Нашите кухни - тема 87

• 56 011
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, със сигурност е обсъждано, но искам да питам какво мислите за шкаф над мивка с отцедник? Ще се ползва предимно съдомиялна, на мивката не ми се иска да взимам от плота за отцедник, чудя се дали да сложим все пак над мивката. От една страна, не ми се иска, от друга ми се струва, че ще е удобно да се ползва просто за прибираме на чинии.. 🙄
Примерно, ако си взема за този шкаф ето такава поставка за чинии няма ли да ми върши същата работа, но за много по-малко пари..

Аз съм сложила в шкафа на ваканционния ни имот отцедник и си го ползвам. Нямам съдомиалня, засега. Помисли за нещо на което да се отичат, като тавичка

# 76
Той отцедника си има отдолу тавичка така или иначе, въпроса е, че така или иначе едва ли ще го ползвам за мокри съдове. Функцията ще е повече като за съхранение. От друга страна се чудя, когато ми се наложи да измия нещо на ръка къде го слагам.. Не, че изключвам и вариант измивам, подсушавам и прибирам 🤔 То са 100неща за мислене направо..

# 77
  • Бургас
Аз ненавиждам отцедници и откакто имам миялна с най-голямо удоволствие ги изхвърлих. Ако нещо трябва да измия на ръка подсушавам и прибирам. Не бих сложила нито на плота, нито в шкаф щом има съдомиялна.

# 78
Monika, ако е "просто за прибиране на чинии", можеш да ги слагаш една върху друга, защо ти е да са подредени така? А този отцедник, ако си го вземеш, може да го държиш в един шкаф, да го вадиш и да го слагаш на плота на мивката в редките случаи, когато имаш да сушиш нещо измито извън миялната, а после пак да го прибираш някъде

# 79
Ами не знам и аз, уж за по-удобно😄 Аз и този показания бих го взела с цел просто да са ми така наредени чиниите, не да ги суша там. Но да, прави сте, ще си го спестя. Другото, което се чудя е дали да сложим вградено кошче за боклук в шкафа под мивката🤔

# 80
Ами не знам и аз, уж за по-удобно😄 Аз и този показания бих го взела с цел просто да са ми така наредени чиниите, не да ги суша там. Но да, прави сте, ще си го спестя. Другото, което се чудя е дали да сложим вградено кошче за боклук в шкафа под мивката🤔
Ами той е 6лв Simple Smile Ако толкова се колебаеш, просто си го вземи, пък като започнеш да ползваш кухнята, ще го пробваш и в шкафа, и на плота и ще видиш къде и дали ти върши работа. Ако не върши, не е голяма загуба. Иначе над мивка у нас държим чаши, а не чинии, защото в тях пием вода. И не са в шкаф, а на рафт. Като цяло гледам да не държа чинии на високо, защото се ползват ежедневно, пък са чупливи. Аз и да внимавам, има деца, които се разсейват напоследък Simple Smile
Вградено кошче за боклук, което се отваря при отваряне на шкафа си е удобство. Може да не е точно в шкафа под мивката, но е добре да е максимално близо до нея.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 10:23 от Анонимен

# 81
Да, този 5-6лв. Ще пробвам без вграден метален, ако толкова изпитам нужда ще измисля все нещо 😄

# 82
Чинии в сушилник в шкаф ако ти харесва не се отказвай, но заема два пъти повече място. Ако имате свободен широк шкаф е удобно, аз ги предпочитам пред това да стоят една върху друга, избягва се стържещо-дрънчащия звук като ги вадиш. Но специално показания на снимката сушилник не бих взела, с тези стърчащи шипове вероятно и дращят. Има подобни модели от дърво, но там вече е друго, допирът е мек, а са по-дебели, няма опасност да си бучнеш пръста. При моя са свързани в едно като облегалка, съвсем няма стърчилки-колци.

