Паническо разстройство - 49

• 30 002
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Ксанакс повече от 15 дена поред не е добре да се взима. Впрочем е много коварно лекарство, защото той потиска нещата, но за разлика от клонарекса, е като язовирна стена. Отмине ли ефекта му, е опасно тая стена да се скъса и да залее мощна паника. Аз имах такъв случай, най силната ми ПА, която съм имал, беше точно след ксанакс. Бях тотално изтръпнал и парализиран с пулс над 220. Да отбележа че нормално ми е между 50 и 60. Отмина след 20 минути, но такова чудо не бях усещал.
Та с ксанакса внимателно. АД действа след минимум 14 дена и то съвсем начално. Вече след 28-35 дена може да се каже дали работи АД или не.

Е ти сега съвсем ме притесни… изписа ми и атаракс. Като махам ксанакс, да приемам по половинка на ден атаракс. Смисъл сутринта половин ксанакс в 4 половин атаракс, и в 22 1/2 ксанакс. И ципралекса връща на 1/4

# 676
Съгласна съм за ксанакса. Аз отдавна го спрях, де. Сега не пия нищо, освен солена вода, която уж лекувала депресия. А атаките не ги спирам. Оставям се да ме тресе. Преди години имах паник атаки и депресия, в ранните си 20. Сега съм на 35 и седем години бях добре. Случва ми се пак, защото ми откриха нелечима болест (ендометриоза), а аз отказвам да приема, че не се лекува. Та, поне си знам причината за депресията и паниката. Което пак е нещо.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 20:02 от AlexandraObretenova

# 677
Пабло пиеш ли нещо? Много дълго бе. На мен това ми е симптом - позиви за повръщане и реално повръщане, обаче ако не го овладея с лекарства ставам парцал, слабея, не ям. Много е гадно. Направо ти се възхищавам как се справяш. Честно.

Пия церукал от декември всеки ден по 3-4 хапчета, а в листовката пише че трябва да се приема само 3 месеца, а аз го приемам почти 8 месеца, отделно пия оризова вода и чай от равнец и мащерка, само ме напъва без да повръщам, ужасно е и днес нещо усещам като повръщано в гърлото всеедно съм повърнал и това доста ме притеснява...

# 678
Съгласна съм за ксанакса. Аз отдавна го спрях, де. Сега не пия нищо, освен солена вода, която уж лекувала депресия. А атаките не ги спирам. Оставям се да ме тресе. Преди години имах паник атаки и депресия, в ранните си 20. Сега съм на 35 и седем години бях добре. Случва ми се пак, защото ми откриха нелечима болест (ендометриоза), а аз отказвам да приема, че не се лекува. Та, поне си знам причината за депресията и паниката. Което пак е нещо.
Е не е страшно, но наистина е почти невъзможно да се излекува. Най-често води до стерилитет, а в изключително редки случай до гинекологичен перитонит. Медикаментозно лечение и ако не става - лапароскопска процедура да се махат шоколадовите кисти. Иначе това не е рядко, често се среща при жени между 20 и 30.

Цветелина, ковид ваксина имаш ли? Щото тоя атаракс добре, ама с ваксината може да и намали много ефективността.

# 679
Аз спирам успокоителни пити две години с прекъсвания. Сега съм точно с ксанакс и е някакъв меко казано Ад. Сутрин пия цял; в 14 пия четвъртинка; в 18 пия четвъртинка; и в 22 пия цяло. И двете четвъртинки бяха цели. Не мога да си намеря място от страх, че ще умра. Страх в мозъка - сковаващ мозъка. Тялото свикнах да трепери, но мислите не мога да ги прогоня. Не мога да намеря и хора като мен, борещи се с дълъг прием на бензодиазепини. Да ми кажат "Нормално е, спокойно".

# 680
Е не е страшно, но наистина е почти невъзможно да се излекува. Най-често води до стерилитет, а в изключително редки случай до гинекологичен перитонит. Медикаментозно лечение и ако не става - лапароскопска процедура да се махат шоколадовите кисти. Иначе това не е рядко, често се среща при жени между 20 и 30.

