🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 1)

• 44 970
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Хайде и синоптичките ги писаха журналистки... 😂
Синоптички да бяха...
Ми то.. каква да я нарека? Разказвачка на времето? Никога няма да забрава нейните "обуаци над пуанините" 😂

Все още си е журналистка в Уики😁
https://i.postimg.cc/6QCt3B0N/Screenshot-20210526-224627-com-ope … 9893670812552.jpg

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 22:50 от Анонимен

# 121
Всъщност е "Водеща на прогнозата за времето".
Скрит текст:
Синоптик е този, който е завършил метеорология, хидрология... по 5 години ги учат тези неща. Деси Банова, Натали Трифонова, Нора Арсова, Ники Василковски, Божана Филипова, Никол Станкулова и Гери Малкоданска не са учили нищо такова. И когато наричате някого от от тях "синоптик" всъщност обиждате истинските синоптици, които са професионалисти и разбират от материята, за разлика от тези фръцли, изредени по-горе.
Синоптици са: Емил Чолаков, Христина Балинска... От тези, които са  по радиото: Анастасия Кирилова, Мартин Иванов, Красимир Стоев, Анна Дякова... Ако помните, по БНТ преди само истински синоптици даваха на прогнозата: Огнян Гаврилов, Орлин Лазаров, Лубка Кумчева и т.н.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 23:43 от diziler

# 122
Помним най-вече Минчо Празников 😃

# 123
О даа, хахаха. Култов!

Някой написа, че Черешката е до 10 юни? Това нали не е сериозно? Само 3 седмици?

# 124
@rady_plovdiv, да, изтрих една дума. Сложно ли е? Всеки може да пише и да редактира в уикипедия. Кликваш горе на "редактирай" и внасяш ред в кочината Grinning
Верно ли ?
Не знаех, че е възможно Simple Smile

# 125
Възможно е, ама в Уики госпожата пак си е журналистка изцяло, та зависи на кого поправяш нещо. Редактори дебнат от всякъде и реагират на мига. Wink

# 126
О даа, хахаха. Култов!

Някой написа, че Черешката е до 10 юни? Това нали не е сериозно? Само 3 седмици?

на 11.06 започва европейското по футбол, та си е нормално да го спрат.

# 127
Някои хора цели биографии си измислиха и пренаписаха през последните години. Пък вие за едната журналистика на Деса.
Да не говоря, че вече и който к'вото не е записал, той не е завършил. Даже и дистанционно или какти още там се назоваваше. И не говоря само за български университети.
След години може би ще е и с титли и ще преподава. И научните титли ги раздават на ангро.
Вече нищо не може да ме удиви.
Висшето образование отдавна не е това, което беше.
Липсва академичната среда и атмосфера.

# 128
  • София
В петък ще са два епизода.

# 129
Логично беше, все пак са 5 участниците.
Снощи Симона ми вдъхна надежда, че предаването се е завърнало към традиционната си идея. Повече готвене , интересни рецепти, домакинът кани в дома си и по-малко сеир и простотия.

# 130
Не можах да го гледам снощи, но като чета хубавите ви коментари, ще си го пусна да видя Симона.

# 131
Възможно е, ама в Уики госпожата пак си е журналистка изцяло, та зависи на кого поправяш нещо. Редактори дебнат от всякъде и реагират на мига. Wink

Да, през нощта някакъв с ник Ted Masters е върнал старото инфо и е писал, че е журналистКА.
Скрит текст:
То да не говорим, че и граматически не е правилно. 90% от професиите си изписват в мъжки род, нищо, че са за жени и мъже. (Тя е китарист, тя е автор на песни, Фандъкова пък е кмет на София. Няма "китаристка, авторка, кметица, журналистка" и т.н. Тези, които имат еквивалент в женски род са: актриса, поетеса, певица, мед.сестра...)

Що се отнася до световното по футбол, ще го дават предимно по БНТ. Мачовете по Нова ТВ далеч няма да са всеки ден. Та не знам какъв ще е този мини-сезон на Черешката

# 132

Да, през нощта някакъв с ник Ted Masters е върнал старото инфо и е писал, че е журналистКА.
Скрит текст:
То да не говорим, че и граматически не е правилно. 90% от професиите си изписват в мъжки род, нищо, че са за жени и мъже. (Тя е китарист, тя е автор на песни, Фандъкова пък е кмет на София. Няма "китаристка, авторка, кметица, журналистка" и т.н. Тези, които имат еквивалент в женски род са: актриса, поетеса, певица, мед.сестра...)

Що се отнася до световното по футбол, ще го дават предимно по БНТ. Мачовете по Нова ТВ далеч няма да са всеки ден. Та не знам какъв ще е този мини-сезон на Черешката
Еее, явно голям зор ще да е да я изкарат журналистКА ... че синоптичка някак не звучи престижно Simple Smile

# 133
Чудо голямо каква се е писала Деси Банова в уикипедия...

# 134
За мен нарицателното " журналист" в днешни времена е просто тъпо. Аз лично съм на мнение, че стойностните журналисти в България са много малко, даже, мисля, че се броят на пръсти.

Общи условия

Активация на акаунт