В момента чета...70

• 44 623
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Не съм чела "Момчетата от Бърджес", но ще я прочета. Не знаех, че е на същата авторка.
Поръчах я - само за 2 лв. в Store.bg:laughing:

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 23:21 от Анонимен

# 211
  • София
Ей, как ме заинтригувахте с тази "Образована" Simple Smile Седи ми в купчинката с непрочетени от някое намаление. Вече знам, че няма да е средна работа. Или много ще ми хареса, или ще е от наградените с 1*.
Иначе напредвам с "Мозайка от убийства". Приятна е, доста подробни описания има, но не е досадна. Все едно гледам епизод от "Убийства в Мидсъмър", но продължава по-дълго.

# 212
Ананас, познати са ми тези проблеми, още повече че следя от години подобни проблематики и в други държави, включително и легалните аспекти.

От литературна гледна точка нямам интерес в случая, още повече че имам голям избор книги, които ме чакат.

Ето, че темата е полезна Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 10:18 от Tsugumi_

# 213
И аз благодаря за рецензията на "Образована", отпада и от моя списък.

# 214
Завърших "Жажда" от Eстер Херитсен. Разказва хубаво една "семейна " история, на едно разпаднало се на много частици семейство. Отново едно незначително действие се възприема , отразява и използва различно от действащите лица. Дойде ми в повече моряшкото пиене, кръчмарското ч....кане, но животът е доказал, че няма правила за реакциите ни в тежки моменти.
Започнах "Образована" на Тара Уестоувър.
"Жажда" от Eстер Херитсен- една от малкото книги, които не ми допаднаха. Радвам се, че поне е от библиотеката. Все едно центрофуга ме въртеше. Елементарни, протяжни и скучни  диалози. Всичко е сведено до първосигналност и е отблъскващо.
Но всеки пречупва нещата през собствената си призма и житейски опит.
Започнах Има ли места в рая?.

# 215
Джонатан Баркър в ред ли трябва да се чете?
Дадоха ми “ И петата ще умре”,чудя се дали предишните са задължителни,първа среща с този любим на много четящи автор.
И аз имам “Образована”,в купчината чакащи:)…

# 216
Да, Баркър трябва хронологично да се чете, първо с първата "Четвъртата маймуна", след това "И пета ще умре" и накрая "Шестото покварено дете".

# 217
  • Бургас
Докато четях "Образована", пренесох ситуацията и при хора / основно жени", които стоят в семейството си, тормозени, но не намерат сили да се откачат. Това аз наричам също робство.Останал ми е спомен от едно интервю с Тина Търнър, в което разказваше как мъжът й я биел, но тя си стояла при него , защото "мислех, че всички мъже бият."
 Покрай книгата, се поразтърсих да прочета нещо за мормоните и ме изненада фактът, че те получават разрешение да дойдат в България едва през 1990 г, разбира се, като учители по английски език. И също тогава, през 1990 година идват у нас и представители на Отворено общество. Докато първите учители в Английските гимназии  /1966г./ бяха англичани. Професионални учители- филолози, биология, история, не мисионери. Но, да не се отдалечавам от темата.

# 218
  • Чукарландия
Прочетох с удоволствие "Холандската къща". Определено ми хареса!
Покрай обсъжданията тук си свалих що книги докопах на Гийом Мюсо. Предпочитам да чета на хартия, иначе четеца ми е пълен с книги, все си трупам там и все не стигам до тях... 🤣
Започвам "Крехко равновесие"(на хартия). 🤗

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 23:43 от BBeLLa

# 219
Започнах последната част на трилогията "Лицето ти утре" - Хавиер Мариас:

# 220
Здравейте, момичета. Може ли някоя да сподели мнение за “Absolvo te” на Бърдаров, ако я е чел, разбира се... гледам я и ѝ се чудя.

# 221
Влизаш в онази група за книги у фейса и там ще има куп мнения.
Аз предишната му не харесах . Тази не мисля да чета.
Получих си Край никой път от Мия Коту / пак голям късмет от покупка на старо / то книгата е като от книжарница /
Продължавам да чета Бийтълс - Ларш Собю Кристенсен .

# 222
Здравейте, момичета. Може ли някоя да сподели мнение за “Absolvo te” на Бърдаров, ако я е чел, разбира се... гледам я и ѝ се чудя.
На мен много ми хареса. Леко е объркваща, защото действието паралелно се движи напред/назад във времето, а може би трябва още веднъж да я прочета. Но аз и др. книга на Бърдаров много харесвам. Вземи я от библиотека, ако не искаш да я купуваш

# 223
  • Русе
Започнах ...

# 224
  • София
Отзиви за Глина? Чудя се дали да си я взема.Звучи ми интересно, но не съм чела нещо подобно.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт