рециклиране в друга, малко по-голяма е, а стъклото събираме в гаража ¯\_(ツ)_/¯

# 100
От 9 години имам плот купен от Роси.
Т.е. по скоро си доволна , така ли да разбирам?
Да. Нищо не е вечно.

# 101
Малко глупав въпрос, с какво да почистя остатъците от фолиото, което беше върху плоскостите? Чудя се какъв препарат да ползвам, матови са и се притеснявам да не ги съсипя.
Скрит текст:

# 102
Нашата кофа не е голяма, направихме я колкото позволява шкафът. Не съм засичала на колко време се изхвърля (едното дете отговаря за нея), но е често. Тя си има хубав капак, така че не ми е замирисвала. Остатъци от риба и аз слагам в плик и се изхвърлят веднага.

# 103
  • Раковски
Малко глупав въпрос, с какво да почистя остатъците от фолиото, което беше върху плоскостите? Чудя се какъв препарат да ползвам, матови са и се притеснявам да не ги съсипя.
Скрит текст:

Това е лепило останали при кантирането.
https://avlonbg.com/pochistvasht-preparat-za-kontaktni-i-stopyae … a-spray-kon-clean
https://www.facebook.com/Letva.bg/photos/a.234500714795351/25149 … 493095973/?type=3
тук май трябва да си влезнете във фейса.
https://rosi.bg/chistitel-za-lepilo-835.html

# 104
shadowman, благодаря много! Нямах идея, че има такива препарати. Blush

Общи условия

Активация на акаунт