🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 1)

• 45 287
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • През девет планини в десета...
В края на 80-те беше хит парфето, и то не домашно а по сладкарници и кафенета. Беше много специфично, и наистина на Йоли не е същото сега като чета рецептата. Zenata, ще се радвам ако ми пратиш на лични онази рецепта от соца

# 526
В края на 80-те беше хит парфето, и то не домашно а по сладкарници и кафенета. Беше много специфично, и наистина на Йоли не е същото сега като чета рецептата. Zenata, ще се радвам ако ми пратиш на лични онази рецепта от соца

помня го добре, да, оосбено едно със зелени смокини в "кристал" Joy какви неща помня....
люба, въпрос на вкус, на мен рецептите на Йоли като цяло не ми допадат, има и доста откровено недобри, особено за продуктите, които се влагат. иначе всичко изглежда супер. не бих направила паралел между чийз и парфе.

# 527
zenata, качи го тук направо, да си го запази който иска.

# 528
само да не забравя, че...старост-нерадост

# 529
Нещо като парфето е, да. И толкоз време отнема - 10тина минути направата му.

Отделно, аз не бих сложил пана кота върху пържена филия - поне не в такъв грамаж. Много е мазна - все пак е само сметана и захар. По-добре да беше сервирала панакотата в чашките, в които я направи, заляти с ягодово или малиново кули, и да сложи някакво сладко за филиийките в помощен съд (не се сещам как е на български тези миниатурните купички)...

# 530
  • софия
Майка и леля-баба правеха перфе с кисело мляко. Слагаха и настъргана кора от лимон (много мразех).
Помня, че в сладкарницата на Кристал беше велико вкусно.

# 531
  • Sunshine state
На мен пък ми се яде малеби. Simple Smile

# 532
Моя вариант на плодова панакота...разбира се, може и без плодовата част:
ПАНАКОТА

За първия ред :
Сезонни плодове
400 мл. Вода
1,5п. желатин
100 гр. Захар
Почистих плодовете и ги наредих във форма за кекс, желатина го разтворих според указанието на опаковката. Докато изчаках да набъбне желатина направих сиропа от вода и захар, прибавих и желатина и много на тънка струя излях върху плодовете. Но сиропа да е хладък, не горещ.
Сложих във фризер за около 30 мин за да стегне. През това време направих втория ред.
2 ред
100 мл. Прясно мляко
200 мл. Течна сметана
150 гр. Захар
1,5п. желатин.
кората на 1 лайм
ванилия
Отново повторих затоплянето на захарта с млякото и сметаната, прибавих и разтворени вече желатин и залях, като бях вече убедена, че сместа от първия ред е стегната добре.
Оставих в хладилника за вечерта и днес вече я обърнах в чиния, като преди това за много кратко поставих формата в гореща вода, за да се отлепи Панакотата.

# 533
  • Пловдив
У приятелка ли е, че изпуснах?
Тоя пататник до вечерта няма ли да стане подметка?

# 534
Тази дама Йоли ли е?
Гледа много втренчено Джуди и не разбирам защо седи курдисана до нея, уиски налива, друга дейност не видях.

# 535
Изтървах началото- Джуджи каза ли защо ще ги посреща в този апартамент? Очаквах да видя пак онази хубава къща.

# 536
  • Sofia
Не е Йоли.
Сандра Андреева

Прави ремонт.

# 537
  • София
Кой известен кулинарен сайт поддържа?

# 538
1001 рецепти

# 539
Не е Йоли.