Паническо разстройство - 49

• 30 679
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Как така апнея? Сега вече много се притесних. На какъв лекар се ходи за такова нещо?

# 121
  • София
Аз да споделя нещо ново, което от скоро ми се случва, да видим при някой имало ли е нещо подобно и какво изобщо е. От известно време вечер като заспивам, но не всеки път, на няколко дни се случва и докато заспивам и се стряскам. Снощи почти цяла вечер ми ставаше така и не можах да се наспя. Обаче самото стряскане не е като обикновеното все едно пропадаш, което предполагам на всеки се е случвало, аз го усещам като все едно нещо ми става на сърцето и за 1 2 секунди всичко ми е много странно и нереално. Първо реших че са екстрасистоли, обаче не е това, защото пробвах като се сетресна веднага слагам ръка на пулса и си е нормален. А и тях си ги знам как ги усещам, също и вечер обикновено нямам. Обаче самото стряскане е много неприятно и естествено в моята глава вече се въртят идеи какво ли може да е, но вече ми е неудобно пак да ходя на кардиолог, като най-вероятно не е от там. Някой имал ли е нещо подобно и знае ли какво е? Надявам се да се разбира какво точно се опитвам да обясня, че стана бая завъртяно. 😃
И при мен се случва от време на време, но си  е най-обикновено стряскане.
Както си заспивам и изведнъж подксачам в леглото, ускорява ми се пулса за кратко и след минута всичко си е нормално. По няколко пъти се стряскам така докато накрая си  заспя.
Не ми пречи, свикнала съм.

# 122
Ми то може и да е обикновено стряскане, но като не ми се е случвало досега и ми е доста стресиращо или по-скоро изключително странно, не знам и аз..

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 08:49 от bubanka

# 123
Аз да споделя нещо ново, което от скоро ми се случва, да видим при някой имало ли е нещо подобно и какво изобщо е. От известно време вечер като заспивам, но не всеки път, на няколко дни се случва и докато заспивам и се стряскам. Снощи почти цяла вечер ми ставаше така и не можах да се наспя. Обаче самото стряскане не е като обикновеното все едно пропадаш, което предполагам на всеки се е случвало, аз го усещам като все едно нещо ми става на сърцето и за 1 2 секунди всичко ми е много странно и нереално. Първо реших че са екстрасистоли, обаче не е това, защото пробвах като се сетресна веднага слагам ръка на пулса и си е нормален. А и тях си ги знам как ги усещам, също и вечер обикновено нямам. Обаче самото стряскане е много неприятно и естествено в моята глава вече се въртят идеи какво ли може да е, но вече ми е неудобно пак да ходя на кардиолог, като най-вероятно не е от там. Някой имал ли е нещо подобно и знае ли какво е? Надявам се да се разбира какво точно се опитвам да обясня, че стана бая завъртяно. 😃

Случвало ми се е-няколко пъти.... Когато съм под стес по-често. Но ти си се уплашил и затова цяла нощ... Това е всъшност преход между будно състояние и заспива е и са конвулсии на мускулите. Ето да прочетеш:
https://www.dormeo.bg/statii/zashto-se-straskame-tochno-predi-da-zaspim

https://www.dormeo.bg/statii/zashto-poluchavame-konvylsii-po-vreme-na-sun

# 124
Това нещо ми се случва откакто се помня и съм го приела за напълно нормално. Наскоро приятел притеснен ме попита случвало ли ми се е някога, много го било страх. Отговорих му, че рядко НЕ ми се случва, да се успокои, няма да се затрие.

# 125
Явно е нещо нормално значи. Не знам ама си е бая плашещо и много неприятно и аз си мислех какво ли не пак.

# 126
И при мен се случва много често. Както вече съм в предсънния унес, изпитвам някакво усещане, че това, което се случва, не е реално и сякаш съм героиня в някакъв филм. Всичко се случва много бързо, няма време за реакция, за части от секундата, но сърцето ми се разтуптява и ме обзема чувство на страх, което след няколко минути отминава, и заспивам.

# 127
Аз пък четох, че 5-HTP има доста странични ефекти и се шашнах. Дано понеже дозата ми е малка, всичко да е наред. Днес взех и магнезий. Поизбистри ми се погледът, да не казвам голяма дума.

# 128
Аз пък четох, че 5-HTP има доста странични ефекти и се шашнах. Дано понеже дозата ми е малка, всичко да е наред. Днес взех и магнезий. Поизбистри ми се погледът, да не казвам голяма дума.
Това не е ли хранителна добавка? Какви толкова странични ефекти може да има

# 129

http://bg.winesino.com/diet-nutrition/nutritional-supplements/1019103073.html

И за някакви поражения върху кръвта, левкоците и мускулите четох и направо се хванах за главата. А, на мен ми го препоръчаха в комбинация с л-триптофан.

# 130
Едва ли е чак така, сигурно са редки тези неща. А и сравнение с АД не мисля че е кой знае какво. Аз също се чудя за тази добавка дали да не я започна.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 08:49 от bubanka

# 131
Скрит текст:

И за някакви поражения върху кръвта, левкоците и мускулите четох и направо се хванах за главата. А, на мен ми го препоръчаха в комбинация с л-триптофан.
Едва ли е чак така, сигурно са редки тези неща. А и сравнение с АД не мисля че е кой знае какво. Аз също се чудя за тази добавка дали да не я започна.
И аз така мисля. Док каза 100мг засега, за да видим реакцията на организма и после 200мг на ден. л-триптофан още не съм започнала. Каза ми и млечен бодил за детоксикация на черния дроб.

# 132

Можете ли да изпиете поне един аспирин без да се ошашкате, че ще ви стане нещо? Сериозно ви казвам, такова чак дебнене и четене за симптоми на нещо си и странични ефекти от нещо си не води към нищо добро. Ако ще се шашкате от всичко, по-добре кажете на лекарите си да не се занимават да ви изписват каквото и да е, нито АД, нито добавки. Психиатрите няма с какво друго да ви помогнат, освен с рецепти за хапчета и ако не мислите да ги пиете, няма смисъл само да ходите при такива. Сами си усложнявате състоянието и дори не го усещате. Това постоянно притеснение за абсолютно всичко, това вечно мислене " ами ако ми стане нещо", постоянното ровене за симптоми на страшни заболявания и четене на листовки на лекарства, а после и още четене в интернет, ще ви накарат да превъртите. Съжалявам ако звуча рязко, но ви казвам от личен опит, че колкото повече се вторачвате в такива неща, толкова по-трудно е измъкването от ПР.

# 133
  • София
Точно в такова състояние съм както описвате в горния пост. Ставам със страх/днес в 4ч/ лягам със страх, тресе ме направо. Неопределено от какво, имам проблеми/ - но сякаш е сборно/. Няма ли вълшебно хапче или вълшебен доктор и карай на проблема... Чудех се защо пия хапче за кръвно и то не може да пребори явно стреса,сменям кардиолози и новото пак не държи..нормалното кръвно ми стана 130,вдигам го до 145 и тогава ме боли много глава.
Мисля си не могат да ми нацелят хапчето за кръвно, но май стреса е виновен, а не кардиолога....Трябва да тръгна от някъде

# 134
мм, това е хипохондрия, която води след себе си подобни симптоми. Много трудно се овладява.
Стрина Калина, аз хапчетата, които ми предписват, си ги пия. Не виждам къде съм писала, че не ги пия, но хипохондрията ми е на макс. Снощи и не спах добре, сега съм като працал.

Общи условия

Активация на акаунт