Паническо разстройство - 49

• 30 682
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
b5555, както са ти казали вече - и двата трябва да ги започнеш. Б12 трябва да е в горната половина.
Ще живнеш като понаваксаш дефицита. Simple Smile

# 136
Можете ли да изпиете поне един аспирин без да се ошашкате, че ще ви стане нещо? Сериозно ви казвам, такова чак дебнене и четене за симптоми на нещо си и странични ефекти от нещо си не води към нищо добро. Ако ще се шашкате от всичко, по-добре кажете на лекарите си да не се занимават да ви изписват каквото и да е, нито АД, нито добавки. Психиатрите няма с какво друго да ви помогнат, освен с рецепти за хапчета и ако не мислите да ги пиете, няма смисъл само да ходите при такива. Сами си усложнявате състоянието и дори не го усещате. Това постоянно притеснение за абсолютно всичко, това вечно мислене " ами ако ми стане нещо", постоянното ровене за симптоми на страшни заболявания и четене на листовки на лекарства, а после и още четене в интернет, ще ви накарат да превъртите. Съжалявам ако звуча рязко, но ви казвам от личен опит, че колкото повече се вторачвате в такива неща, толкова по-трудно е измъкването от ПР.

Аз съм точно така. От всяко лекарство решавам, че ще ми стане нещо. Преди да съм прочел обстойно страничните ефекти не пия нищо. Освен това като почна да пия определено лекарство и се ослушвам за странични ефекти. И да, дори от аспирин 😃.Също от силни препарати, парфюми, дезодоранти. Интересното е, че преди не бях така. Например като боледувах от настинка, грип се тъпчех с бая големи дози парацвтамол, прахчета и какви ли не подобни, което въобще не е полезно, но не ми правеше впечатление, през ум не ми е минало че може да ми стана нещо, пък сега... То не че и това е хубаво де.

# 137
Здравейте на всички! Зачитайки се във вашите въпроси и коментари стигам до заключението, че явно и при мен се появяват паник атаките. :/ При мен това се случи миналата година, когато бях бременна. Както се разхожда ми прилоша и припаднах. От тогава ме обзе един страх да не ми се случи отново. Мислех си, че като родя този страх ще изчезне, но не. Sad Сега съм вече майка и имам прекрасна дъщеря, но всеки път когато излезем този страх е в мен. Много искам да ги преодолея. Кърмя и не мога да приемам определен вид добавки. В момента съм на хомеопатия. Ще се радвам, ако споделите ваш опит в ситуация, като моята. Благодаря и хубав ден! Simple Smile

# 138
Здравейте от 1 месец имам ПР( лоши мисли, чувство за нереалност,тревожност) направих си изследвания всичко е наред. Лекарката ми изписа Опипрамол 50мг, почнах да ги пия сутрин и вечер  по 1.  Първите 10 дена по добре се чувствах почти бях се оправил напълно, но преди 2 3 дена пак почнах  да се чувствам зле дали е от хапчетата?
Трябва ли да увелича дозата или вече не ми действат?

# 139
Доколкото съм запознат би трябвало в началото да се почувстваш по-зле, а после да дойде ефекта от лекарството,а не обратното, но някой по-запознат може да ти обясни по-добре как точно действат.
Иначе ако само от 1 месец имаш тези проблеми защо си започнал веднага с хапчетата, не е ли много прибързано?

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 08:48 от bubanka

# 140
Преди 3,4 години бях в същото състояние, не ми е за първи път.Преди да почна да ги пия не можех да заспа, затова ги почнах.

# 141
Аз от половин година съм с лоши мисли и тревожност почти постоянно, понякога ескалират нещата, понякога съм си съвсем наред и все още не мога да се реша на антидепресанти. Единственото подобно което пих по едно време в стрезам, което е анксиолитик - без ефект. Ама то как да се реша на АД, като постоянно съм в търсене на някакъв здравословен проблем. То много зависи и в какво се изразява самата тревожност при теб, защото като гледам при някои  хора нещата коренно се различават, а и АД не винаги са точните, които са изписани и става сложно докато се уцели точния.

# 142
И аз мисля да ги сменя не мога да разбера как ми действат един се чувствам добре, а на втория  ден зле (сложно е това с депресията).

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 08:49 от bubanka

# 143
При мен след спирането на АД дойде безсънието.Disappointed

# 144
Здравейте мили хора...моля помогнете ..получавам па ...последната беше преди няколко дни..а сега започна с изтръване на лицето..лявата част...кръвно 150/100 а съм с 110/70 треперя и не мога да говоря мога ли да получавам инсулт..дори пиша незвързано моля ви помогнете..на 26 съм жена а и все едно ми е схваната бузата мнгок ме е страх

# 145
  • София
Излизайте повече хора, аз откакто  се върнах в офиса се преродих. Спря сърцебиене, изчезна безсъние, натрапчиви мисли  и тн. Позволявам си само  едни хранителни добавки  да пия и съм като нова. Сега не искам и  да чувам за работа от вкъщи.

# 146
Здравейте мили хора...моля помогнете ..получавам па ...последната беше преди няколко дни..а сега започна с изтръване на лицето..лявата част...кръвно 150/100 а съм с 110/70 треперя и не мога да говоря мога ли да получавам инсулт..дори пиша незвързано моля ви помогнете..на 26 съм жена а и все едно ми е схваната бузата мнгок ме е страх
Случвало ми се е, даже ми се е случвало цялата лява част на тялото да изтръпне, включително и лицето. Успокой се и ще изчезне и изтръпването.

# 147
Случвало ми се е, даже ми се е случвало цялата лява част на тялото да изтръпне, включително и лицето. Успокой се и ще изчезне и изтръпването.
кръвното не спада сега го мерих 128/90/92 какво да правя...🥺мисля си че получавам инсулт😭

# 148
Момичето с инсулта - не е инсулт, ще ти мине до 15 мин и спри да мериш кръвното.

Хора, бях на зъболекар и ми сложи имплант.
Сегаа, няколко дена преди това бях в лек шок, отивам сутринта обаче яко съм се спекла. Слага ми първата упойка и бам - почват да ми изтръпват ръцете и сърцебиеме яко. Викам си, абе може ли такава лигла да съм, сега баш ще ме хване атаката.
Казвам на доктора - ръцете ми изтръпнаха, нормално ли е?
И той ми вика - а, не това ти е паник атака и аз казвам - аа добре и пак си легнах. Докара ми той 2 седатива и вика - значи щом е паник атака няма проблем, абе смях пълен. После се успокоих и мина добре де. Една малка победа за мен.

# 149
Момичето с инсулта - не е инсулт, ще ти мине до 15 мин и спри да мериш кръвното.

Хора, бях на зъболекар и ми сложи имплант.
Сегаа, няколко дена преди това бях в лек шок, отивам сутринта обаче яко съм се спекла. Слага ми първата упойка и бам - почват да ми изтръпват ръцете и сърцебиеме яко. Викам си, абе може ли такава лигла да съм, сега баш ще ме хване атаката.
Казвам на доктора - ръцете ми изтръпнаха, нормално ли е?
И той ми вика - а, не това ти е паник атака и аз казвам - аа добре и пак си легнах. Докара ми той 2 седатива и вика - значи щом е паник атака няма проблем, абе смях пълен. После се успокоих и мина добре де. Една малка победа за мен.
ужас...вече съм малко по-добре ,но ме държа доста време и чувствам бодлички (по-скоро като гъделичкане) по краката

Общи условия

Активация на акаунт