Паническо разстройство - 49

• 30 758
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Ами при мен например работи следното:като ми обяснят симптомите на какъв принцип се получават и че е от тревожност, хопохондрия и прочее, а не заболяване, се успокоява и спира да ми се получава този симптом. Но е много важно да разбера реакцията в организма. Моят ендокринолог се шегува, че ако наистина бях записала медицина, щях да се спомена още във 2 курс🤣😉

# 166
Ами при мен например работи следното:като ми обяснят симптомите на какъв принцип се получават и че е от тревожност, хопохондрия и прочее, а не заболяване, се успокоява и спира да ми се получава този симптом. Но е много важно да разбера реакцията в организма. Моят ендокринолог се шегува, че ако наистина бях записала медицина, щях да се спомена още във 2 курс🤣😉
И аз така се успокоява, но вече след всеки преглед спокойствието ми е все по-кратко.
Аз се усещам вече как започвам да не вярвам на лекарите, да си мисля че нещо са пропуснали. Понякога сам се убеждавам в диагнози, които нямат общо с реалността, но до такава степен съм убеден че няма накъде повече. По едно време си намислях какви ли не заболявания, сега всичко свързвам със сърцето. Иначе за медицина честно казано съжалявам че не съм записал. Поне целия ми този интерес към болести щеше да се фокусира там, а не върху мен, предполагам 😃

# 167
Много е просто. След ковида, една сутрин се събудих с мисли за разводи, да напускам работа, страната, да правя един вид тотално бягство от всичко. Не ми се ставаше за работа, бях постоянно отвян и т.н. За 2 дена си изясних, че това не е нормално за мен, и просто отидох на психиатър, който ми сложи диагноза пост ковид депресивно разстройство и започнах лечение. Вече биват нещата, но това е положението.

# 168
Не знам, но имам чувството че и абсолютно нищо да ми няма аз пак ще си намеря нещо много сериозно, за което да се тревожа. Постоянно във филма.
[/quote]
И аз съм точно така!

# 169
Ужас, ужас. Не знам изобщо има ли оправяне от тия състояния. Мен напоследък пак започна да ме избива да ходя да си правя кардиограми иначе не мога да се успокоя. Интересното е, че в момента в който ми кажат и видя че всичко е нормално (аз четох един куп неща да се науча да ги разчитам и сам😃) рязко се успокоявам и вече не го мисля...до следващия път. А освен всичко апарата ми за кръвно вкъщи прави и ЕКГ, на които аз все по-малко вярвам и затова ходя да си правя истински. Ужас просто. Сега последните седмици се бях успокоил и не съм ходил, но тия дни пак не съм в ред.

# 170
О и аз съм почти постоянно във филма. И за да се успокоя, трябва да ида на лекар, а тези, които вече ме познават, като ме видят и им е ясно, че пак съм си "открила" нещо.
Георги как те лекува психиатърът т.е. хапчета ли ти изписа или опитваш някакъв алтернативен начин?

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 11:00 от Анонимен

# 171
Наминавам да попитам как се справяте със страховете свързани с ваксината против ковид? От известно време се каня да си я сложа, но дойде ли момента и се паразлизирам от страх и така и не стигам до имунизационния център. Пробвах миналата седмица и страха ме хвана няколко дни преди това и се отказах.
От какво точно ме е страх съм напълно наясно - да не ми стане лошо през първите 15 минути и да взема да припадна. Иначе вкъщи ако ще ми е зле не е проблем, там някак се чувствам спокойна.

# 172
Наминавам да попитам как се справяте със страховете свързани с ваксината против ковид? От известно време се каня да си я сложа, но дойде ли момента и се паразлизирам от страх и така и не стигам до имунизационния център. Пробвах миналата седмица и страха ме хвана няколко дни преди това и се отказах.
От какво точно ме е страх съм напълно наясно - да не ми стане лошо през първите 15 минути и да взема да припадна. Иначе вкъщи ако ще ми е зле не е проблем, там някак се чувствам спокойна.

Лично аз мисля малко да изчакам с ваксината. Не за друго, а защото сега през лятото коронавирус почти няма, доколкото става ясно защитата от ваксината е 6 месеца, съответно би било по-добре да се сложи есента преди евентуална нова вълна. Иначе за страничните ефекти - то ваксина и лекарство без такива почти няма. Всички които познавам с ваксина имаха лека температура и умора вечерта след първата доза, след втората - нищо, така че не мисля че трябва да се притеснявш толкова за това, а и няма как да ти стане лошо веднага след ваксината.

# 173
Eli и мен много ме беше страх, но познати и близки много си изпатиха от вируса и от него повече ме е страх. Честно трудно беше но мина.
Аз си сложих Астра зенека точно когато я спряха и се сещаш какво ми беше, първият прием не мина леко. Първо нощта направих тежка криза явно от страха, после имах всички симптоми втрисане температура болки но пък трая ден и половина. Една седмица имах чувство и че съм малоумна сякаш мозъкът ми беше на 5%. Вторият прием ми бе зле около 2-3 часа.
Аз съм на принципа всеки трябва да стори, което чувства правилно за себе си. Сега бих си сложила ваксината с един прием, просто щото стресът е веднъж и точка.
Аз мисля че ако ще се слага сега трябва, наесен ще има нов бум, т.к при нас няма достатъчно ваксинирани, а ваксина по време на бум и вероятно без сериозни мерки е глупост. Освен това никой все още не знае колко дълго ще пазят наесен ще разберем и това.

# 174
Имате ли контакти на добър психотерапевт, който провежда онлайн сесии? Платенк, разбира се. Трябва ми за моя близка със силна агорафобия.

# 175
Людмил Стефанов - бях при него онлайн за няколко сеанса. Смятам, че е добър за проблеми като нашите. Но рови доста надълбоко, от сега казвам, докато разбере проблема.

# 176
Людмил Стефанов - бях при него онлайн за няколко сеанса. Смятам, че е добър за проблеми като нашите. Но рови доста надълбоко, от сега казвам, докато разбере проблема.
Някакви контакти, продължителност и цена на сеансите?

# 177
Имате ли контакти на добър психотерапевт, който провежда онлайн сесии? Платенк, разбира се. Трябва ми за моя близка със силна агорафобия.
И аз страдам от агорафобия, много е трудно и тежко това състояние, + че ме е страх да ми стане лошо навън, но аз я преоделях като сутрин в 6:00 като няма много хора и карам колело, и така до 7:00, всеки ден се прави това и след време страха намаля и вече можеш да се пуснеш да излизаш когато си поискаш, агорафобията е кошмар, знам го!

# 178
О и аз съм почти постоянно във филма. И за да се успокоя, трябва да ида на лекар, а тези, които вече ме познават, като ме видят и им е ясно, че пак съм си "открила" нещо.
Георги как те лекува психиатърът т.е. хапчета ли ти изписа или опитваш някакъв алтернативен начин?
Золофт. За депресия. Няма алтернативни методи.

# 179
Някакви контакти, продължителност и цена на сеансите?

1 астрономически час е 50 лева, във фейсбук може да го потърсите и да му пишете. Иначе има тема и тук във форума, където той пише - може да погледнете, аз му писах във фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт