В момента чета...70

• 44 627
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Започнах Сянката на вятъра на Сафон. Много добри отзиви отвсякъде, отдавна исках да я прочета, но...минах първите 100 страници и нещо хич не ме впечатлява, дали да я мъча още Thinking?

# 166
  • София
Започнах Сянката на вятъра на Сафон. Много добри отзиви отвсякъде, отдавна исках да я прочета, но...минах първите 100 страници и нещо хич не ме впечатлява, дали да я мъча още Thinking?
И аз бях така, довърших я, но докрая все чаках да се впечатля. 😃

# 167
На мен ми хареса много. Прочетох я на един дъх.
После и останалите . Но тази прочетох най- бързо.

# 168
  • Berlin
Една от любимите ми книги е Сянката на вятъра, пак благодарение на темата я открих.😊 Трите книги ги прочетох два пъти, преди последната от поредицата. Ако обаче не е грабнала вниманието още в началото, не знам за по-натам. За мен беше чудесен микс от мистерия, Барселона, книги, любовна история, друга история на заден план.
Всъщност като си гледам списъка с книги за четене, много съм записала след отзиви тук от темата, трябва по-често да чета тук. Засега всичко е било👌.

# 169
Скоро четох Нищо от Кармен Лафорет и там описанията на Барселона ми напомняха точно за Сянката на вятъра . Същата атмосфера . Книгата е различна обаче .

# 170
Ами ще й дам още малко шанс, дано потръгне, защото дотук нещо не откривам история, на моменти, чакайки нещо по-съществено да се случи, ми доскучава. Отдавам го на това, че още може да се каже съм в началото и сигурно не съм достигнала завръзката. Да видим.

# 171
Започнах Американа, като все още съм съвсем в началото, но не бих казала, че съм очарована. Надявам се на промяна...

Ще се радвам да споделиш мнение после, купих си я от панаира и скоро ще я чета.
"Сянката на вятъра" за мен е много добро криминале, написано в типичния разточителен и подробен стил на испаноговорящите автори. Героите са много характерни и ярки. Самата история е оригинална, завързана и мистериозна, определено дай шанс на книгата!

# 172
  • Mediterraneo
Ами ще й дам още малко шанс, дано потръгне, защото дотук нещо не откривам история, на моменти, чакайки нещо по-съществено да се случи, ми доскучава. Отдавам го на това, че още може да се каже съм в началото и сигурно не съм достигнала завръзката. Да видим.

Първа и последна среща със Сафон за мен. Майсторски написан роман, но толкова. Изморих се от четенето му и до момента не съм подхванала нищо друго на Сафон. Та- няма да си единствената, която не е успяла да се впечатли от него.

Трите книги на Стиг Ларшон според мен е препоръчително да се четат в реда на излизане.

Задължително е даже! Другите не съм ги чела.

# 173
Определено няма да си единствената - това тотално не беше моята чаша чай. Прочетох я де, но другите няма да чета.

Сафон и Дона Тарт са двамата много харесвани тук автори, които аз не успях да разбера явно. И “Сянката на вятъра”, и “Тайната история“ четох сякаш цяла вечност.

Още чета “Образована”, но доста бавно, защото нямам много време за четене. Засега ми е интересно.

# 174
И аз зарязах Сафон.

Дона Тарт ми харесва, но има нужда от добър редактор. Иначе страда от многословие.

Прочетох--с няколко прекъсвания--"Чамкория". Четох двата тома и после разбрах, че има друго, по-"стройно" издание. Ще си редактирам предишното мнение. Книгата ме увлече, особено втория том, но си признавам, че най-интересни ми бяха ежедневните описания на София и по-битовите елементи в книгата.

Вярно, че главният герой е част от времето си, но отношението към жените в книгите си беше презрително. Харесвам книги с по-силни и плътни женски характери.

# 175
  • Варна
И аз съм от тези, които не се впечатлиха чак толкова от Сафон. Единствено "Сянката на вятъра" съм чела, не че е лоша, но след суперлативите очаквах повече. Пробвах още една-две книги, но не ми потръгнаха. За всеки автор си има пътници.

# 176
За феновете на “Пилат” Магда Сабо,излезе филмът вчера по HBO

# 177
  • Mostly in my mind
Започнах "Заветите".

# 178
  • В полите на Пирин планина
Започнах "Доктор Стъклен" на Томас Бренан. Добре започва... Hands V

# 179
  • София
Приключих "Един ден, един живот". Не знам дали това е оригиналното заглавие, но не ми се струва подходящо за книгата. Иначе ми дойде по-захаросана, от колкото мога да понеса. 😀 На края обаче има изненада в развитието на сюжета, която обикновено не е типична за жанра, това го отбелязвам като плюс.
Давам и 2.5/5.
Продължавам с "Мазето".

Общи условия

Активация на акаунт