Нашите кухни - тема 87

• 56 112
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Ако стената е панел, къртенето за конзола едва ли е вариант.

# 571
Ако стената е панел, къртенето за конзола едва ли е вариант.

Електричарят изкърти в панела гнезда за 3 конзоли - за миялна, хладилник и за някакъв уред на плота.

Имам друг въпрос - като се има предвид, че клемата е с две линии (дано се изразявам правилно), как може да се сложи контакт - 3-проводна твърда връзка? Някакъв преходник или?

# 572
Имам друг въпрос - като се има предвид, че клемата е с две линии (дано се изразявам правилно), как може да се сложи контакт - 3-проводна твърда връзка? Някакъв преходник или?

Щом питаш, значи не знаеш, тоест няма ти да я слагаш. Тогава няма смисъл да ти се казва, електричарят си знае Wink Не, че е някакъв супер проблем, даже модерните ДТЗ работят и на две жици.

А като гледам тази твърда връзка май не иска и вкопаване в стената. Аз все пак не знам какво има по магазините, а електричарят знае. Остави на него, не е първата печка твоята.

https://markita.net/product/68939

# 573
  • Раковски
Аз па се чудя и се мая защо не  погледните гаранционните условия на уредите и тогава нагласяйте контактите/твърдите връзки. При повечето уреди отрежеш ли щепсела гаранция йок.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 22:27 от shadowman

# 574
Аз па се чудя и се мая защо не  погледните гаранционните условия на уредите и тогава нагласяйте контактите/тврдите връзки. При повечето уреди отрежеш ли щепсела гаранция йок.

Да, за отделните уреди може би е така. Но плотовете и фурните са вграждане си идват без щепсели, само с кабел.

# 575
Моята фурна си беше с щепсел, но елтехникът го махна без да го реже и сложи кабел за твърдата връзка.
Ако има проблем и се налага гаранционно обслужване, пак ще ги смени.

# 576
  • Пловдив
И аз се учудих,че нашата фурна за вграждане с пиролиза дойде със щепсел.И понеже не ми пукаше за гаранцията защото е от чужбина се разбрахме с   елтехника да я свърже с клеми.

# 577
ММ също връзва всичко с клеми, за гаранция изобщо не съм се замисляла, честно казано.

# 578
И клемата се скрива в кутията в стената, така ли?

# 579
При мен фурната с пиролиза дойде с щепсел. Ел. техника сложи т.нар. круша и така я върза, за да не отпадне гаранцията. На плота директно върза кабела от инсталацията. Всички уреди, които идват с щепсели ги върза с круши.

# 580
И клемата се скрива в кутията в стената, така ли?

При мен така направихме - три тройни клеми в кутията, от онези съвсем малките на WAGO.

Тази круша за пръв път я чувам.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 21:26 от Черна станция

# 581
Свободностоящите печки пък са въобще без кабел Flushed Никаква логика не виждам.

# 582
  • Пловдив
Свободно стоящите печки почти винаги са и с котлони и сумарната мощност е по-висока.

# 583
Свободно стоящите печки почти винаги са и с котлони и сумарната мощност е по-висока.

И тази сумарна мощност изисква просто определен кабел - квадрати, каквито са необходими. Но няма връзка, поне според мен, с наличието или липсата на кабел.

# 584

И защо да е по-висока? Вградените са два отделни уреда, но обикновено пак се захранват от една точка. То е и глупаво да се прекарат два кабела чак от таблото, а ако на място има де гнезда това е просто разклонение.
При мен поне от една точка захранвам плот с максимална мощност 7 киловата и фурна с максимална мощност 3,5 киловата. Но тази максимална мощност няма нищо общност с ефективната мощност, която се потребява обикновено, и един дебел мостови кабел 4 квадрата си ми е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт