Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на паническо разстройство?
Какви са причините за паническото разстройство?
Какво представлява агорафобията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на паническо разстройство?
-
Какви са причините за паническото разстройство?
Паническото разстройство може да бъде предизвикано от биологични, поведенчески и психодинамични фактори. Биологичната причина се дължи на генетична предразположеност и химически дисбаланс в мозъка, докато поведенческата е свързана с негативни мисли и отношение към живота, а психодинамичната търси корените в детството.
-
Какво представлява агорафобията?
-
Как се лекува паническото разстройство?
-
Как се изследва инсулиновата резистентност?
И за кое по-точно ще пия антипсихотик, това вече ще е върха. Моите притеснения са свързани със здравето, аз нямам някакви маниакални и налудничави идеи, нито пък депресия или затваряне или каквото и да било подобно,слава богу, напълно осъзнавам че се притеснявам за абсурдни неща понякога - факт, но не е ли по-добре предвид сегашното ми състояние да опитам да се справя с терапия, евентуално и след това антидепресант,което не ми се иска, но ако наистина не се подобрят нещата. Не разбирай че съм против лекарствата, напротив, знам че помагат на много хора, но просто не съм убеден че при мен вредата която биха ми донесли е оправдана. Накрая да взема да си докарам наистина някое от нещата за които се притеснявам така или иначе. Специално това за антипсихотика ми направи впечатление и ме шашна. Толкова зле ли изглеждат нещата?