Цветелина, ковид ваксина имаш ли? Щото тоя атаракс добре, ама с ваксината може да и намали много ефективността.

Нямам ковид ваксина.

# 681
Аз спирам успокоителни пити две години с прекъсвания. Сега съм точно с ксанакс и е някакъв меко казано Ад. Сутрин пия цял; в 14 пия четвъртинка; в 18 пия четвъртинка; и в 22 пия цяло. И двете четвъртинки бяха цели. Не мога да си намеря място от страх, че ще умра. Страх в мозъка - сковаващ мозъка. Тялото свикнах да трепери, но мислите не мога да ги прогоня. Не мога да намеря и хора като мен, борещи се с дълъг прием на бензодиазепини. Да ми кажат "Нормално е, спокойно".
E нормално е. Ненормално е обаче кой разреши толкова дълга употреба на бензодиазепини? Принципно не бих препоръчал , но в тази абстиненция по добре спирай от раз ксанакса и алкохол до дупка. То няма да реши проблема, но е по малкото зло. По западни форуми съм чел точно този начин при много хора, че там няма такова постепенно - направо ги спират и толкоз.

# 682
Аз пък точно там четох, че е опасно да се прекъсва изведнъж. Хероин можело, но бензодиазепини твърдо не.

# 683
Анонимен, не мисля, че е ОК да го спираш рязко. Аз знам, че докато се спира, пациентът се поставя на диазепам в прогресивно намаляващи дози. Намери лекар, потърси помощ, сърцето ми се свива, като си представя през какво минаваш!

# 684
И аз така знам, но преди някакво време съм пробвал диазепам и не ми действаше. Не спах две денонощия от него. За мен е важно да повярвам, че мислите за смърт и "маниакалните" страхове са в следствие на абстиненция и ще го поизбутам някак другото. За жалост, адекватни лекари за спиране на бензодиазепини мисля, че няма. Дори в интернет не намирам някакви българи да са преборили този проблем. Дано да има и просто да не пишат, но винаги са хора, които казват, че няма измъкване и с години си го пият.

# 685
Аз пък точно там четох, че е опасно да се прекъсва изведнъж. Хероин можело, но бензодиазепини твърдо не.
Това е така, но когато нямаш заместваща субстанция. Тогава вече е проблем. То все пак ксанакса си е легален наркотик и като такъв със себе си води всички екстри.

# 686
Проблем ми е, че не мога да повярвам, че завладяващите ме мисли са от намаляването на ксанакса. Пия ципралекс и се надявах да ми помогне, но сякаш не помага. Или пък, би било много по-зле без него...

# 687
Проблем ми е, че не мога да повярвам, че завладяващите ме мисли са от намаляването на ксанакса. Пия ципралекс и се надявах да ми помогне, но сякаш не помага. Или пък, би било много по-зле без него...
Натрапчиви мисли може да са от спирането на бензодиазепини, така е. Но в случая може би си за антипсихотик. Я попитай психиатъра дали да не добави флуанксол, докато спираш ксанакса.

# 688
Споменавала ми го е, но преди съм го пил и ми повлия доста зле. Независимо кво правя, пак просто се случва тази гадост да не мога да си контролирам мозъка. Ако някак се убедя, че няма да умра или да полудея, ще си го изтърпя нещото, но няма никакви съмишленици по темата.

# 689
Споменавала ми го е, но преди съм го пил и ми повлия доста зле. Независимо кво правя, пак просто се случва тази гадост да не мога да си контролирам мозъка. Ако някак се убедя, че няма да умра или да полудея, ще си го изтърпя нещото, но няма никакви съмишленици по темата.

Аз съм в същата ситуация ...страх да не умра, да не полудея ужасно е и не знам как да го спра.Сънувах и кошмари на тази тема и ставаше по зле,но сега с този Есобел малко понамаляха кошмарите съответно и страха има го ,ни преди беше 3но повече силно

Общи условия

Активация на акаунт