Вградено кошче би ми било адски непрактично, ако нося нещо в шепи с две ръце няма трета да отвори шкафа. А и ако са ми мокри ръцете предпочитам да не пипам шкафа преди да стигна кошче. Едни такива мисли ми предизвиква идеята, все пак кухнята трябва да е удобна и практична. С кухньолите е по-сложно, там всичко е на  показ пред гостите Smile

# 83
  • Перник
...
Вградено кошче би ми било адски непрактично, ако нося нещо в шепи с две ръце няма трета да отвори шкафа. А и ако са ми мокри ръцете предпочитам да не пипам шкафа преди да стигна кошче. Едни такива мисли ми предизвиква идеята, все пак кухнята трябва да е удобна и практична. С кухньолите е по-сложно, там всичко е на  показ пред гостите Smile

Досегашната ми кухня беше доста...минималистична. Цял живот съм мечтала за хубава кухня и в тази връзка и вграденото кошче ми се струваше супер яко, но не се бях замислила за описаната ситуация. Все повече се убеждавам, че постъпих добре, като поръчах на майстора само шкафове, а всичките допълнителни екстри мисля да си набавям в движение, като видя кое как ми е удобно.
Конкретно по темата - и уредите, и шкафовете вече са налични, но са на куп в средата на хола и чакат майстора да дойде да монтира всеки момент Simple Smile

# 84
Здравейте! Предстои ми лека промяна в кухнята ми- а именно ще сменям изцяло плота и долния ред шкафове. Досега плота ми е бил на Егер, немски, за 18 г имам само две черти от нож ( готвенето ми е хоби, така че се ползва нон стоп). Сега като тръгнах да обикалям за плотове не мога да харесам цвят и вид от немските и харесах един модел във фирма Роси, обаче плотовете са турски, даже ги правят в български завод някъде. Мебелиста ми казва, че не са толкова добри като немските. Искам да питам дали някой има кухня с такъв плот и има ли отзиви? Ккаво би могло да стане- да се драска , да се изкриви, знам ли..... Дайте съвет

# 85
  • Раковски
Egger е австрийска марка, немските са wodego и westag & getalit. Плотовете на Роси няма как да са турски, правят ги в Чирпан в предприятие направено от akritas (гръцка фирма производител на пдч и плотове), мисля, че е по-редно да се нарекат гръцки. Плотовете с рзмер 3,66  са по-скоро турски, всички други са на 4,1 (с малки изключения).

# 86
Да, в Чирпан ги правят, така ми каза и продавачката. Може и гръцка фирма да е казала. На 4,10 м е. Въпроса ми е дали някой има отзиви за качеството. Моят предишен плот е Егер, австрийски, немски , все тая...Даже там, където не режа е като нов, нищо че е на 18 г, и понеже имам 6 метра дължина,  едни три метра отиват за друга кухня , която ще правя в апартамента на родителите ми- наистина супер здрав. Но понеже много готвя , ако покритието не е здраво..... Търся отзиви..

# 87
То по принцип и камък се надрасква ако се реже направо върху плота и ножът е хубав.

# 88
От 9 години имам плот купен от Роси. Избиран е по красота, а не по марка. В кухнята има доста поражение- падане на нож от горния рафт шкафчета и веднага се надрасква. Ако някой тиган, който не е сложен добре на сушилката падне- веднага плота се сдобива с лека вдлъбнатина. Нещата са малки и определено след първото нараняване вече не ми правят впечатление. От топлина не е пострадал, а аз не го жаля. Една част от същия плот е монтиран в банята(върху него е позиционирана мивката), мокри се постоянно, но няма издуто, няма никакви поражения. За протокола- плота е бял гланц.

# 89
Момичета, със сигурност е обсъждано, но искам да питам какво мислите за шкаф над мивка с отцедник? Ще се ползва предимно съдомиялна, на мивката не ми се иска да взимам от плота за отцедник, чудя се дали да сложим все пак над мивката. От една страна, не ми се иска, от друга ми се струва, че ще е удобно да се ползва просто за прибираме на чинии.. 🙄
Примерно, ако си взема за този шкаф ето такава поставка за чинии няма ли да ми върши същата работа, но за много по-малко пари..

И аз имах същите колебания, но в крайна сметка направих шкаф отцедник. По-голям брой чинии, чаши и т.н. заминават в миялната, но през деня пия кафе, вода, хапвам нещо набързо. Точно тези дребни неща ги минавам за 2 минути на ръка и ги прибирам в шкафа, преди в малък отцедник на плота, защото нямам нерви да чакам пълнене на миялната. Но ние не готвим всеки ден и ползваме малко количество съдове като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт