🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 1)

• 45 301
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Тая седмица всички са ми интересни и приятни с изключение на Галин.
Особено като започне да разсъждава на някакви теми много далечни от мисловната му дейност.
Има си явно публика и фенове, да му се радват в клубовете.
Ама още две вечери ще го изтърпя.

# 511
Какво е   термомикса?

# 512
  • София-Младост
Какво е   термомикса?
Някакъв кухненски уред.

Удивлявам се на всички готвещи и ядящи впоследствие...хляб, разядки,мезета+супа+основно+десерт...
Как успяват да го изядат всичкото:))

# 513
  • София
И при Джуджи ще пада ядене:
"Менюто й ще бъде интересно и богато,  изцяло подчинено на задачата на шеф Манчев. На шест различни ястия ще се любуват гостите й - зелена салата, пататник, пиле с ориз, скумрия плакия плюс миди, а десертите ще бъдат няколко:  кекс, тулумбички, еклери и ягоди с веган шоколад."

# 514
# 515
Глория в промото нещо се фръцка, че яла риба, ама веднъж в месеца. Ми, Галин нали ѝ сервира понеделник - тя снощи що прави риба? Или не може да смята до 2? Joy

# 516
  • София-Младост
Глория в промото нещо се фръцка, че яла риба, ама веднъж в месеца. Ми, Галин нали ѝ сервира понеделник - тя снощи що прави риба? Или не може да смята до 2? Joy
В понеделник беше май месец, вчера беше юни Wink

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 14:32 от Ала-Бала

# 517
  • София
Това панакота и парфе едно и също ли са?

# 518
  • Sofia
Приличат си.

# 519
не, но са сродни

# 520
  • През девет планини в десета...
Някой знае ли рецептата от нашето детство за парфето по сладкарници те 🥧

# 521
  • София-Младост
Някой знае ли рецептата от нашето детство за парфето по сладкарници те 🥧
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D1%80%D1%84%D0%B5

https://gozbite.com/smetanovo-parfe/

# 522
  • През девет планини в десета...
Благодаря от сърце ❤️❤️❤️

# 523
ще ти напиша /ако се сетя довечера/ истинска стара рецепта за парфе. то има и различни видове парфе, де. с рецепта на Йоли не бих рискувала., но така или иначе с тези няма да постигнеш искания ретро вкус.

# 524
  • Пловдив
Е защо, какво й има на Йоли на рецептите? Правила съм много неща , всичко става, както трябва. Погледнах рецептата, и понеже имам спомен от майка ми какво правеше едно време _помня и заквасената сметана, и белтъците на сняг, та явно е автентична.
Разбира се, за мен парфето е побългарен вариант на чийзкейк, за това бих предпочела чийз, па макар и този с желатина пред парфето, но е въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт